Samen trappen we ALS de wereld uit

Het bestuur

Gert-Jan Pijl

Functie: Voorzitter

Even voorstellen, Gert-Jan Pijl, één van de initiatiefnemers van “Tour du ALS”, gehuwd, vader van 3 kinderen, vrijwilliger t.b.v. m’n durpke Oeteldonk (’s-Hertogenbosch) en in hart en nieren fietsfanaat. In 2003 langs de zijlijn komen te staan door de ziekte NA, verwant aan ALS, en inmiddels weer op aanvaardbaar, sociaal-maatschappelijk niveau op de rails, met een sportief randje. De sportieve uitdaging zal voor mij als persoon misschien niet helemaal haalbaar zijn, maar het feit het te kunnen organiseren met een dergelijk rendement geeft mij een enorme boost om hier tot in lengte van jaren mee door te willen gaan.

 

Irmgard Pijl

Functie: 1e penningmeester

Zal mezelf even voorstellen. Ben Irmgard Pijl, getrouwd met Gert-Jan, één van de initiatiefnemers van de stichting Tour du ALS, trotse moeder van 3 dochters en 2 schoonzonen. Hoe zijn wij in aanraking gekomen met ziekte ALS? Mijn vader heeft sinds februari 2011 de diagnose ALS gekregen en bij Gert-Jan is de spierziekte NA vastgesteld in 2003. Zo staat het leven dus regelmatig op z’n kop. Allebei de ziektes zijn niet bij het grote publiek bekend en er is geen oorzaak te noemen. In mijn beroep van verpleegkundige heb ik enkele ALS-patiënten verpleegd en zie dus van dichtbij hoeveel leed er is bij zowel patiënt als dierbaren. Dit is voor mij de kans, hierin wellicht, iets te veranderen.

 

Ivan Sweebroek

Functie: Algemeen bestuurslid

Ik zal mezelf even voorstellen, mijn naam is Ivan Sweebroek. In het dagelijks leven ben ik vestigingsmanager bij Fitland in ’s-Hertogenbosch. In mijn vrije tijd ben ik samen met Gert-Jan Pijl veel tijd aan het steken in de Tour du ALS. Doe ik dit niet dan kun je me vinden in de sportschool, of bij goed weer, buiten op de fiets. Waarom Tour du ALS? Simpel, deze ziekte is te erg om er niks aan te doen… En wat is er mooier dan samen sportief naar een doel toe te werken?


Victor Kradolfer

Functie: Algemeen bestuurslid (juridisch)


Jos van Gastel

Functie: Algemeen bestuurslid (sponsorwerving)

In januari 2012 heb ik me ingeschreven voor Tour du ALS. Ik fietste nog maar net en dacht: ‘Met voldoende conditie en spierkracht kom je die berg wel op’, en ben veel gaan fietsen. In april ben ik zes keer over de Posbank gereden. Daarna heb ik niet meer geklommen, maar ik ben wel veel tegen de wind in gaan rijden. Dat geeft namelijk ook weerstand, net als een berg dacht ik….. Toen het in Juni 2012 eenmaal zo ver was schrok ik wel toen ik die berg zag liggen. We zijn met de auto naar boven gereden en ik dacht: ‘dit lukt mij nooit’. Ik heb die nacht slecht geslapen. Ik moest vroeg op, want ik startte om zeven uur. Het fietsen was zwaar. Terwijl ik afzag, bedacht ik me dat het niets voorstelde vergeleken met wat mijn moeder heeft meegemaakt. Zij overleed aan deze zenuwziekte. Tijdens die twee uur heb ik een soort gesprek met haar gehad. ALS is een gruwelijke manier van doodgaan. Een patiënt kan zijn angst niet eens meer delen, omdat ze niet meer kunnen spreken. Ik, als veertiger met een racefiets, kan gelukkig wel stinkend mijn best doen om een kleine bijdrage te leveren. In 2013 heb ik weer meegedaan. Niet alleen meer als deelnemer maar ook als onderdeel van het bestuur. Het doel van Tour du ALS is uiteindelijk 1500 deelnemers voor elke ALS patiënt een deelnemer, die elk 1500 euro meenemen.


Michiel Vallen

Functie: Algemeen bestuurslid (financiële ondersteuning)


Pieter Hoekstra

Functie: Secretaris


  1.  

    |