Tour du ALS

Under the slogan ‘Get on your feet to beat ALS’ every year hundreds of people cycle, run and walk up the Mont Ventoux together with ALS patients to raise money to tackle ALS (a form of Motor Neuron Disease).

The aim of the ‘Tour du ALS’ is to attract 1,500 participants who each raise €1,500 - reflecting the average of 1,500 patients suffering from ALS in the Netherlands each year.

Check out the photos and videos of the Tour du ALS 2017.

Read more Read less

Still to go

View participants

Create a individual fundraising page or participate with a team of friends, co-workers or sports team. Need a little inspiration? Look at the great examples below.

Subscribe
View all

Acteur Leopold Witte beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar ziekte ALS

22-12-2017 | 14:51 Leopold Witte beklimt op 31 mei 2018 de Mont Ventoux in Frankrijk. Witte, bekend van o.a. de series Gooische Vrouwen en Dr. Deen, speelde in 2015 de rol van Joost in de film Ventoux, naar het gelijknamige boek van Bert Wagendorp. Witte daagt iedere acteur en wielerliefhebber uit om met hem mee te fietsen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte ALS. Leopold Witte: “Toen ik werd gevraagd om komend jaar de ‘Kale Berg’ te beklimmen voor ALS, heb ik lang getwijfeld. Ik kende de ziekte voornamelijk van de postercampagnes van Stichting ALS Nederland. Dit jaar heb ik tijdens de Amsterdam City Swim een aantal patiënten gesproken. Deze ontmoetingen hebben me bewust gemaakt van de noodzaak om deze genadeloze ziekte de wereld uit te helpen. Zelf ben ik gelukkig gezond maar ik zal hard moeten trainen om de top van die berg te halen. Ik hoop dat ik op deze wijze een bijdrage kan leveren aan noodzakelijk wetenschappelijk onderzoek. En hopelijk kan ik nog veel meer mensen enthousiasmeren om met mij de Mont Ventoux te beklimmen.” Gert-Jan Pijl, projectleider en initiatiefnemer van de Tour du ALS, is verheugd met de deelname van Leopold Witte. “Mede door zijn deelname zal ook de zevende editie heel bijzonder worden”. Onze deelnemers krijgen de kans om samen met een bekende Nederlandse acteur de zwaarste beklimming uit de Tour de France te fietsen”.Gorrit Jan Blonk, directeur-bestuurder van Stichting ALS Nederland: “Wij zijn heel blij dat Leopold Witte met ons wil afreizen naar Frankrijk om de berg te beklimmen. Hij draagt daarmee daadwerkelijk bij aan het vergroten van de naamsbekendheid van ALS”.
Read more
View all donors
€ 50

Roel

18-01-2018 | 23:56 To: Ook ik trap ALS de wereld uit. Succes met de actie!