Draag bij aan de strijd tegen ALS!

Samen trappen we ALS de wereld uit!

Op donderdag 8 juni 2023 bedwingen ruim 750 fietsers, hardlopers en wandelaars tijdens de 11e editie van Tour du ALS de Mont Ventoux voor de strijd tegen de dodelijke zenuw/spierziekte ALS. De opbrengst van dit sportieve evenement komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS. Ook dragen we bij aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg en leven van patiënten en hun naasten. Onze strijd gaat door tot we een oplossing hebben gevonden. Steun jij deze deelnemers met een steuntje in de rug? Doe dan een donatie. Hiermee draag jij ook bij aan de strijd tegen de dodelijke ziekte ALS. Elke euro is meer dan welkom, want er is geen tijd te verliezen in de strijd tegen ALS. 

Ja, ik doneer

Live uitzending Tour du ALS

Op donderdag 8 juni doen we de gehele dag live verslag van Tour du ALS. We brengen onder andere alle startmomenten, de finish op de top, de finish op Village du Départ en de bekendmaking van de opbrengst van Tour du ALS in beeld. Bekijk de livestream en sponsor onze helden. Alleen samen trappen we ALS de wereld uit! 

Your browser does not support iframes.

De uitzendtijden zijn als volgt:

06.45 - 07.15 uur: livestream Start Meesters & Malloten

08.15 - 08.45 uur: livestream Start Wandelaars

08.45 - 09.15 uur: livestream Start Hardlopers

10.00 - 11.00 uur: livestream Massastart

Rond 12.30 uur: livestream verslaglegging finishers top Mont Ventoux

Rond 13.00 uur: livestream eerste finishers Village du Départ

17.30 - 18.00 uur: livestream bekendmaking opbrengst Tour du ALS 2023

Impressie Tour du ALS

Na maandenlange sportieve voorbereiding stonden we op donderdag 9 juni 2022 voor de 10e keer aan de voet van de Mont Ventoux. Ruim 760 deelnemers beklommen onder luid gejuich van vele honderden supporters al wandelend, rennend of fietsend de Kale Berg, met maar één ding voor ogen: ALS de wereld uit trappen! Laat je inspireren en bekijk de aftermovie van Tour du ALS 2022:

Tour du ALS is een initiatief van Stichting ALS Nederland. We bedanken alle patiënten, deelnemers, vrijwilligers, donateurs, sponsoren, ambassadeurs en supporters van de 10e editie van Tour du ALS voor jullie hartverwarmende inzet en betrokkenheid. We hopen elkaar snel weer te zien! 

Tour du ALS in het kort

De belangrijkste informatie over de 11e editie van Tour du ALS voor jullie op een rij:

 • Locatie: Mont Ventoux, Frankrijk
 • Datum: donderdag 8 juni 2023
 • Doel: geld ophalen voor de strijd tegen ALS
 • Organisatie: Stichting ALS Nederland
 • Sportieve disciplines: wandelen, hardlopen en fietsen
 • Deelname: individueel en in teamverband
 • Routes: 1x beklimming Mont Ventoux, 2x beklimming (Meester) of 3x beklimming (Malloot)
 • Kosten: 130 euro inschrijfgeld
 • Sponsoring: voor mensen die voor het eerst deelnemen minimaal 1500 euro 
  (als je vaker deelneemt wordt het streefbedrag verlaagd)

Download de deelnemersinformatie Tour du ALS voor een optimale voorbereiding!

Waarom organiseren we Tour du ALS?

ALS is een dodelijke zenuw/spierziekte. De gemiddelde levensverwachting na de eerste symptomen is 3 tot 5 jaar. De exacte oorzaak van de ziekte is nog niet bekend en er bestaan ook geen medicijnen die de ziekte kunnen stoppen of genezen. Daarom is (financiële) hulp enorm belangrijk! Met meer geld kan er een versnelling komen in het onderzoek naar ALS en de verwante ziektes PSMA en PLS. De laatste jaren hebben we vooruitgang geboekt in het vinden van een oorzaak en medicijn. Maar we zijn er nog niet. Daarom organiseren we Tour du ALS. Sten jij onze gezamenlijke strijd tegen deze dodelijke ziekte? Geen tijd te verliezen.

Ja, ik ga de strijd aan!

Waar wordt de opbrengst van Tour du ALS aan besteed?

De jubileumeditie van Tour du ALS hebben we met een recordbedrag van 1.645.605 euro afgesloten. Daarmee komt de opbrengst van 10 jaar Tour du ALS op ruim 10 miljoen euro. De opbrengst komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de dodelijke zenuw/spierziekte ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ook gaat een deel van de opbrengst naar het verbeteren van de kwaliteit van zorg en leven van huidige ALS-patiënten en hun naasten.

Lees meer over de besteding

Steun Tour du ALS als bedrijf

Tour du ALS wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van bedrijven en organisaties die willen bijdragen aan de strijd tegen ALS. Hoofdsponsoren zijn: Isla Pastilles, Nationale Waarborg, Auping, NFGD, Zeevat Hypotheken & Verzekeringen en Podiumtrailerverhuur. Naast deze sponsoren zetten tientallen andere bedrijven en organisaties zich in voor de strijd tegen ALS. Wil jij ook bijdragen? Neem contact met ons op. 

Word sponsor van Tour du ALS

Lees meer Lees minder

Beklim op donderdag 8 juni 2023 samen met honderden anderen al wandelend, hardlopend of fietsend de Mont Ventoux en haal met jouw deelname zoveel mogelijk geld op voor de strijd tegen ALS! Het wordt een ervaring om nooit te vergeten!

Schrijf je in!
  Bekijk alle
07/06/2023 | 17:23

Morgen trappen we ALS de wereld uit!

Na maandenlange training is het eindelijk zover: morgen start de 11e editie van Tour du ALS! We wensen jullie ontzettend veel succes bij de beklimming van de Mont Ventoux. Geniet tijdens de klim van elkaar én van het uitzicht! De weersverwachtingen zijn super, maar houd rekening met zowel hitte als koudere temperaturen op de berg. Volg live uitzending Al jullie vrienden, familie en collega’s die niet aanwezig zijn in Frankrijk kunnen morgen de hele dag op www.tourduals.nl live meekijken met Tour du ALS. We brengen alle startmomenten in beeld, de finish op de top van de Mont Ventoux, de finish beneden op Village du Départ en natuurlijk de bekendmaking van de opbrengst van Tour du ALS.    Veel media-aandacht Ook wordt Tour du ALS door veel landelijke en regionale media in beeld gebracht. Zo doet SBS Hart van Nederland verslag en zijn we live in de uitzending van RTL Boulevard. Ook komt Tour du ALS voorbij in de uitzending van Shownieuws en op tal van radiozenders. Doneren kan nog steeds Deel tijdens Tour du ALS al jouw belevingen op sociale media en blijf oproepen de strijd tegen ALS te steunen met donaties. Want alleen samen trappen we ALS de wereld uit!    
25
08/06/2023
20:42
Bekijk alle

Stichting ALS Nederland zet zich in voor het vinden van de oorzaak en oplossingen voor de dodelijke spierziekte ALS. Om de oorzaak van deze slopende ziekte en een medicijn te vinden is er geld nodig, veel geld. Daarom organiseert Stichting ALS Nederland jaarlijks het sportieve evenement Tour du ALS, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS.