Tour du ALS

Samen trappen wij ALS de wereld uit! 

Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ zouden op donderdag 11 juni 2020 honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux beklimmen om geld op te halen in de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus zijn wij genoodzaakt om de Tour du ALS 2020 met pijn in ons hart af te lassen.

Update Corona

Op woensdag 25 maart hebben wij als organisatie van Tour du ALS met pijn in ons hart besloten om de Tour du ALS, die op 11 juni voor de 9e keer zou plaatsvinden, niet door te laten gaan. Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus zijn wij genoodzaakt om dit besluit te nemen, omdat de gezondheid en veiligheid van alle ALS-patiënten, deelnemers en andere aanwezigen onze eerste prioriteit is. Daarnaast is het financieel niet verantwoord om in deze omstandigheden met de organisatie door te gaan.

Dat de Tour du ALS in 2020 niet door gaat roept ongetwijfeld veel vragen op. De komende dagen zullen wij hard werken om alle consequenties in beeld te brengen en besluiten hoe we omgaan met inschrijfgelden, ingezameld sponsorgeld etc. We zullen hier uiterlijk donderdag 2 april duidelijkheid over geven en deze informatie met jullie delen zoals jullie dat gewend zijn van ons.

Wij blijven ons als stichting even hard inzetten om geld in te zamelen voor ALS, PSMA en PLS, want onze strijd tegen deze genadeloze ziekte gaat gewoon door.

Laten we in deze onzekere tijden goed op elkaar en onszelf passen!

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom is de Tour du ALS nodig? 

ALS is een dodelijke ziekte waar nog geen medicijn voor is. Door de Tour du ALS is er al bijna 7 miljoen opgehaald. Waarmee daadwerkelijk een stap gezet is naar het vinden van de oorzaak van deze ziekte. De laatste jaren, met name door het MinE onderzoek en het vinden van verschillende genen, is er een stipje op de horizon van het vinden van de oorzaak. Om daar nog meer onderzoek naar te doen is er geld nodig. Draag daar aan bij als deelnemer, sponsor, vrijwilliger of donateur.

Meer over ALS

Lees meer Lees minder

Fiets, hardloop of wandel mee, alleen of met een team. Samen met je collega’s, familie of vrienden. 

  Bekijk alle
25/03/2020 | 11:51

Tour du ALS 2020 afgelast

Vandaag hebben wij als organisatie van Tour du ALS met pijn in ons hart besloten om Tour du ALS, die op 11 juni voor de 9e keer zou plaatsvinden, niet door te laten gaan. Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus zijn wij genoodzaakt om dit besluit te nemen, omdat de gezondheid en veiligheid van alle ALS-patiënten, deelnemers en andere aanwezigen onze eerste prioriteit is. Daarnaast is het financieel niet verantwoord om in deze omstandigheden met de organisatie door te gaan.   Dat Tour du ALS in 2020 niet door gaat roept ongetwijfeld veel vragen op. De komende dagen zullen wij hard werken om alle consequenties in beeld te brengen en besluiten hoe we omgaan met inschrijfgelden, ingezameld sponsorgeld etc. We zullen hier uiterlijk donderdag 2 april duidelijkheid over geven en deze informatie met jullie delen zoals jullie dat gewend zijn van ons.   Wij blijven ons als stichting even hard inzetten om geld in te zamelen voor ALS, PSMA en PLS, want onze strijd tegen deze genadeloze ziekte gaat gewoon door.   Laten we in deze onzekere tijden goed op elkaar en onszelf passen!
25
27/03/2020
20:02

Gertjan

Aan: En dat is 8
Bekijk alle

Tour du ALS is het grootste evenement wat door Stichting ALS Nederland wordt georganiseerd. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux. Alle deelnemers, vrijwilligers, patiënten, donateurs en aanwezigen dragen bij aan de stappen die worden gezet naar het vinden van de oorzaak van ALS en uiteindelijk een medicijn.