Doe mee aan Tour du ALS

Samen trappen we ALS de wereld uit! 

Op zaterdag 11 september 2021 beklimmen honderden wielrenners, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen voor de strijd tegen ALS. Doe jij mee?

Schrijf je in!

Life changing experience!

In 2021 vindt de negende editie van Tour du ALS plaats, waarbij we voor het eerst aansluiten bij Sporta Mon Ventoux. Het evenement kent een sterk saamhorigheidsgevoel: samen trappen we ALS de wereld uit! Deelname vraagt om daadkracht en een grootse sportieve prestatie: het bedwingen van de Mont Ventoux. Het is een life changing experience! Jij kunt meedoen! Meld je aan als individuele deelnemer of met een eigen team en ga samen met ons de strijd aan tegen ALS. 

Meer over Tour du ALS

Sponsor een deelnemer

Bijdragen aan de strijd tegen ALS kan ook door een deelnemer of team te sponsoren. Ook kun je vanuit huis een eigen actie organiseren. Waar we ook mee geholpen zijn is aandacht. Vertel over ALS aan vrienden en collega's, en deel Tour du ALS op sociale media. Hoe meer mensen over ALS weten, hoe beter!

Sponsor een deelnemer!

Steun Tour du ALS als bedrijf

Tour du ALS wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van bedrijven en organisaties die willen bijdragen aan de strijd tegen ALS. Bedrijven kunnen met een eigen bedrijfsteam deelnemen aan Tour du ALS. Ook kunnen bedrijven zich als partner verbinden aan het sportieve evenement. Geïnteresseerd? Wij gaan graag met u in gesprek.

Steun Tour du ALS als bedrijf

Waarom Tour du ALS?

ALS is een dodelijke spierziekte waar nog geen medicijn voor is. Door de jaren heen is met Tour du ALS al bijna 7 miljoen opgehaald voor onderzoek naar ALS. De laatste jaren, met name door het MinE onderzoek en het vinden van verschillende genen, is er een stipje op de horizon van het vinden van de oorzaak en een medicijn. Voor dit levensreddende onderzoek is geld nodig, veel geld. 

Meer over ALS

Lees meer Lees minder

Fiets, hardloop of wandel mee, alleen of met een team. Samen met je collega’s, familie of vrienden. 

Schrijf je in!
  Bekijk alle
11/02/2021 | 16:24

Dromen, durven, doen

In 2012 stapte een groep vrienden op de fiets met als doel de Mont Ventoux te beklimmen en daarmee geld op te halen voor de strijd tegen ALS. De initiatiefnemers zullen zich niet gerealiseerd hebben dat ze aan het begin stonden van een groots avontuur, dat tot op de dag van vandaag vele honderden mensen bijeenbrengt met het gezamenlijke streven ALS de wereld uit te trappen. In de ontstaansgeschiedenis van Tour du ALS komen twee wegen op een bijzondere manier samen, uitmondend in een vriendschap en gedrevenheid voor het leven. Gert-Jan Pijl maakte van dichtbij de ziekte ALS mee: de vader van zijn vrouw Irmgard werd door de dodelijke spierziekte getroffen. Samen met zijn neef Ivan Sweebroek wilde hij iets voor hen – en de vele andere ALS-patiënten – doen. Bijna gelijktijdig kwam Bernard Bos met ALS in aanraking toen bij één van zijn collega’s Marlinda de diagnose ALS werd vastgesteld, een half jaar nadat zij bevallen was van haar derde kindje. Beide verhalen bereikten Stichting ALS Nederland, die de heren aan elkaar voorstelde. De urgentie zat er vanaf het allereerste begin in: er is geen tijd te verliezen. Dromen werden omgezet in concrete plannen. Vrienden werden gemobiliseerd om mee te doen, een trainingsschema werd uitgewerkt, de reis naar Frankrijk uitgestippeld en de fondsenwerving opgestart: Tour du ALS was een feit. Terugblikkend op de eerste editie van Tour du ALS in 2012, memoreert Gert-Jan Pijl: “In eerste instantie wilden we eenmalig de Mont Ventoux beklimmen. Maar de gedrevenheid van die hechte club mensen, de positieve energie en het feit dat we met dit sportieve event op een waardevolle manier konden bijdragen aan de strijd tegen ALS liet ons niet los. Het volgende jaar sprongen we dus opnieuw op de fiets.” Ondanks de enorme groei van het evenement is het familiegevoel altijd behouden gebleven. Ook is Gert-Jan zelf nog altijd betrokken bij Tour du ALS: “Het is echt je kindje, dat laat je niet zomaar los. Ben ontzettend trots op hetgeen we hebben neergezet, toen in 2012 en nog steeds. Het feit dat een ALS-patiënt met vrienden en familie ergens naartoe kan leven en dat deelname aan Tour du ALS soms echt het laatste doel is, maakt het evenement zo bijzonder. Zeker ook omdat het mogelijk wordt gemaakt door allemaal mensen die het hart op de juiste plek hebben zitten. Het is echt een familie.”  Samen staan we sterker!Roep vrienden, familie en collega's op om samen met jou de uitdaging aan te gaan!   Meld je aan voor Tour du ALS!   Foto: Gert-Jan Pijl (links) en journalist Pim Sedee (rechts) tijdens tweede editie Tour du ALS.
25
08/03/2021
21:54

Kristel

Aan: leefALSlili
Bekijk alle

Stichting ALS Nederland zet zich in voor het vinden van de oorzaak en oplossingen voor de dodelijke spierziekte ALS. Om de oorzaak van deze slopende ziekte en een medicijn te vinden is er geld nodig, veel geld. Daarom organiseert Stichting ALS Nederland jaarlijks het sportieve evenement Tour du ALS, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. In 2021 vindt de 9de editie plaats.