Tour du ALS

Beklim de Mont Ventoux voor de strijd tegen ALS!

Op donderdag 13 juni 2024 bedwingen we voor de 12e keer met honderden deelnemers de Mont Ventoux. Met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor de strijd tegen de dodelijke zenuw/spierziekte ALS. Meedoen kan als wandelaar, hardloper of fietser. Alleen of samen met jouw team. Het wordt hoe dan ook een onvergetelijke ervaring: één die levens kan veranderen. Help jij mee?!

Ik doe mee!

Tour du ALS in het kort

De belangrijkste informatie over de 12e editie van Tour du ALS voor jullie op een rij:

  • Locatie: Mont Ventoux, Frankrijk
  • Datum: donderdag 13 juni 2024
  • Doel: geld ophalen voor de strijd tegen ALS
  • Organisatie: Stichting ALS Nederland
  • Sportieve disciplines: wandelen, hardlopen en fietsen 
  • Routes: 1x beklimming, 2x beklimming (Meester), 3x beklimming (Malloot)
  • Kosten: €135 euro inschrijfgeld
  • Sponsoring: voor mensen die voor het eerst deelnemen minimaal 1500 euro
    (als je vaker deelneemt wordt het streefbedrag verlaagd)

Lees de deelnemersinformatie

Waarom organiseren we Tour du ALS?

Tour du ALS wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) en aanverwante ziektes PSMA en PLS. Dit zijn allemaal vormen van zeer ernstige zenuw-/spierziektes waaraan jaarlijks veel mensen overlijden. Een medicijn bestaat nog niet. We willen wetenschappelijk onderzoek naar ALS financieren, de zorg en het leven van ALS-patiënten verbeteren en uiteindelijk een wereld zonder ALS realiseren. Door deel te nemen aan Tour du ALS en geld in te zamelen, help je direct mee in deze belangrijke strijd. Met de 11e editie hebben we een recordbedrag van € 1.713.126,- opgehaald. Help jij mee om dit bedrag te overtreffen?

Ja, ik ga ook de strijd aan!

Eerst even sfeerproeven?

Na maandenlange sportieve voorbereiding stonden we op donderdag 8 juni 2023 voor de 11e keer aan de voet van de Mont Ventoux. Wat was het weer een overweldigende en geweldige editie. Ruim 760 deelnemers beklommen onder luid gejuich van vele honderden supporters al wandelend, rennend of fietsend de Kale Berg, met maar één doel voor ogen: ALS de wereld uit trappen! Wil je eerst sfeerproeven voordat je je inschrijft voor deze grote sportieve uitdaging? Bekijk de aftermovie van Tour du ALS 2023 en laat je overtuigen. Dit evenement wil je niet missen!

 

Lees meer Lees minder

Beklim op donderdag 13 juni 2024 samen met honderden anderen al wandelend, hardlopend of fietsend de Mont Ventoux en haal met jouw deelname zoveel mogelijk geld op voor de strijd tegen ALS! Het wordt een ervaring om nooit te vergeten!

Schrijf je in!
  Bekijk alle
21/09/2023 | 10:54

Al ruim 170 deelnemers voor 12e editie Tour du ALS

We hopen dat iedereen heeft genoten van een prachtige zomer vol ontspanning. Met de rust is het gedaan, de komende dagen, weken en maanden staat er namelijk veel te gebeuren. De organisatie van alweer de 12e editie van Tour du ALS is van start, waarbij we toewerken naar het moment suprême op donderdag 13 juni 2024. Dan beklimmen vele honderden mensen samen met ALS-patiënten al fietsend, rennend en wandelend de Mont Ventoux.  Tijdens de klim van de Mont Ventoux worden grenzen verlegd, met als ultieme doel ALS de wereld uit te trappen. Al ruim 170 mensen gaan de uitdaging aan en hebben zich aangemeld voor Tour du ALS, een fantastische tussenstand! We vinden het geweldig om te zien dat steeds meer mensen de strijd tegen ALS steunen. Waarom organiseren we Tour du ALS?Met Tour du ALS halen we zoveel mogelijk geld op voor de strijd tegen de dodelijke zenuw-/spierziekte ALS en aanverwante ziektes PSMA en PLS. Een medicijn voor ALS bestaat nog niet en dat willen we veranderen. Met de opbrengst van Tour du ALS financieren we  wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS. Ook gaat er geld naar de zorg en kwaliteit van leven van huidige ALS-patiënten. Door deel te nemen aan Tour du ALS en geld in te zamelen, draag je concreet bij aan het vinden van een oplossing. Doe mee!Wil jij de strijd tegen ALS steunen? Meld je vandaag nog aan voor Tour du ALS. Je kunt deelnemen op individuele basis of met een team. Hoe geweldig is het om samen met vrienden, familie en collega's deze bijzondere ervaring te mogen delen!  Ja, ik ga de uitdaging aan!   PS. Bedrijven kunnen de strijd tegen ALS natuurlijk ook steunen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik hier voor meer informatie of neem direct contact op met Marian van Eldik door te mailen naar m.vaneldik@als.nl. 
100
30/09/2023
01:13
Bekijk alle

Stichting ALS Nederland zet zich in voor het vinden van de oorzaak en oplossingen voor de dodelijke spierziekte ALS. Om de oorzaak van deze slopende ziekte en een medicijn te vinden is er geld nodig, veel geld. Daarom organiseert Stichting ALS Nederland jaarlijks het sportieve evenement Tour du ALS, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS.