Tour du ALS

Samen trappen wij ALS de wereld uit!

9e editie: 11 juni 2020

Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen op donderdag 11 juni 2020 honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen in de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Tour du ALS is het grootste evenement wat jaarlijks wordt georganiseerd door Stichting ALS Nederland.

Alles over Tour du ALS

 


Doe ook mee!

Wil jij ook deelnemen aan de 9e editie van de Tour du ALS? En zo bijdragen aan de strijd tegen ALS én een geweldige sportieve prestatie neerzetten.

Hier vind je alle informatie.

 

 

 

Waarom is de Tour du ALS nodig? 

ALS is een dodelijke ziekte waar nog geen medicijn voor is. Door de Tour du ALS is er al bijna 7 miljoen opgehaald. Waarmee daadwerkelijk een stap gezet is naar het vinden van de oorzaak van deze ziekte. De laatste jaren, met name door het MinE onderzoek en het vinden van verschillende genen, is er een stipje op de horizon van het vinden van de oorzaak. Om daar nog meer onderzoek naar te doen is er geld nodig. Draag daar aan bij als deelnemer, sponsor, vrijwilliger of donateur.

Meer over ALS

Lees meer Lees minder

Fiets, hardloop of wandel mee, alleen of met een team. Samen met je collega’s, familie of vrienden. 

Schrijf je in!
  Bekijk alle
20/02/2020 | 12:43

Update Herinrichting Mont Ventoux

De Mont Ventoux wordt jaarlijks door 700.000 mensen bezocht en zoals bekend kan de top aardig verstopt raken. Daarom hebben de autoriteiten in Frankrijk eind vorig jaar aangekondigd dat er een herinrichting van de top van de Mont Ventoux gaat plaatsvinden vanaf april 2020.   Zoals vermeld in dit nieuwsbericht worden er geen vergunningen verleend voor evenementen om doordeweeks naar de top van de Mont Ventoux te gaan.  Tot aan Chalet Liotard & Reynard  Dit betekent dat we als Tour du ALS samen met onze deelnemers tot aan Chalet Liotard / (Plateau) Reynard kunnen komen. Inmiddels is ook bekend dat gedurende de werkzaamheden de top wél bereikbaar is voor individuele fietsers en wandelaars, maar dat zij wel zeer waakzaam moeten zijn bij het betreden van het gebied waar de werkzaamheden plaatsvinden. Bovendien is het niet toegestaan om stil te staan op de top en mogen individuen alleen de top passeren. Ook gemotoriseerd verkeer heeft geen toegang tot de top. In gesprek met autoriteiten Op 7 en 8 april hebben wij een bezoek aan Frankrijk gepland. Daar gaan we met de diverse betrokkenen in gesprek om te kijken hoe bestaande routes van de verschillende disciplines waar nodig omgezet kunnen worden naar nieuwe en uitdagende trajecten. Tijdens de deelnemersbijeenkomst op 18 april zullen wij hierover verslag uitbrengen en de routes op dat moment bekend gaan maken. We houden je op de hoogte Alle verdere updates rondom Tour du ALS nemen wij op in onze nieuwsbrieven en op de website. En houd vooral onze social kanalen in de gaten. Als organisatie zullen we alles op alles zetten om er een prachtig evenement van te maken, minstens zo succesvol als in 2019. Want samen trappen wij ALS de wereld uit! Wij wensen alle (toekomstige) deelnemers veel succes met de voorbereidingen voor de Tour du ALS. Mocht je ondertussen nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@tourduals.nl.
50
25/02/2020
22:23
Bekijk alle

Tour du ALS is het grootste evenement wat door Stichting ALS Nederland wordt georganiseerd. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux. Alle deelnemers, vrijwilligers, patiënten, donateurs en aanwezigen dragen bij aan de stappen die worden gezet naar het vinden van de oorzaak van ALS en uiteindelijk een medicijn.