Tour du ALS

Samen trappen wij ALS de wereld uit! 

Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ zullen op zondag 6 juni 2021 honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux beklimmen om geld op te halen in de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Doe jij mee?

Schrijf je in!

Update Corona

In verband met het coronavirus kan Tour du ALS in 2020 niet doorgaan. De 9e editie wordt verplaatst naar zondag 6 juni 2021. Bekijk hier de veelgestelde vragen om te kijken welke consequenties dit heeft. Wij hopen jou in 2021 in Frankrijk te zien!

 

 Life changing experience!

Jaarlijks beklimmen honderden wielrenners, hardlopers en wandelaars de Mont Ventoux bij Tour du ALS. Een life changing experience! Benieuwd naar Tour du ALS? 

  

Over Tour du ALS

 

  

Waarom is de Tour du ALS nodig? 

ALS is een dodelijke ziekte waar nog geen medicijn voor is. Door de Tour du ALS is er al bijna 7 miljoen opgehaald. Waarmee daadwerkelijk een stap gezet is naar het vinden van de oorzaak van deze ziekte. De laatste jaren, met name door het MinE onderzoek en het vinden van verschillende genen, is er een stipje op de horizon van het vinden van de oorzaak. Om daar nog meer onderzoek naar te doen is er geld nodig. Draag daar aan bij als deelnemer, sponsor, vrijwilliger of donateur.

Meer over ALS

Lees meer Lees minder

Fiets, hardloop of wandel mee, alleen of met een team. Samen met je collega’s, familie of vrienden. 

Schrijf je in!
  Bekijk alle
15/04/2020 | 10:02

9de editie Tour du ALS verplaatst naar 2021

Er is besloten om de 9de editie van Tour du ALS te verplaatsen naar zondag 6 juni 2021.    Wij willen in 2021 met elkaar een mooi evenement neerzetten! Onze prioriteit blijft altijd om zo veel mogelijk geld op te halen in 2020 en 2021 om de projecten te ondersteunen in de strijd tegen ALS, PSMA en PLS.    Heb je vragen over welke gevolgen dit voor jou heeft? Klik hier dan voor de FAQ waarin alle veelgestelde vragen beantwoord worden.   
282
27/05/2020
11:00
Bekijk alle

Tour du ALS is het grootste evenement wat door Stichting ALS Nederland wordt georganiseerd. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux. Alle deelnemers, vrijwilligers, patiënten, donateurs en aanwezigen dragen bij aan de stappen die worden gezet naar het vinden van de oorzaak van ALS en uiteindelijk een medicijn.