Doe mee aan Tour du ALS

Samen trappen we ALS de wereld uit! 

Op donderdag 9 juni 2022 vindt de jubileumeditie van Tour du ALS plaats en wordt de Mont Ventoux voor de 10e keer bedwongen voor de strijd tegen ALS. De aanmelding voor deze zeer bijzondere editie van Tour du ALS is geopend.

Ja, ik meld me aan voor Tour du ALS

Terugblik 9e editie Tour du ALS

Op zaterdag 11 september 2021 vond de 9e editie van Tour du ALS plaats. Zo'n 500 deelnemers beklommen samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux en haalden ruim 1,2 miljoen euro op voor de strijd tegen ALS. Een ongelooflijke prestatie! We bedanken alle deelnemers, donateurs, vrijwilligers, sponsoren en alle andere betrokkenen voor hun steun!Blik met ons terug op een fantastische editie!

Life changing experience!

Op donderdag 9 juni 2022 vindt de tiende editie van Tour du ALS plaats. Het evenement kent een sterk saamhorigheidsgevoel: samen trappen we ALS de wereld uit! Deelname vraagt om daadkracht en een grootse sportieve prestatie: het bedwingen van de Mont Ventoux. Het is een life changing experience! 

Meer over Tour du ALS

Sponsor een deelnemer

Bijdragen aan de strijd tegen ALS kan ook door een deelnemer of team te sponsoren. Ook kun je vanuit huis een eigen actie organiseren. Waar we ook mee geholpen zijn is aandacht. Vertel over ALS aan vrienden en collega's, en deel Tour du ALS op sociale media. Hoe meer mensen over ALS weten, hoe beter!

Sponsor een deelnemer!

Steun Tour du ALS als bedrijf

Tour du ALS wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van bedrijven en organisaties die willen bijdragen aan de strijd tegen ALS. Bedrijven kunnen met een eigen bedrijfsteam deelnemen aan Tour du ALS. Ook kunnen bedrijven zich als partner verbinden aan het sportieve evenement. Geïnteresseerd? Wij gaan graag met u in gesprek.

Steun Tour du ALS als bedrijf

Waarom Tour du ALS?

ALS is een dodelijke spierziekte waar nog geen medicijn voor is. Door de jaren heen is met Tour du ALS al bijna 8 miljoen opgehaald voor onderzoek naar ALS. De laatste jaren, met name door het MinE onderzoek en het vinden van verschillende genen, is er een stipje op de horizon van het vinden van de oorzaak en een medicijn. Voor dit levensreddende onderzoek is geld nodig, veel geld. 

Meer over ALS

 

Lees meer Lees minder

Fiets, hardloop of wandel mee, alleen of met een team. Samen met je collega’s, familie of vrienden. 

Schrijf je in!
  Bekijk alle
19/11/2021 | 15:56

Vier op 9 juni met ons het leven!

Wat was het bijzonder om afgelopen september met zovelen samen te mogen komen tijdens de 9e editie van Tour du ALS. Nu we ons weer in een gedeeltelijke lockdown begeven door oplopende coronabesmettingen, verlangen we nog meer terug naar de warme zomermaanden toen we uit volle borst meezongen met ‘Vier het Leven’. De studenten Lennert Roijackers en Dano Cornelisse van de Creative College van ROC Midden-Nederland hebben voor jullie een geweldige videoclip opgeleverd die ons terugbrengt naar zaterdag 11 september. ALS-ambassadeurs Thomas Acda en René Froger hebben het lied ‘Vier het Leven’ speciaal voor ALS-, PSMA- en PLS-patiënten geschreven. Tijdens Tour du ALS 2021 verzorgden de heren op Village du Depart een mini-concertje voor de honderden deelnemers en vrijwilligers van Tour du ALS, waarbij het ALS-lijflied natuurlijk niet in het repertoire ontbrak. Komend jaar gaan we een weer net zo’n mooi feestje bouwen en vieren we op donderdag 9 juni 2022 opnieuw het leven in de Franse zon. Mocht je je nog niet hebben aangemeld voor de 10e editie van Tour du ALS, doe dit dan vandaag nog! Ja, ik vier het leven op 9 juni 2022 Let goed op elkaar, we zien nu al uit naar onze volgende ontmoeting!
50
02/12/2021
10:35
Bekijk alle

Stichting ALS Nederland zet zich in voor het vinden van de oorzaak en oplossingen voor de dodelijke spierziekte ALS. Om de oorzaak van deze slopende ziekte en een medicijn te vinden is er geld nodig, veel geld. Daarom organiseert Stichting ALS Nederland jaarlijks het sportieve evenement Tour du ALS, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS.