Doe mee aan Tour du ALS

Samen trappen we ALS de wereld uit! 

Op donderdag 9 juni 2022 vindt de jubileumeditie van Tour du ALS plaats en wordt de Mont Ventoux voor de 10e keer bedwongen voor de strijd tegen ALS. De aanmelding voor deze zeer bijzondere editie van Tour du ALS is geopend.

Ja, ik meld me aan voor Tour du ALS

Terugblik 9e editie Tour du ALS

Op zaterdag 11 september 2021 vond de 9e editie van Tour du ALS plaats. Zo'n 500 deelnemers beklommen samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux en haalden ruim 1,2 miljoen euro op voor de strijd tegen ALS. Een ongelooflijke prestatie! We bedanken alle deelnemers, donateurs, vrijwilligers, sponsoren en alle andere betrokkenen voor hun steun!Blik met ons terug op een fantastische editie!

Life changing experience!

Op donderdag 9 juni 2022 vindt de tiende editie van Tour du ALS plaats. Het evenement kent een sterk saamhorigheidsgevoel: samen trappen we ALS de wereld uit! Deelname vraagt om daadkracht en een grootse sportieve prestatie: het bedwingen van de Mont Ventoux. Het is een life changing experience! 

Meer over Tour du ALS

Sponsor een deelnemer

Bijdragen aan de strijd tegen ALS kan ook door een deelnemer of team te sponsoren. Ook kun je vanuit huis een eigen actie organiseren. Waar we ook mee geholpen zijn is aandacht. Vertel over ALS aan vrienden en collega's, en deel Tour du ALS op sociale media. Hoe meer mensen over ALS weten, hoe beter!

Sponsor een deelnemer!

Steun Tour du ALS als bedrijf

Tour du ALS wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van bedrijven en organisaties die willen bijdragen aan de strijd tegen ALS. Bedrijven kunnen met een eigen bedrijfsteam deelnemen aan Tour du ALS. Ook kunnen bedrijven zich als partner verbinden aan het sportieve evenement. Geïnteresseerd? Wij gaan graag met u in gesprek.

Steun Tour du ALS als bedrijf

Waarom Tour du ALS?

ALS is een dodelijke spierziekte waar nog geen medicijn voor is. Door de jaren heen is met Tour du ALS al bijna 8 miljoen opgehaald voor onderzoek naar ALS. De laatste jaren, met name door het MinE onderzoek en het vinden van verschillende genen, is er een stipje op de horizon van het vinden van de oorzaak en een medicijn. Voor dit levensreddende onderzoek is geld nodig, veel geld. 

Meer over ALS

 

Lees meer Lees minder

Fiets, hardloop of wandel mee, alleen of met een team. Samen met je collega’s, familie of vrienden. 

Schrijf je in!
  Bekijk alle
14/10/2021 | 9:36

Eindopbrengst 9e editie Tour du ALS

De 9e editie van Tour du ALS ronden we af met een bedrag van 1.253.942 euro voor de strijd tegen ALS. Een fantastisch bedrag dat volledig ten goede komt aan onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de dodelijke spierziekte ALS. We bedanken alle deelnemers, donateurs, vrijwilligers, ambassadeurs, sponsoren en alle andere betrokkenen voor jullie grootse inzet om ALS de wereld uit te trappen! De eindopbrengst van Tour du ALS is een optelsom van alle donaties die door de Nederlandse en Belgische deelnemers en vrijwilligers zijn opgehaald. Vanuit België is €16.573 bijgedragen aan de strijd tegen ALS. Ook zijn er door thuisblijvers tal van fondsenwervende acties georganiseerd om bij te dragen aan Tour du ALS, waarbij ruim 5 duizend euro is opgehaald. Aftermovie Tour du ALS 2021 Fotoreportage Tour du ALS 2021 Waar gaat de opbrengst naartoe? De volledige opbrengst van Tour du ALS gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar de dodelijke spierziekte ALS en aanverwante ziektes PSMA en PLS. Dit is mogelijk doordat de kosten van de organisatie van het event met het inschrijfgeld, de fantastische inzet van onze vrijwilligers en bijdragen van onze sponsoren worden gefinancierd. Van de opbrengst gaat 50% naar het Europees onderzoeksinitiatief TRICALS, 25% wordt besteed aan care-projecten die inspelen op zorg en kwaliteit van leven van huidige ALS-patiënten en 25% wordt besteed aan algemene projecten, met zowel een care als cure doel. Wetenschappelijk onderzoek naar ALS Leonard van den Berg, neuroloog bij het UMC Utrecht en coördinator van het ALS Centrum, vertelt in onderstaande video over de voortgang van onderzoek naar ALS, PSMA en PLS. Wat is het doel van het onderzoek naar ALS? Hoe verloopt het onderzoek? Wat is er tot nu toe bereikt? Op welke manier wordt er internationaal samengewerkt? Wat betekent het onderzoek voor ALS-patiënten en waar liggen de uitdagingen? Meld je aan voor de jubileumeditie van Tour du ALS De inschrijving voor de 10e editie van Tour du ALS is sinds een week geopend. Er hebben zich al 17 teams en 44 deelnemers aangemeld voor deze bijzondere editie. Op donderdag 9 juni 2022 fietsen, rennen en wandelen we opnieuw naar de top van de Mont Ventoux om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar ALS. De jubileumeditie wil je niet missen! Mobiliseer vrienden, familie, buren en collega’s en meld je vandaag nog aan! Ja, ik doe mee!
25
23/10/2021
14:58

Gerard en anneke

Aan: Team Zwiers
Bekijk alle

Stichting ALS Nederland zet zich in voor het vinden van de oorzaak en oplossingen voor de dodelijke spierziekte ALS. Om de oorzaak van deze slopende ziekte en een medicijn te vinden is er geld nodig, veel geld. Daarom organiseert Stichting ALS Nederland jaarlijks het sportieve evenement Tour du ALS, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS.