Doe mee aan Tour du ALS

Samen trappen we ALS de wereld uit! 

Op zaterdag 11 september 2021 beklimmen honderden wielrenners, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen voor de strijd tegen ALS. De inschrijving voor de 9e editie van Tour du ALS is gesloten. 

Life changing experience!

In 2021 vindt de negende editie van Tour du ALS plaats, waarbij we voor het eerst aansluiten bij Sporta Mon Ventoux. Het evenement kent een sterk saamhorigheidsgevoel: samen trappen we ALS de wereld uit! Deelname vraagt om daadkracht en een grootse sportieve prestatie: het bedwingen van de Mont Ventoux. Het is een life changing experience! 

Meer over Tour du ALS

Deelnemersinformatie

Een goede voorbereiding is het halve werk! Neem voordat je naar Zuid-Frankrijk afreist de Tour du ALS-deelnemersbrochure goed door. Ook kun je de livestream van de deelnemersbijeenkomst terugkijken. Heb je vragen, neem dan contact met ons op door te mailen naar info@tourduals.nl. We wensen iedereen veel succes met de voorbereiding!

Sponsor een deelnemer

Bijdragen aan de strijd tegen ALS kan ook door een deelnemer of team te sponsoren. Ook kun je vanuit huis een eigen actie organiseren. Waar we ook mee geholpen zijn is aandacht. Vertel over ALS aan vrienden en collega's, en deel Tour du ALS op sociale media. Hoe meer mensen over ALS weten, hoe beter!

Sponsor een deelnemer!

Steun Tour du ALS als bedrijf

Tour du ALS wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van bedrijven en organisaties die willen bijdragen aan de strijd tegen ALS. Bedrijven kunnen met een eigen bedrijfsteam deelnemen aan Tour du ALS. Ook kunnen bedrijven zich als partner verbinden aan het sportieve evenement. Geïnteresseerd? Wij gaan graag met u in gesprek.

Steun Tour du ALS als bedrijf

Waarom Tour du ALS?

ALS is een dodelijke spierziekte waar nog geen medicijn voor is. Door de jaren heen is met Tour du ALS al bijna 7 miljoen opgehaald voor onderzoek naar ALS. De laatste jaren, met name door het MinE onderzoek en het vinden van verschillende genen, is er een stipje op de horizon van het vinden van de oorzaak en een medicijn. Voor dit levensreddende onderzoek is geld nodig, veel geld. 

Meer over ALS

Lees meer Lees minder

Fiets, hardloop of wandel mee, alleen of met een team. Samen met je collega’s, familie of vrienden. 

  Bekijk alle
26/07/2021 | 12:22

Inschrijving Tour du ALS is gesloten

De aanmelding voor de 9e editie van Tour du ALS is gesloten. Op zaterdag 11 september beklimmen maar liefst 478 deelnemers de Mont Ventoux in hun strijd tegen ALS. Samen met ALS-patiënten wordt de Kale Berg al fietsend, hardlopend en wandelend bedwongen om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar ALS. Steun de deelnemers met een donatie! Alle deelnemers maken ALS van dichtbij mee. Familieleden, vrienden en collega’s van ALS-patiënten hebben zich massaal aangemeld, maar ook ALS-patiënten zelf. Sommigen nemen voor de eerste keer deel aan deze sportieve uitdaging, maar velen hebben de tocht naar boven al eerder gemaakt. Gevoel van onmacht omzetten Eén van de bekendste gezichten is de 33-jarige Marieke Bakker. Zij doet voor de 8e keer mee aan Tour du ALS, een enorme prestatie. “Met Tour du ALS kan ik mijn gevoel van onmacht omzetten in het gevoel dat ik wél iets kan doen tegen deze vreselijke ziekte. Het maakt me trots dat ik ondanks mijn ziekte zo’n steile berg kan beklimmen.” Samen met vrienden, familie en Tour du ALS-ambassadeur Thomas Acda beklimt Marieke op 11 september de Mont Ventoux. Samen met vrouw en dochters de berg op  Voor Michiel Scheeren is het de eerste keer dat hij aan Tour du ALS meedoet. Begin april meldde Team Scheeren zich aan. De aanleiding was verdrietig: bij teamcaptain Michiel Scheeren werd dit voorjaar de ALS-diagnose gesteld. Samen met zijn vrouw en dochters – en uiteindelijk vele anderen – besloot hij niet bij de pakken neer te zitten. “Dat zoveel mensen besloten hebben mij en mijn gezin te steunen, dat doet wel wat met je.” Samen trappen we ALS de wereld uit “De coronapandemie dwong ons Tour du ALS meerdere keren te verplaatsen, maar dat heeft het verlangen van deelnemers om in actie te komen alleen maar groter gemaakt. De urgentie is bij iedereen voelbaar, het familiegevoel als vanouds. De betrokkenheid van zovelen is hartverwarmend. Op zaterdag 11 september zetten we alles op alles om die vreselijke ziekte ALS de wereld uit te trappen. Namens Stichting ALS Nederland wens ik alle deelnemers van Tour du ALS ontzettend veel succes bij deze grandioze sportieve inspanning. We zien elkaar op de Mont Ventoux!” Gorrit-Jan Blonk, directeur Stichting ALS Nederland Voor het vinden van een oplossing voor de dodelijke zenuw/spierziekte ALS is geen tijd te verliezen. De klok tikt. Met de opbrengst van Tour du ALS financiert Stichting ALS Nederland wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Steun onze helden met een donatie, want alleen samen trappen we ALS de wereld uit! Ja, ik steun de strijd tegen ALS
25
26/07/2021
15:26
Bekijk alle

Stichting ALS Nederland zet zich in voor het vinden van de oorzaak en oplossingen voor de dodelijke spierziekte ALS. Om de oorzaak van deze slopende ziekte en een medicijn te vinden is er geld nodig, veel geld. Daarom organiseert Stichting ALS Nederland jaarlijks het sportieve evenement Tour du ALS, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. In 2021 vindt de 9de editie plaats.