Tour du ALS

Samen trappen wij ALS de wereld uit!

9e editie: 11 juni 2020

Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen op donderdag 11 juni 2020 honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen in de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Tour du ALS is het grootste evenement wat jaarlijks wordt georganiseerd door Stichting ALS Nederland.

Alles over Tour du ALS

 


Doe ook mee!

Wil jij ook deelnemen aan de 9e editie van de Tour du ALS? En zo bijdragen aan de strijd tegen ALS én een geweldige sportieve prestatie neerzetten.

Hier vind je alle informatie.

 

 

 

Waarom is de Tour du ALS nodig? 

ALS is een dodelijke ziekte waar nog geen medicijn voor is. Door de Tour du ALS is er al bijna 7 miljoen opgehaald. Waarmee daadwerkelijk een stap gezet is naar het vinden van de oorzaak van deze ziekte. De laatste jaren, met name door het MinE onderzoek en het vinden van verschillende genen, is er een stipje op de horizon van het vinden van de oorzaak. Om daar nog meer onderzoek naar te doen is er geld nodig. Draag daar aan bij als deelnemer, sponsor, vrijwilliger of donateur.

Meer over ALS

Lees meer Lees minder

Fiets, hardloop of wandel mee, alleen of met een team. Samen met je collega’s, familie of vrienden. 

Schrijf je in!
  Bekijk alle
30/12/2019 | 11:41

Klimclinics Tour du ALS 2020

Ook voor de Tour du ALS 2020 vinden er weer klimclinics plaats! Doe jij op 11 juni a.s. mee aan de Tour du ALS en wil jij optimaal voorbereid aan de start verschijnen? Meld je dan aan voor één van de klimclinics die de komende periode worden georganiseerd door Peter Beckers. De afstand van de clinic is rond de 80 km en oplopend in hoogte. De nadruk ligt op de klimtechniek en de techniek van de fiets. Zo word je zo goed mogelijk voorbereid op de tocht op de Kale Berg. Een leuke bijkomstigheid is dat je alvast andere deelnemers aan de Tour du ALS kunt leren kennen! Het maximum aantal deelnemers per clinic ligt rond de 25.   De clinics vinden op de volgende data plaats: Zondag 8 maart Zondag 22 maart Zondag 5 april Zondag 26 april Zondag 3 mei Zondag 17 mei Zondag 24 mei   Planning Klimclinic: Start- en eindtijd: 10.00 - 17.00 uur. Briefing tussen 9.30 en 9.45 uur Vertrek stipt om 10.00 uur. Pauze rond 12:30 uur Eindtijd tussen 16:00 en 17:00 uur.   Start- en eindlocatie: Hoeve de Binnenplaets  Het niveau van de clinic(s) is oplopend in de tijd qua moeilijkheidsgraad Kosten clinics € 20 per keer; boek je 10 clinics in 1 keer, dan betaal je € 120 (dus € 25 korting) Een pannenkoek na afloop is inbegrepen. Lunch en alle drankjes zijn voor eigen rekening. Aanmelden kan via de webshop (zie link hieronder) Overnachting is beperkt mogelijk. Anders dan op de website vermeld, is een boeking per nacht mogelijk uitsluitend voor deelnemers aan de clinics (indien er voldoende plaats is). Hiervoor direct contact opnemen met Hoeve de Binnenplaets. Aanmelden Klimclinics  
25
21/01/2020
09:57

Madelon en Rob

Aan: Franssen voor ALS
Bekijk alle

Tour du ALS is het grootste evenement wat door Stichting ALS Nederland wordt georganiseerd. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux. Alle deelnemers, vrijwilligers, patiënten, donateurs en aanwezigen dragen bij aan de stappen die worden gezet naar het vinden van de oorzaak van ALS en uiteindelijk een medicijn.