MIJN STRIJD TEGEN ALS

Dit is de actie van Ko Jan Provoost

( Fietsen 3x malloot van de kale berg | Lid van team: ZEEUWEN in BEELD ... )

Nog te gaan

van totaal € 1.500 (170%)

Mijn naam is Ko Jan Provoost en ik ben 67 jaar. Ik ben met vrouw Marja woonachtig in het prachtige Domburg. Na een slopende ziekte is onze goede vriend Gerard Brouwer vorig jaar overleden aan ALS. Gerard was beeldend kunstenaar in Katwijk en tevens medeoprichter en bestuurslid van de Stichting Kunstvereeniging Katwijk. Als beeldhouwer was hij ook actief in Zeeland. Zo staan er 2 beelden van hem in Hulst, het beeld "De Visleurster" in Arnemuiden en natuurlijk "De Ringrijder" in Middelburg. Bij de realisatie van "De Ringrijder" was ik, als toemalig secretaris van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging,  zeer nauw betrokken. Kijk voor informatie over Gerard en de Stichting Kunstvereeniging Katwijk op resp.: www.gerardbrouwer.nl en www.schilderenaanzee.nl 

Het was Gerard's wens om, mede namens hem, geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. Hij wilde dat in de toekomst niemand meer dezelfde lijdensweg zou moeten ondergaan. Ik wil daar, samen met de andere leden van het team "ZEEUWEN in BEELD", een bijdrage aan leveren door mijn deelname aan de Tour du ALS. Daarbij zal de gevreesde Mont Ventoux moeten worden beklommen. Bij mijn inschrijving heb ik me gecommitteerd aan 3 beklimmingen. Dit zal een ware beproeving worden, maar ik weet zeker dat ik het ga halen. Mijn strijd zal immers in het niet vallen ten opzichte van de uitzichtloze en ongelijke strijd van Gerard en al die andere slachtoffers van ALS.

Wilt u ons steunen? Dat kan. 

U kunt doneren op onze teampagina, of op de persoonlijke actiepagina's van één van onze teamleden.

Laten wij samen de wens van Gerard vervullen en ALS de wereld uit trappen. Wij op de fiets en u met een donatie.

Ko Jan Provoost.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 250 23-04-2018 | 20:21
€ 50 22-04-2018 | 10:03 Beste Ko, heel veel succes op 31 mei.
€ 40 16-04-2018 | 17:59 ALStublieft, De donatie bestaat voor een groot deel uit de opbrengst van polsbandjes, pennen enz tijdens de week voor ALS van de CSW. Veel sterkte met de tocht.
€ 500 12-04-2018 | 21:26 Je zult maar geconfronteerd worden met de mededeling: "je hebt ALS" en dat er geen kans op genezing is! Samen met iedereen die zich belangeloos inzet, kunnen we er voor zorgen dat de kans op genezing een stapje dichterbij komt.
€ 50 08-04-2018 | 17:03
Bekijk alle

DOEL BEREIKT, DUS EEN NIEUW DOEL!

24-04-2018 | 12:47  We hebben ons doel bereikt en dat was het behalen van ons streefbedrag van € 4.500,00. Niet voor ons, maar voor de strijd tegen ALS. We hebben welleswaar aan onze voorwaarden om op 31 mei te mogen starten, maar dat is voor ons geen enkele reden om op onze handen gaan zitten. Wij zijn nog lang niet tevreden en hebben daarom ons streefbedrag verhoogd naar € 7.500,00. Waar we uiteindelijk op uit willen komen ga ik niet verklappen, maar er gaat nog het één en ander gebeuren. Een woord van dank aan de CSW-van de Perre is op zijn plaats. Week 14 was de actieweek op deze school en de verwachtingen waren hoog. Ze werden ruim overtroffen. Een succesvolle en gezellige spinningmarathon bracht een prachtig bedrag op. De actie ALS jer niet eet was pakkend en soms ontroerend. De 1e-klasleerlingen van de CSW-van de Perre hebben van vrijdagmorgen 08:00 tot zaterdagmorgen 08:00 hun eten laten staan om zich een beetje te vereenzelvigen met ALS-patiënten. Uiteraard worden zij hierbij gesponsord. De actieweek werd afgesloten met een sponsordiner. Voor de duidelijkheid; Geen diner voor de sponsors, maar een diner waar je voor moest betalen. Het diner werd verzorgd door docenten en leerlingen van Scalda. En lekker dat het was. Het bracht ook nog € 500,00 op voor ALS. Tot slot redde Adri de Visser van Endura Sport onze tourtocht. Door zijn inzet fietsten race- en toerfietsers voor ALS door het preachtige Zeeuwse landschap. Opbrtengst € 7540,00. Iedereen die aan bovenstaande actie een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedankt daarvoor. Ik ben trots op jullie allemaal.
Lees meer