Mama is een held!

Dit is de actie van Lisa van den Putte

( Fietsen 1x de kale berg | Lid van team: Wat ALS )

Nog te gaan

Normal 5fbec9d1ebbe6350440e0ebf93a013dbea5d607b
van totaal € 1.500 (347%)

Geld maakt niet gelukkig…

Geluk zit in het samen zijn met mensen die je lief hebt. Genieten van elkaar en van het leven. Het zijn die kleine geluksmomenten die het leven mooi en bijzonder maken. Dit lijkt vaak vanzelfsprekend, tot je met je neus op de feiten gedrukt wordt en je gezondheid je in de steek laat.
Ik ga deze berg beklimmen voor mama, helaas ook ALS-patiënt. Wat begon met spraakproblemen uit zich inmiddels in een verdere achteruitgang van spieren, wat het lastig maakt zelfstandig en vrij te kunnen leven.
Ondanks dat, geniet mama nog steeds enorm van het leven, wat mij trots maakt. Heel erg trots! Zij staat niet stil bij wat allemaal niet meer kan, maar kijkt naar al het mooie wat nog wel mogelijk is. Ze geniet van de zon die schijnt of juist de regen die uit de lucht valt, een vogeltje dat fluit, even naar buiten met de hond of ‘gewoon’ even samen een drankje drinken en zien dat mijn broer en ik gelukkig zijn.

Niet klagen, maar ‘gewoon’ genieten, lijkt haar motto! Maar genieten wordt steeds lastiger als ALS-patiënt… Helaas zijn deze mooie momenten samen niet meer zo ‘gewoon’. Tot op de dag van vandaag bestaan er namelijk nog steeds geen therapieën of medicijnen om de ziekte te kunnen behandelen of genezen.

Maar wij houden stiekem hoop. Deze hoop geeft ons kracht. Hoop op een langzaam en draaglijk ziekteproces voor mama. Maar nog veel liever, hoop op een medicijn of behandeling in de toekomst.

Hierbij is geld wel van belang. Geld, voor onderzoek naar de vreselijke ziekte ALS. Waarover helaas nog steeds veel te weinig bekend is.

Wij gaan daarom op 31 mei aanstaande de Mont Ventoux beklimmen onder het motto: ‘’samen trappen we ALS de wereld uit’’.

Steun jij ons en daarmee de strijd tegen ALS?

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 100 26-05-2018 | 09:24
€ 15 24-05-2018 | 13:25 Anonieme gift
€ 20 22-05-2018 | 21:39 Top dat je ook dit jaar weer de Mont Ventoux op gaat, dit keer op de fiets. Klasse inzet Lisa!!
€ 25 18-05-2018 | 18:45 Als geboren Oirschorttenaar 'n kleine bijdrage voor jullie evenement. De beste wensen en veel succes. Truus Priem-Schreurs
€ 20 17-05-2018 | 13:45 Voor de sponsortocht van jullie kleindochter Lisa. Vriendelijke groeten Pastor Felie Spooren