Actie van Manja Stoops

Dit is de actie van Manja Stoops

( Wandelen | Lid van team: inske )

van totaal € 1.500 (142%)

 Lieve familie, vrienden, vrienden van vrienden, Inske! Inske, mijn lieve dochter, de oudste van drie. Ze heeft een broer, Jente en een zus, Lobke. Ze heeft een lieve vriend, Sjoerd met wie ze al een aantal jaren heel gelukkig is en samenwoont. Ze hebben een eigen huisje en een kat, Duvel genaamd. Inske, nog niet zo lang geleden afgestudeerd als verpleegkundige, is werkzaam in een ziekenhuis op de longafdeling waar ze het erg naar haar zin heeft. Inske, die volop in ’t leven staat, veel vriendinnen en vrienden om zich heen heeft waarmee ze gezellige activiteiten onderneemt, gaat stappen en die heel graag op reis gaat met haar vriend Sjoerd. Inske, die ik heb zien opgroeien van baby, tot vrolijke kleuter, tot ijverige studente, tot lieve, volwassen en betrokken jonge vrouw op wie ik heel trots ben en waarvan ik heel veel houd. Inske, die na ruim een jaar waarin veel onderzoeken en testen zijn afgenomen de diagnose ALS te horen heeft gekregen. ALS. Plots staat de wereld stil! Wat ’n verdriet! Wat ’n machteloosheid! Inske, zo vol dromen, wensen, toekomstplannen…… En nu??  Amyotrofische Laterale Sclerose is een progressieve zenuw/spierziekte. In Nederland zijn ongeveer 1500 ALS-patiënten, waarvan er elk jaar 500 overlijden. Elk jaar komen er ook 500 patiënten bij. Het is een ernstige ziekte en patiënten overlijden na gemiddeld 3-5 jaar. Ongeveer 20% leeft langer dan 5 jaar. Lieve Inske, ik hoop dat jij bij die 20% hoort!  Wereldwijd wordt veel onderzoek gedaan naar ALS. De precieze oorzaak is nog onbekend en daardoor is er helaas nog geen goed werkend medicijn gevonden. Voor dit onderzoek is geld nodig. Ik wil graag iets doen voor Inske om haar een hart onder de riem te steken, om haar én andere ALS-patiënten een kans te geven. Daarom ga ik meedoen aan Tour du ALS op 31 mei 2018.  Het motto van Tour du ALS is: ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’. Honderden fietsers, hardlopers en wandelaars beklimmen samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen in de strijd tegen ALS. Ik ga samen met mijn man Carlo de berg op wandelen en we maken deel uit van team Inske. Elke deelnemer wordt gevraagd €1500,- aan sponsorgeld op te halen om verder onderzoek naar ALS mogelijk te maken. Willen jullie Inske steunen en ons helpen het doel te bereiken? Dat zou heel fijn zijn!  Alvast hartelijk bedankt! Liefs, Manja.             

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 50 29-05-2018 | 20:14 Super van je Manja. Zet 'm op!
€ 15 13-01-2018 | 15:44 ALS is een heel ernstige ziekte en er moet meer onderzoek naar deze ziekte gedaan worden. Zeer jonge mensen die eigenlijk nog een heel leven voor zich zouden moeten hebben, lijden ook aan deze slopende ziekte. Dat is diep triest. Er moet een medicijn of een behandelmethode gevonden worden.
€ 50 13-01-2018 | 11:51
€ 30,20 04-01-2018 | 10:22 Collecte in mijn appartementen complex heeft dit mooie bedrag opgeleverd. Hopelijk kan, mede door deze bijdrage, ALS de wereld uitgetrapt worden.
€ 250 22-12-2017 | 15:09 Namens Gandhi Break Free willen wij jullie heel veel sterkte, kracht en liefde toewensen. Dikke knuffels Miranda en Bart