Manja Stoops

Wandelen voor Inske

( Wandelen (Malaucène – Liotard – TOP)  | Member of team: Team Inske )

Inske!

Inske, mijn lieve dochter (27 jaar), die nu bijna 2,5 jaar weet dat ze ALS heeft en daarmee op een bijzonder positieve en dappere manier omgaat! Een manier die iedereen helpt om met het feit, dat zij getroffen is door deze ziekte, zelf ook gemakkelijker en positiever om te gaan.

Inske gaat nog steeds 2 keer in de week een paar uurtjes werken op haar afdeling in het ziekenhuis. Ze doet dat met veel plezier en ze vindt het prettig het contact met haar collega's op deze manier te kunnen onderhouden.

Inske heeft het afgelopen jaar opnieuw grenzen moeten verleggen en maakt gebruik van hulpmiddelen die het haar, in de dagelijkse praktijk, gemakkelijker en comfortabeler maken. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden en hulpmiddelen.
De Stichting ALS op de weg kan ook verschillende diensten en hulpmiddelen leveren aan ALS patiënten.

Inske heeft afgelopen najaar wederom een mooie reis gemaakt in Amerika samen met Sjoerd, haar broer Jente en haar zus Lobke. Ze zijn hun reis geëindigd in New York, waar Carlo en ik hen ontmoet hebben. We hebben een aantal fijne en gezellige dagen samen doorgebracht. De herinneringen daaraan koester ik in mijn hart.

Inske, die op 17 februari 2018 is getrouwd met haar grote liefde Sjoerd. Trouwen met hem stond bovenaan haar bucketlist.
Inmiddels zijn ze al 8 jaar samen, waarvan 2 jaar getrouwd en nog net zo verliefd op elkaar als in het begin.
Inske en Sjoerd hebben samen een mooie hartenwens: ze zouden graag een kindje krijgen. Zwanger worden is als ALS patiënt uiteraard niet vanzelfsprekend.
Gelukkig voor hen mag die wens uitkomen. Inske en Sjoerd verwachten over niet al te lange tijd hun dochtertje.
Ik ben ontzettend dankbaar en gelukkig voor hen beiden!
De komst van dat kleine meisje maakt dat de aandacht van Inske en Sjoerd en iedereen om hen heen 'even' niet op de ziekte is gericht, maar op iets heel moois en bijzonders!

Die ziekte, ALS, is er echter en jammer genoeg....
Inske weet dus 2,5 jaar dat zij ALS heeft.

2,5 jaar...

Dat lijkt niet zo veel op een gemiddeld mensenleven beschouwd.

2,5 jaar ALS....

Dan 'klinkt' het opeens anders. Zeker als je weet dat de levensverwachting van een ALS patiënt gemiddeld 3-5 jaar is en er nog altijd geen behandeling is.
Natuurlijk wordt er volop onderzoek gedaan en zijn er kleine lichtpuntjes aan de horizon te zien. Er is echter veel vervolgonderzoek nodig en daarvoor is, behalve tijd en menskracht, geld nodig.

Donaties dus!

Om die reden, én om Inske en andere patiënten, een hart onder de riem te steken, ga ik op 11 juni voor de 3e keer de Mont Ventoux op wandelen tijdens de Tour du ALS.

Uiteraard is het hele team Inske op 11 juni aanwezig: oma Manja, Jan, Dimphy, John, Lobke, Carlo en ik. En niet te vergeten onze supporters!

Ik hoop dat jullie allen mijn bericht willen liken, delen en vooral hoop ik dat jullie willen sponsoren. Elke bijdrage helpt!

Vorig jaar hebben Carlo en ik 3 sponsordiners georganiseerd bij ons in huis en in de tuin. Die avonden waren heel gezellig en geslaagd en we hebben een mooi bedrag kunnen storten op onze Tour du ALS actiepagina's.

Dit jaar gaan we opnieuw 3 diners organiseren: 16, 23 en 30 mei staan in onze agenda gepland.
Mocht je het leuk vinden om een gezellige avond bij te wonen met een 4-gangen verrassingsmenu en live muziek, geef je dan alvast op via een pb.

Hopelijk tot ziens en alvast hartelijk bedankt voor jouw steun!

Samen trappen we ALS de wereld uit!

Liefs,

Manja.

Activity: Wandelen (Malaucène – Liotard – TOP)

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

10
15/06/2021
07:13

Adrienne

View all

Tour du ALS is the largest event organized by the ALS Netherlands Foundation. Under the slogan “Get on your feet to beat ALS” , hundreds of cyclists, runners and hikers climb the Mont Ventoux together with ALS patients. All participants, volunteers, patients, donors and attendees contribute in the steps towards finding the cause of ALS and ultimately a medicine.