Marion Sol

ALS je het maar weet!

( Wandelen (Malaucène – Liotard – TOP)  | Lid van team: ALS je het maar weet! )

Ongeveer 15 jaar geleden ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met deze ziekte. Een vriendin van mij verzorgende toen een vrouw die deze ziekte had. Ik ben een aantal keer bij haar thuis geweest. Heel mooi om te zien dat zij ondanks haar ziekte zo kon genieten, ook respect voor haar naasten. Haar man zorgen samen met een klein team voor haar. Ook haar kinderen deden hun best om zo veel mogelijk te helpen. Zij is na een redelijk lang ziekte bed voor deze ziekte overleden.

Ik hou altijd wel van een uitdaging. Dus toen mijn zusje een aantal jaar geleden zei ik ga de Mont Ventoux op voor een goed doel was dat voor mij eigenlijk gelijk ALS. In mijn omgeving ken ik gelukkig niemand die deze ziekte heeft.
Vind het mooi om met een gezond lichaam iets te kunnen betekenen voor mensen die dat niet hebben.
Mei 2019 al een stukje van de Mont Ventoux gelopen en in juni 2020 ga ik samen met het team en nog vele anderen naar de top.
ALS je het maar weet!

Activiteit: Wandelen (Malaucène – Liotard – TOP)

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

10
24/02/2020
13:07

Anoniem

Bekijk alle

Tour du ALS is het grootste evenement wat door Stichting ALS Nederland wordt georganiseerd. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux. Alle deelnemers, vrijwilligers, patiënten, donateurs en aanwezigen dragen bij aan de stappen die worden gezet naar het vinden van de oorzaak van ALS en uiteindelijk een medicijn.