Martin Hogeboom

Voor Ernst en alle anderen

( Fietsen 1x de kale berg 43KM (Malaucène – Liotard – TOP – Malaucène) | Member of team: Team Ernie )

Martin Hogeboom heeft een bijzondere band met Ernst. Hij kent Ernst vanwege zijn werk als fotograaf. “Ernst was ook een fervent fotograaf. Als je in hetzelfde dorp woont en je maakt mooi werk, dan ken je elkaar al snel.” Toen Martin afgelopen jaar gevraagd werd om de Epe Fietst Voor Water-groep (EFVW) van 2019 te fotograferen, dacht hij ook vaak terug aan de groep die in 2015 een vergelijkbare tocht door Kenia had gefietst. Niet alleen vanwege de inspanningen die zijn vrouw ooit deed, maar ook vanwege die andere deelnemers. “Ernst was de fietser die zich zo ongeveer het best had voorbereid van allemaal. Hij was op en top sportman.”

Maar vlak voor de EFVW-editie van 2019 hing de vlag er bij Ernst heel anders bij. “Hij communiceerde via zijn Facebookpagina dat hij ALS heeft.” Diverse fietsers die meededen met EFVW 2019 hebben tijdens die tocht door Kenia dus ook veel over Ernst gesproken, weet Martin. “Ze hebben die tocht eigenlijk ook een beetje voor Ernst gefietst. Dennis Dekker was één van hen. Vlak voor de tocht schreef hij deze column. Ook als eerbetoon aan hem.” Met Dennis en Henk Overbosch (een andere deelnemer aan EFVW) is Martin een paar keer op bezoek geweest bij Ernst. “We hebben hem de foto’s van de editie 2019 laten zien. Het waren mooie, waardevolle bezoekjes, maar ze maakten ook veel indruk.” 

Dit alles zorgde bij Martin ook voor een drive om eens iets voor Ernst terug te doen. “Toen Nurcan vertelde dat ze de Tour du ALS wilde fietsen, heb ik niet lang nagedacht. Ik wilde mee. Ik wilde die fysieke uitdaging, maar ik wilde ook iets voor anderen betekenen. Meer specifiek: voor Ernst!”
Martin heeft in tegenstelling tot Nurcan overigens al wel een racefiets. Een hele bijzondere ook. “Ik ga de Kale Berg beklimmen met mijn zilvergrijze Peugeot uit 1982.”

Activity: Fietsen 1x de kale berg 43KM (Malaucène – Liotard – TOP – Malaucène)

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

100
24/02/2020
19:38

Martin

View all

Tour du ALS is the largest event organized by the ALS Netherlands Foundation. Under the slogan “Get on your feet to beat ALS” , hundreds of cyclists, runners and hikers climb the Mont Ventoux together with ALS patients. All participants, volunteers, patients, donors and attendees contribute in the steps towards finding the cause of ALS and ultimately a medicine.