Mathijs van Zuijlen

Ik klim tegen ALS

( Wandelen (Malaucène – Liotard – TOP)  | Member of team: Hope against ALS  )

Donate now
More information

 

Mijn oom Chris de Heij (57) kreeg op 28 juni 2018 te horen dat hij is getroffen door de dodelijke spierziekte ALS.

Chris is niet meer te genezen, de gemiddelde levensverwachting van iemand na de eerste verschijnselen is 3 jaar.

Maar Chris is niet het type van berusting, hij gaat strijden om zoveel mogelijk geld op te halen om wetenschappelijk onderzoek tegen deze slopende ziekte te financieren. Dit heeft hij vorig jaar al glorieus gedaan door zelf de Mont Ventoux te bedwingen en dat wil hij dit jaar weer gaan doen. En dat doet hij niet alleen. Met zo'n 25 teamleden, waaronder ikzelf, gaan we de Mont Ventoux op. Niet alleen om hem te steunen, maar vooral om geld op te halen zodat er een oplossing komt voor deze slopende ziekte.

 

Over ALS

ALS is relatief onbekend, dit komt mede omdat "slechts" 1500 mensen in Nederland deze diagnose hebben.

Mocht ALS niet bekend bij je zijn, in dit filmpje wordt het kort uitgelegd; Wat is ALS?

 

Over Tour du ALS

Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen in de strijd tegen ALS. De dodelijke zenuw- spierziekte die iedereen kan treffen. Bij ALS vallen één voor één vallen je spieren uit. Jaarlijks overlijden er 500 mensen aan de gevolgen van deze ziekte.

We willen op 11 juni 2020 met een zo groot mogelijke groep familieleden en vrienden, waaronder Chris zelf, naar de top van de Mont Ventoux, 22 km klimmen (met een gemiddelde stijging van 8%) tegen ALS. Elke stap is er 1 richting een medicijn tegen deze genadeloze ziekte.

Ik ga er zelf ook voor om deze 22km bergop te gaan overwinnen en ben al druk in training.
Sponsor mij direct door hier te klikken!

 

Elke donatie gaat voor 100% naar onderzoek!

 

Met jouw steun wordt wetenschappelijk onderzoek gefinancierd, om zo ALS de wereld uit te krijgen!

 

Over mijn actie

Toen ik voor het eerst hoorde dat Chris de diagnose ALS had gekregen, schrok ik. Opeens kwam de ziekte, die ik alleen maar vaag kende, heel dichtbij. En dat raakte me, dus ben ik me gaan verdiepen in de ziekte. Het lijkt me echt vreselijk om lichamelijk achteruit te gaan terwijl je geestelijk 100% blijft en daarmee alles heel intens meemaakt. Ook weet je dat er (nog) geen genezing mogelijk is, waardoor je weet wat er heel snel op je af komt. Maar Chris is positief ingesteld, altijd al geweest, en dat maakt een verschil. Hij heeft zich opgeworpen als ambassadeur voor deze ziekte, maar nog belangrijker, als ambassadeur voor een genezing door wetenschappenlijk onderzoek.

En daar wil ik mijn steentje aan bijdragen, door mezelf uit te dagen om de Mont Ventoux op te lopen, maar nog belangrijker, om geld op te halen die de genezing een stap dichterbij kan brengen. 

Doneren op deze pagina is sowieso super, daarnaast ga ik verschillende acties organiseren.

Blijf op de hoogte van deze pagina en mijn acties door je bij het sterretje hieronder in te schrijven! 

Je kunt ons team ook volgen op: Facebook

 

Actie #1: Stroopwafels tegen ALS

Ik ga huisgemaakte stroopwafels bakken tegen ALS, degene die ze al is op hebben weten hoe lekker ze zijn!

Altijd lekker en ook nog eens in te vriezen.

Trakteer eens op iets anders en steun een goed doel, trakteer op huisgemaakte stroopwafels!

Activity: Wandelen (Malaucène – Liotard – TOP)

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

25
19/06/2020
14:14

Anonymous

View all
  View all
13/02/2020 | 21:33

Actie #1: Stroopwafels tegen ALS & Trainen

Ik heb er even over na moeten denken, maar veel mensen kennen wel de stroopwafels die ik zelf bak. Een traditie, na oud familierecept en geleerd van m'n moeder. Iets wat weinig mensen zelf doen en iedereen die ze proeft is verbaasd. Het is alleen wel veel werk, dus ik hoop dat de verkoop goed op gang komt, maar ook weer niet al te goed...  Inmiddels heeft er ook al een serieuze training plaatsgevonden in de vorm van de Wandelmarathon van Egmond aan Zee. Zo'n 50km wandelen over het strand en door de duinen in 2 dagen tijd. Het was zwaar maar ging goed. En super gaaf om dit samen met mijn zwager René te kunnen doen, die in juni ook de berg op gaat. Inmiddels staat de volgende training alweer gepland, namelijk de Zandvoort Light Walk op 22 februari. Dit was het wel even voor nu, hou de pagina in de gaten, binnenkort is het tijd voor de 2e actie!

Tour du ALS is the largest event organized by the ALS Netherlands Foundation. Under the slogan “Get on your feet to beat ALS” , hundreds of cyclists, runners and hikers climb the Mont Ventoux together with ALS patients. All participants, volunteers, patients, donors and attendees contribute in the steps towards finding the cause of ALS and ultimately a medicine.