Rico Megens

Grip op ALS

( Fietsen 1x de kale berg 43KM (Malaucène – Liotard – TOP – Malaucène) | Member of team: Team Ingo Tour du ALS 2020 )

Donate now
More information

In 2012/2013 mocht ik deel uitmaken van Team Grip op de Alpe, waarmee wij met 16 gedreven mensen voor Alpe d'HuZes uiteindelijk € 60.000 bijeen hebben gefietst en gelopen voor de strijd tegen kanker op de Alpe d'Huez. Deze groep is in die periode uitgegroeid tot een waardevolle vriendengroep. Eén lid van onze groep, Ingo Bouman, heeft in het jaar daarop de Mont Ventoux beklommen met in de bak van de fiets André, die aan de ziekte ALS leed. De ziekte ALS heerst in de familie van Ingo en helaas heeft Ingo begin dit jaar te horen gekregen dat ook hij getroffen is door deze ziekte. Als team hebben wij dan ook direct besloten om in 2020 Ingo mee naar de top van de Mont Ventoux te nemen, om zo een bijdrage te kunnen leveren aan het onderzoek voor genezing van ALS, omdat ook zijn twee dochters het risico lopen om deze ziekte te krijgen. In de aanloop naar de tocht op 11 juni 2020 hopen wij nog vele mooie herinneringen met Ingo en zijn gezin te maken en tevens grote bijdrage bij elkaar te krijgen voor het onderzoek tegen ALS.
Zoals het credo van Ingo luidt: NIET OMDAT HET KAN, MAAR OMDAT HET MOET!

Activity: Fietsen 1x de kale berg 43KM (Malaucène – Liotard – TOP – Malaucène)

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

50
06/11/2019
20:56

Anonymous

View all
  View all
20/10/2019 | 19:19

Blog 2: De klusdag bij Ingo

Inmiddels een paar weken na mijn inschrijving................... De donaties binnen ons team zitten al op bijna € 12.000. Samen met het andere team van vrienden en familie van Ingo zitten we op bijna € 20.000. Dit is echt ongekend. Vorige week hebben  we de eerste vergadering bij Ronald Gerressen gehad. In deze meeting hebben we allerlei activiteiten besproken die we kunnen doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de kinderen van Ingo. Om zodoende te trachten het onderzoek naar een medicijn tegen ALS te ontdekken. We willen ons beperken tot een viertal evenementen en gaan nu kijken of we de details in kunnen vullen. Daarnaast gaan we een eigen fietstenue ontwerpen, dat is gebaseerd op ons vorige tenue. Dit om tijdens onze trainingsarbeid te laten zien wie ons daarmee heeft gesteund. Helaas kunnen we niet iedereen in het zonnetje zetten, maar we zijn wel enorm dankbaar voor alle steun die we van familie, vrienden, werkgevers, collega’s en zelfs onbekenden krijgen. Wij als team willen Ingo en zijn gezin niet alleen op financieel gebied voor ALS helpen, maar we zijn ook een klusteam gestart. In en om de woning van Ingo in Duiven moeten een aantal klussen worden gedaan, die Ingo normaliter zelf had kunnen doen. Echter laat zijn huidige gesteldheid dit al niet meer toe. Er is een lijst gemaakt met wensen die Ingo heeft. Naast de hulp die hij van zijn collega’s van Van Wijnen heeft gehad en nog krijgt (echt een top-actie overigens!), hebben wij op zaterdag 19 oktober als team de handen uit de mouwen gestoken en hebben de tuin aangepakt, bomen gesnoeid, bomen herplant, voegen hersteld, beplating aangebracht en vooral een hele leuke dag en gezellige dag gehad. Het geeft wel aan dat de teamspirit die 7 jaar geleden in het team Grip op de Alpe is ontstaan, er nog steeds volop is. Zelfs Michiel kwam met zijn zoon vanuit Maastricht helpen en had uiteraard Limburgse vlaai meegenomen voor bij de koffie. Bijgaand een impressie van de dag, die ondanks de regen een groot succes is geweest. We zullen zeker nog een keer een dag in het voorjaar plannen, om een aantal vervolgklussen op te pakken. Tot die tijd gaan we ons bezighouden met de organisatie van de activiteiten die we willen ontplooien. Binnenkort kom ik met meer nieuws over het team. Wij houden Grip op onze ALS-actie!

Tour du ALS is the largest event organized by the ALS Netherlands Foundation. Under the slogan “Get on your feet to beat ALS” , hundreds of cyclists, runners and hikers climb the Mont Ventoux together with ALS patients. All participants, volunteers, patients, donors and attendees contribute in the steps towards finding the cause of ALS and ultimately a medicine.