Rico Megens

Grip op ALS

( Fietsen 1x de kale berg 43KM (Malaucène – Liotard – TOP – Malaucène) | Member of team: Team Ingo Tour du ALS 2020 )

Donate now
More information

In 2012/2013 mocht ik deel uitmaken van Team Grip op de Alpe, waarmee wij met 16 gedreven mensen voor Alpe d'HuZes uiteindelijk € 60.000 bijeen hebben gefietst en gelopen voor de strijd tegen kanker op de Alpe d'Huez. Deze groep is in die periode uitgegroeid tot een waardevolle vriendengroep. Eén lid van onze groep, Ingo Bouman, heeft in het jaar daarop de Mont Ventoux beklommen met in de bak van de fiets André, die aan de ziekte ALS leed. De ziekte ALS heerst in de familie van Ingo en helaas heeft Ingo begin dit jaar te horen gekregen dat ook hij getroffen is door deze ziekte. Als team hebben wij dan ook direct besloten om in 2020 Ingo mee naar de top van de Mont Ventoux te nemen, om zo een bijdrage te kunnen leveren aan het onderzoek voor genezing van ALS, omdat ook zijn twee dochters het risico lopen om deze ziekte te krijgen. In de aanloop naar de tocht op 11 juni 2020 hopen wij nog vele mooie herinneringen met Ingo en zijn gezin te maken en tevens grote bijdrage bij elkaar te krijgen voor het onderzoek tegen ALS.
Zoals het credo van Ingo luidt: NIET OMDAT HET KAN, MAAR OMDAT HET MOET!

Activity: Fietsen 1x de kale berg 43KM (Malaucène – Liotard – TOP – Malaucène)

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

500
02/04/2020
09:46

Anonymous

View all
  View all
03/03/2020 | 11:08

Benefietdiner 1 maart 2020

 Zondag 1 maart was het zover. Het benefietdiner van Team Ingo - Grip op ALS. Wekenlang is er hier door het team naar toe gewerkt. Waar wij op 60-80 inschrijvingen rekenden, moesten we bij 100 inschrijvingen een wachtlijst invoeren. Wat een overweldigende reacties waren er. Familie, vrienden en bekenden schreven massaal in. Zaal Gieling Groessen stelde belangeloos de lokatie ter beschikking. Ook een deel van het personeel kwam vrijwillig helpen. Deze mensen werden aangevuld met teamleden en andere spontane aanmeldingen, zodat we de avond met een gerust hart tegemoet konden gaan. De ingrediënten werden bijna geheel door diverse bedrijven ter beschikking gesteld, zodat nagenoeg de gehele opbrengst naar ALS kan gaan. Dit is een bedrag van ruim € 7.000! Onder leiding van Rogier Sluyter die bijgestaan werd door Carl Meijer en Ton Bloemberg werd het 5 gangen diner voorbereid. Met het deskundigheid van Irene Terhaerdt werd de zaalbediening fantastisch geregeld. Tijdens het diner werd de muzikale omlijsting verzorgd door Hugo, Jorn, Nancy en Esther.    Ingo heeft zelf nog het één en ander verteld over ALS en zijn gezondheid op dit moment. Die gaat helaas harder achteruit dan gehoopt. Zie hiervoor https://www.facebook.com/TeamIngoTDA20/videos/148035349656459/?epa=SEARCH_BOX    Het eten was geweldig en het werd, ondanks de aanleiding, een gezellige avond. Als klap op de vuurpijl was er een veiling van uiteenlopende items zoals een schilderij van de moeder van Ingo tot een appartement in het Oostenrijkse Schladming voor een week. Deze werden vakkundig aan de man gebracht door onze veilingmeester Anouk de Valois met Karin Putman als vakkundige assistente. Klapstuk bleek achteraf de door Damian Pennekamp ter beschikking gestelde ruimte op zijn "ALS-auto". Hij heeft zijn eigen auto voor ALS laten omstickeren in de ALS kleuren met logo. Een achttal bedrijven zijn tijdens de veiling  bereid gevonden om hun logo op de auto te laten zetten voor de komende maanden. De totaalopbrengst van de veiling kwam hiermee maar liefst op bijna € 11.000!   Al met al was het voor het doel: Een Toekomst Voor De Kinderen! een geweldige avond die we met z'n allen niet snel zullen vergeten. Met de totale opbrengst van circa € 18.000 kunnen we toch weer een klein beetje bijdragen aan verder onderzoek naar genezing van ALS!   Ondertussen zijn we in afwachting van iets beter weer, zodat we binnenkort met het team buiten kunnen gaan trainen. Helaas hebben wij ook last van de gevolgen van het Corona virus, want hierdoor heeft de levering van onze trainingstenues enige weken vertraging opgelopen. We verwachten deze binnen een week of twee te mogen ontvangen. Dat zien jullie in mijn volgende blog!

Tour du ALS is the largest event organized by the ALS Netherlands Foundation. Under the slogan “Get on your feet to beat ALS” , hundreds of cyclists, runners and hikers climb the Mont Ventoux together with ALS patients. All participants, volunteers, patients, donors and attendees contribute in the steps towards finding the cause of ALS and ultimately a medicine.