Steven Geerts

Voor Ernst en alle anderen

( Fietsen 3x malloot van de kale berg 150KM (Malaucène – Bedoin – Reynard – TOP – Liotard – Malaucène – Liotard – TOP – Reynard – Sault – Reynard – TOP – Malaucène) | Lid van team: Team Ernie )

Meer informatie

Epe - 27 augustus 2020 - Don't count the days, make the days count.                                                               

Vandaag zou Ernst jarig zijn geweest. Maar Ernst is er niet meer. Onlangs overleed hij aan de gevolgen van ALS. De manier waarop Ernst volledig oordeelloos en met een groot hart in de wereld stond, bewonder ik sterk. Ernst, een ''mooi'' mens!

Naast geliefde echtgenoot, fotograaf en vriend, was Ernst een zeer fanatieke en zeer gediciplineerde fietser. Voor Ernst kan ik nu niets meer doen. Wel kan ik in zijn nagedachtenis meedoen aan de Tour du ALS. En dat zal ik dan ook doen! Niet wandelend of hardlopend. Maar fietsend!

Ik wil graag deze fysieke uitdaging aangaan voor Ernst, voor mijzelf, maar ook voor alle anderen. Want er is geld nodig. Geld voor onderzoek. Opdat ALS ooit geen doodvonnis meer hoeft te zijn. Voor Ernst en alle andere fiets ik samen met team Ernie op 6 juni 2021 de Tour du ALS!

Ik zal zijn tips en coaching missen de komende periode. Echter, hij zal in gedachten met mij meefietsen en samen, net als jaren geleden in Kenya, zullen wij die kale berg (Mont Ventoux) gaan bedwingen!


*******************


Ik weet nog goed dat ik enkele jaren geleden met Ernst door Kenya croste op de mountainbike. Hij wist toen al dat er iets niet helemaal klopte aan zijn lijf, de diagnose liet echter nog even op zich wachten.

Het was erg naar om te zien hoe een gezonde man die graag alles op zijn manier deed, steeds verder afhankelijk werd en minder kon. Zijn lichaam liet hem in de steek, maar in zijn hoofd was er nog niets mis. Van alles willen, op je eigen manier, maar dit niet kunnen. Je volledig overgeven terwijl je niet altijd goed begrepen word....

Hij had moeite om het leven los te laten maar wist ook dat hij moest genieten van de dagen die hij had. Hoe enorm hij kon opbloeien van je bezoek, je aanwezigheid, al was je misschien een hele tijd al niet geweest. Hartverwarmend. En de humor en scherpe opmerkingen die hij nog (wat verlaat) kon maken met zijn spraakcomputer. Een bijzonder mooi man!

Voor iedereen, maar zeker voor een fanatiek sporter, is het een nachtmerrie om de diagnose ALS te krijgen. Enorm respect heb ik voor de manier waarop hij de laatste periode heeft doorgemaakt.

ALS is een doodvonnis. Ik hoop dat onderzoek daar in de toekomst verandering in kan brengen en dat ik daar op deze manier aan bij kan dragen.

 

Activiteit: Fietsen 3x malloot van de kale berg 150KM (Malaucène – Bedoin – Reynard – TOP – Liotard – Malaucène – Liotard – TOP – Reynard – Sault – Reynard – TOP – Malaucène)

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

50
16/09/2020
08:08

Anoniem

Bekijk alle

Tour du ALS is het grootste evenement wat door Stichting ALS Nederland wordt georganiseerd. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux. Alle deelnemers, vrijwilligers, patiënten, donateurs en aanwezigen dragen bij aan de stappen die worden gezet naar het vinden van de oorzaak van ALS en uiteindelijk een medicijn.