Willem Beukers

Geen ALS maar DOEN

( Hardlopen (Malaucène – Liotard – TOP) | Member of team: Lemontree - Masters in ICT )

Dit is wat mij motiveert om 21 kilometer hard tegen een berg op te lopen.

Van dichtbij heb ik meegemaakt wat ALS doet met een mens, een gezin en een omgeving. Op 1 juli 2021 is Peter (broer van mijn vrouw) overleden aan de gevolgen van ALS. Eind oktober 2020 is de diagnose ALS bij Peter vastgesteld.

Nu nog kan ik het moment zo voor de geest halen dat Peter samen met zijn vrouw en 2 dochters dit aan de familie via een Zoom sessie meedeelden. Na 13 jaar van vechten om de gevolgen van de ziekte van Kahler onder controle te houden, komt zo’n diagnose als iets waar geen woorden voor zijn. De onbegrijpelijkheid, de machteloosheid, de frustratie, het verdriet, het komt allemaal tegelijk boven en vecht allemaal om de meeste aandacht. 13 jaar van therapieën, een stamceltransplantatie en een veelheid van gevechten omdat gezonde lichaamsfuncties afgestoten worden. 13 jaar waarin zich rondom Peter uiteindelijk een enigszins acceptabele vorm van leven vormt.

En dan dit. ALS!

Hij weet dat dit gevecht niet lang gaat duren en zet al zijn kracht in om zijn gezin goed achter te laten. De snelheid waarmee zijn lichaam achteruit gaat is afschrikwekkend, terwijl zijn geest nog altijd scherp blijft. Zijn gezin geeft hem al hun liefde, zoals ze die altijd al hebben gegeven.

En wij staan er bij en kijken er naar, bedenkend wat voor topper Peter eigenlijk is. Voor zijn gezin, voor zijn familie en voor iedereen in zijn directe omgeving.

Maar Peter is weg en laat zijn gezin achter, hun verdriet verwerkend. Wat is gebeurd kunnen we niet veranderen. Wat gaat komen, daar kunnen we wel iets aan doen. Over precies een half jaar op 9 juni 2022 is voor mij een dag om Peter te bedanken. Dan laat ik de emotie even gaan en zwaai naar Peter vanaf de top van de Mont Ventoux. En hoop daarmee dat andere ALS patiënten meer kans maken dan Peter. Ik kijk er nu al naar uit.

Bedankt Peter!

 

 

Activity: Hardlopen (Malaucène – Liotard – TOP)
250
26/05/2022
09:16

wilhelmus

View all

Raised €250

Raised €500

Raised €1.000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
  View all
26/05/2022 | 16:47

We zijn er bijna!

Nog exact 2 weken en dan zijn we met 16 teamleden van Lemontree aan het ploeteren op de kale berg. Ja zo wordt de Mont Ventoux nu eenmaal ook genoemd. Het start schema ziet er als volgt uit en we starten allemaal in Malaucenne. Donderdag 9 juni 2022 - Tour du ALS Jubileumeditie• Village du Départ open vanaf 06.00 uur voor ontvangst deelnemers• 07.00 uur Start meesters en malloten van de Kale Berg• 08.30 uur Start wandelaars• 09.00 uur Start hardlopers• 10.30 uur (Massa)start patiënten / fietsers van de Kale Berg • Vanaf 14.00 uur aankomst eerste deelnemers• Rond 15.30 / 16.00 uur start feestje met bekendmaking tussenstand (einde om 20.00 uur).Alle deelnemers starten en finishen in Village du Départ! Hopen dat de mistral deze dag niet waait want dan kan het echt spoken op de berg. De zonsopgang bovenop de berg schijnt fenomenaal te zijn, maar daar zijn we dan te laat voor. Dan moeten we om 4 uur al op de top staan. Klik hier als je er toch iets van wil zien: De Kale Berg - Zonsopgang De eerste vastlegging van een beklimming vanuit Malaucenne was de beklimming op 26 april 1336 door de gebroeders Petrarca. Dat is de beklimming die de fietsers, wandelaars en hardlopers ook gaan afleggen. De Kale Berg - Petrarca's route De fietsers die meerdere keren de berg op gaan kunnen allerlei mooie titels vergaren. Meester (2x), malloot (3x) en als je dat nog niet genoeg vindt kun je ook Diable (5x) of Cannibale du Ventoux (6x) worden. De fietsers komen dan wel langs het monument voor Tom Simpson die op 13 juli 1967 op de berg kwam te overlijden. Dat was echter niet de beklimming vanuit Maulacenne. Er wordt druk getraind door het hele team. De fietsers spreken regelmatig af (vandaag 155 km op de Veluwe) en ook de wandelaars laten regelmatig weten waar ze wat gaan lopen (zondag 23 km bij Kootwijk) en die ene hardloper die doet ook z’n best. De achillespees/kuit houden zich goed gelukkig 😊. De tenues zijn uitgeprobeerd en met hier en daar nog wat aanpassingen zit dat prima. De laatste sprint in de donaties is niet zomaar een sprint we zijn de 40K€ ruim gepasseerd in zitten al over de 44K€. Super prestaties van ons team. Zouden we 50K€ nog halen? We zijn er allemaal klaar voor, op 9 juni gaan we hoe dan ook allemaal de berg op! 😊 Blijf gezond en zorg goed voor elkaar.

Tour du ALS is the largest event organized by the ALS Netherlands Foundation. Under the slogan “Get on your feet to beat ALS” , hundreds of cyclists, runners and hikers climb the Mont Ventoux together with ALS patients. All participants, volunteers, patients, donors and attendees contribute in the steps towards finding the cause of ALS and ultimately a medicine.