Clinics

Via een oproep op social media zijn wij in contact gekomen met Harmen Scholtalbers van Wielrenschool. Wielrenschool is een bedrijf wat mensen helpt om op een gezonde en leuke manier te gaan sporten (wielrennen). Zij hebben eigen fietsen, reizen en evenementen waarmee ze deze mensen begeleiden. Bij alle activiteiten van Wielrenschool ligt de nadruk op gezellig, verantwoord, veilig en met elkaar fietsen. Helaas is onlangs een zwager van Harmen gediagnostiseerd met ALS. Dit is dan ook mede de reden waarom Harmen voor deelnemers van de Tour du ALS verschillende clinics en workshops organiseert.

Het programma is:

Februari        8 februari, 19.30 uur                  Workshop Trainen voor de Tour du ALS.

Maart           18 maart, 10.00 uur                    Clinic Posbank

April               2 april, 10.00 uur (2e paasdag) Trainingstocht    

                            

Workshop Fietsen/trainen en eten

Tijdens deze workshop wordt op een heldere manier uitgelegd hoe je lichaam werkt tijdens het fietsen. Hierbij komen de begrippen zoals: “VO2 max, vetverbranding, omslagpunt,verzuring, D1, D2, HIT training, sportvoeding en trainingsschema’s” aan de orde. Aan het eind van de workshop weet je precies hoe de deelnemers eigen doelen bij het fietsen het beste kunt halen. Ze krijgen ook een trainingsschema voor de Tour du ALS mee.

Kosten deelnemers Tour du ALS €25,-. Per deelnemer draagt Wielrenschool € 7,50,- af.

Wij zijn heel blij dat we op 8 februari te gast mogen zijn bij onze vrienden van Flexfront.

Klim en daal clinic Posbank

Om 10:00 uur start met techniektraining op het terrein van Postillion hotel Arnhem Noord. Hiermee krijgen zowel gevorderden als beginners een betere controle over de racefiets. Niveau verschil is hierbij geen probleem. Er wordt aandacht besteed aan bochten techniek, remmen, houding en schakeltechniek.

Na een kleine break volgt een trainingsrit over de Posbank.Hierbij komen alle onderdelen direct aan bod en kunnen de deelnemers het geleerde in praktijk brengen. Afhankelijk van de conditie, weer en de wensen fietsen we tot alle deelnemers tevreden en uitgeleerd zijn. Natuurlijk sluiten we nog even gezellig met elkaar af.

Kosten deelnemers Tour du ALS € 60,-  Per deelnemer draagt Wielrenschool € 15,- af.

Trainingstochten

Voor  alle deelnemers worden ook een aantal trainingstochten georganiseerd. In deze exclusieve tochten voor Tour du ALS rijden we in een heuvelachtige/bergachtige omgeving. Denk hierbij aan Reichswald/Posbank/Holterberg/Limburg. Tijdens de tocht geven we tips/tricks om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de tocht op de Kale Berg. Daarnaast leren de deelnemers elkaar kennen en verhoogd daarmee het "wij-gevoel". 

Kosten deelnemers Tour du ALS € 20,-. Per deelnemer draagt Wielrenschool € 5,- af.

 

Voor meer informatie en aanmelden klik hier