Deelnemers

Je schrijft je in als deelnemer aan de Tour du ALS en betaalt eenmalig 125 euro. Je krijgt hiervoor een prachtig Tour du ALS tenue twv 100 euro, professionele verzorging van het Rode Kruis voor, tijdens en na de klim en een geweldig eindfeest op de Mont Ventoux met alle deelnemers. Belangrijker nog is de onvergetelijke ervaring en de bijzondere bijdrage die je levert om ALS de wereld uit te trappen!

Je kunt als individu meedoen of met een team. Uitgangspunt is dat elke individuele deelnemer zijn mooie prestatie voor minimaal 1500 euro laat sponsoren om zo geld in te zamelen voor de Stichting ALS. Het bedrag van 1500 euro is het gekozen streven, omdat er 1500 ALS patiënten zijn in Nederland. Het mooie is: elke euro die jij via sponsoren inzamelt, gaat naar de strijd tegen ALS!

Oud-deelnemers ontvangen vanaf dit jaar een speciale beloning. Als zij na hun eerdere bijdrage aan ALS wederom samen met ons de strijd aangaan tegen deze genadeloze ziekte, zal hun streefbedrag naar beneden worden bijgesteld. Doe jij voor de tweede keer mee aan Tour du ALS? Dan hoef je nog maar 1000 euro in te zamelen voor jouw deelname. Doe jij al voor de derde keer of vaker mee aan Tour du ALS? Dan hoef je voor jouw prestatie nog voor maar 500 euro te laten sponsoren!

Reis en vervoer regel je zelf. Bij voldoende animo kan de organisatie georganiseerd vervoer regelen, je kunt jouw interesse hiervoor aangeven in het aanmeldformulier. De groepsreizen voorzien in de behoefte dat zowel de heen- als terugreis tot in de puntjes is geregeld. Bij voldoende belangstelling bestaat de mogelijkheid dat we wederom groepsreizen gaan aanbieden.

 

 

 

Doe je mee? Kies nu je uitdaging en schrijf je in onderaan de pagina!

Fietsen (de kale berg): 1 keer de Mont Ventoux beklimmen

 

 

Tijdens deze uitdaging beklimmen deelnemers de Mont Ventoux 1 keer vanaf de Bédoin-zijde. Dit is de meest bekende en zwaarste kant van de berg die ook het vaakst werd beklommen in de Tour de France. De fietsers starten met de massastart, waar ook de Meesters en Malloten aansluiten, om 10:00 uur vanaf de startlocatie in Bédoin. Het is mogelijk om samen met andere fietsers geneutraliseerd te fietsen van de finishlocatie in Mazan naar de startlocatie. Vanaf de top van de Mont Ventoux is het mogelijk om af te dalen per fiets of met de shuttledienst naar de finishlocatie te worden gebracht.

 

 

 

Indicatie starttijd fietsers: 10.00 (massastart)
Aantal kilometers: +/- 62 km fietsen, waarbij er +/- 1.597 hoogtemeters worden overwonnen
LET OP! Alle startijden zijn een indicatie en dus onder voorbehoud tot de definitieve routes van 2018 bekend zijn.

 

 

 

 

 

Fietsen (meester van de kale berg): 2 keer de Mont Ventoux beklimmen

Deze deelnemers beklimmen niet eenmaal, maar tweemaal de Mont Ventoux. Eerst fietsen de deelnemers via de Malaucène-zijde omhoog en daarna nogmaals via de Bédoin-zijde. Om 06:00 uur start de beklimming van de Mont Ventoux via Malaucène. Om bij de startlocatie in Bédoin te komen, is het mogelijk om samen met andere deelnemers met geneutraliseerde tocht om 05:30 uur vanuit Mazan naar de startlocatie in Bédoin te fietsen. Na de eerste beklimming wordt afgedaald naar Bédoin om samen met alle andere fietsers de massastart te beleven. De tweede beklimming van de Mont Ventoux via de Bédoin-zijde is de meest bekende en zwaarste kant van de berg. Deze werd ook het vaakst beklommen tijdens de Tour de France. Vanaf de top van de Mont Ventoux is het mogelijk om af te dalen per fiets of met de shuttledienst naar de finishlocatie te worden gebracht.

 

Indicatie starttijd meesters: 06:00 uur
Aantal kilometers: +/- 134 km fietsen waarbij er +/- 3.159 hoogtemeters worden overmeesterd
LET OP! Alle startijden zijn een indicatie en dus onder voorbehoud tot de definitieve routes van 2018 bekend zijn.

 

 

 

Fietsen (malloot van de kale berg): 3 keer de Mont Ventoux beklimmen

Deze deelnemers doen hun naam (Malloot) eer aan en beklimmen zelfs driemaal de Mont Ventoux, éénmaal via de Malaucène-zijde, één keer via de Bédoin-zijde en als laatste via de Sault-zijde. Om 06:00 uur start de beklimming van de Mont Ventoux via Malaucène. Om bij de startlocatie in Bédoin te komen is het mogelijk om samen met andere deelnemers met geneutraliseerde tocht om 05:30 uur vanuit Mazan naar de startlocatie in Bédoin te fietsen. Na de eerste beklimming wordt afgedaald naar Bédoin om samen met alle andere fietsers de massastart te beleven. De tweede beklimming van de Mont Ventoux via de Bédoin-zijde is de meest bekende en zwaarste kant van de berg. Deze werd ook het vaakst beklommen tijdens de Tour de France. Vanaf de top wordt afgedaald naar Sault, om bij aankomst direct vanuit de zijde van Sault voor de derde beklimming van de Mont Ventoux op één dag te gaan. Bij de derde aankomst op de top van de Mont Ventoux is het mogelijk om af te dalen per fiets of met de shuttledienst naar de finishlocatie te worden gebracht.

 

Indicatie starttijd malloten: 06:00 uur
Aantal kilometers: +/- 184 km fietsen, waarbij er +/- 4.571 hoogtemeters worden beslecht
LET OP! Alle startijden zijn een indicatie en dus onder voorbehoud tot de definitieve routes van 2018 bekend zijn.

 

 

 

 

 

Hardlopen (de kale berg): 1 keer de Mont Ventoux beklimmen

Tijdens deze uitdaging beklimmen deelnemers de Mont Ventoux 1 keer vanaf de Bédoin-zijde. Dit is de meest bekende en zwaarste kant van de berg die ook het vaakst werd beklommen in de Tour de France. De hardlopers starten om 09:00 uur vanuit Bédoin. Vanaf 07:30 uur zal er een shuttledienst worden verzorgd tussen de finishplaats in Mazan en de startlocatie in Bédoin. Het is ook mogelijk om rechtstreeks naar de startlocatie te komen. Wanneer de top van de Mont Ventoux is bereikt, worden de hardlopers met de shuttledienst naar de finishlocatie gebracht.

 

Indicatie starttijd hardlopers: 09.00 uur
Aantal kilometers: +/- 21 kilometer hardlopen, waarbij er +/- 1.597 hoogtemeters worden overwonnen
LET OP! Alle startijden zijn een indicatie en dus onder voorbehoud tot de definitieve routes van 2018 bekend zijn.

 

Wandelen (de kale berg): 1 keer de Mont Ventoux beklimmen

Tijdens deze uitdaging beklimmen deelnemers de Mont Ventoux 1 keer vanaf de Bédoin-zijde. Dit is de meest bekende en zwaarste kant van de berg die ook het vaakst werd beklommen in de Tour de France. De wandelaars starten om 08:30 uur vanuit Bédoin. Vanaf 07:30 uur zal er een shuttledienst worden verzorgd tussen de finishplaats in Mazan en de startlocatie in Bédoin. Het is ook mogelijk om rechtstreeks naar de startlocatie te komen. Wanneer de top van de Mont Ventoux is bereikt, worden de wandelaars met de shuttledienst naar de finishlocatie gebracht.

 

Indicatie starttijd wandelaars: 08.30 uur
Aantal kilometers: +/- 21 kilometer wandelen, waarbij er +/- 1.597 hoogtemeters worden overwonnen
LET OP! Alle startijden zijn een indicatie en dus onder voorbehoud tot de definitieve routes van 2018 bekend zijn.

 

 

 

 

 

Ga naar:

Deelnemersoverzicht

Clinics

Accommodaties