Coronamaatregelen

Alle Tour du ALS-deelnemers, vrijwilligers, organisatoren én supporters (vanaf 12 jaar) die naar Zuid-Frankrijk afreizen hebben zich te houden aan de coronamaatregelen die in Frankrijk gelden. We volgende de ontwikkelingen op de voet en zullen jullie tijdig over eventuele wijzigingen informeren. Let op: installeer tijdig de coronacheck-app en maak een internationale QR-code aan met bewijs van volledige vaccinatie. Het Gele Boekje wordt niet (overal) door Franse autoriteiten geaccepteerd. Ook is het verplicht om op Village du Depart een mondkapje te dragen en houden we ons aan de 1,5 meter afstandsregel. 

 

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar rekening mee gehouden moet worden om Frankrijk binnen te reizen maar ook om het Village du Départ te kunnen betreden. We zullen hier iedereen bij het betreden van Village du Départ en dus ook bij het ophalen van de deelnemerspakketten om vragen. Iedereen moet in bezit zijn van een coronabewijs, in Frankrijk “pass sanitaire” genoemd. Deze wordt uitgegeven als je voldoet aan één van de volgende voorwaarden:

 • Je bent 7 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd (met Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Covishield). Je kunt dit aantonen met de CoronaCheck app of met een print van uw coronabewijs QR-code;
 • Je hebt minimaal 4 weken (28 dagen) geleden het Janssen-vaccin gekregen. Je kunt dit aantonen in de CoronaCheck app of met het gele boekje;
 • Je bent hersteld van COVID-19 en hebt minstens 7 dagen geleden 1 vaccinatie gekregen. Je geldt dan als volledig gevaccineerd;
 • U bent besmet geweest met COVID-19 en kunt bewijzen dat u hersteld bent aan de hand van een positieve PCR-test die minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden is afgegeven.
 • Als je niet (volledig) bent gevaccineerd moet je in het bezig zijn van een negatieve PCR- of antigeentest hebben die niet ouder is dan 24 uur (gerekend vanaf het moment van afname). Let op: deze 24-uur regel geldt dus op álle dagen dat je bij Tour du ALS aanwezig bent en dus ook op 11 september zelf. Ter voorbeeld: dit betekent dat een (in Nederland) afgenomen PCR of antigentest op 9 september op 11 september níet meer geldig is.
 • Deze voorwaarden gelden ook voor kinderen vanaf 12 jaar. Kinderen tot en met 11 jaar hoeven niet gevaccineerd / getest te worden.
 • Iedereen vult de gezondheidsverklaring in - deze kun je inleveren in Frankrijk bij het ophalen van het startpakket.
 • Iedereen vult de Erewoordverklaring Frankrijk in en neemt deze mee naar Frankrijk.

Appgroep: jouw telefoonnumer is belangrijk

Vanwege Covid19 is het essentieel dat we tijdens Tour du ALS snel en efficiënt met jullie in contact kunnen komen. Daarom zullen we begin september via WhatsApp een business appgroep aanmaken. In deze appgroep zetten we alle betrokkenen bij Tour du ALS op 11 september d.w.z. deelnemers, vrijwilligers en organisatie. Indien je jouw mobiele tel. nr nog niet bij ons hebt opgegeven bij je aanmelding of wanneer je WhatsApp nog niet geïnstalleerd hebt op je telefoon, vragen wij jullie dat alsnog te doen.

 

Onderling is men niet zichtbaar voor elkaar dus niemand kan jouw telefoonnummer zien. Alleen de beheerder kan indien nodig informatie sturen en jullie kunnen niet reageren. Het is mogelijk je voor de appgroep uit te schrijven. Dat kan ook al van te voren door een mail te sturen naar info@tourduals.nl. Houd er wel rekening mee dat als je niet in de appgroep zit, je belangrijke informatie kunt missen. Na afloop van Tour du ALS zal de appgroep worden verwijderd inclusief alle telefoonnummers. 

We wensen jullie veel succes met de laatste voorbereidingen op Tour du ALS en zien erg uit naar onze ontmoeting in Zuid-Frankrijk!

 

Corona maatregelen m.b.t. de terugreis naar Nederland:

 • Voor de terugreis naar Nederland moet je een coronabewijs (vaccinatiebewijs, negatief testbewijs of herstelbewijs) kunnen laten zien.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.
 • Gebruik de checklist bij (terug)reizen naar Nederland voor uw voorbereiding.
 • Als je met het vliegtuig reist moet je een gezondheidsverklaring invullen en bij je houden.

Mocht je vragen hebben, stuur dan een e-mail naar info@tourduals.nl.