Strijd mee tegen ALS!

Bij Tour du ALS ga je samen met honderden andere fietsers, hardlopers, wandelaars én ALS-patiënten een geweldige sportieve prestatie aan. Met als doel om daarbij zoveel mogelijk geld op te halen in de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Je kunt ervoor kiezen om als team deel te nemen of als individu. 

Ja, ik meld me aan voor de 10e editie van Tour du ALS

1500 ALS-patiënten, 1500 euro

Doe je mee aan Tour du ALS? Dan draag je bij aan het uit de wereld helpen van deze dodelijke spierziekte. Dit doe je door het ophalen van donatiegeld. Het is de bedoeling dat je als deelnemer een streefbedrag ophaalt van €1500,-*. Hiervan gaat élke euro naar de strijd tegen ALS. Het bedrag staat symbool voor de 1500 ALS-patiënten die Nederland telt. Na je aanmelding krijg je van een persoonlijke actiepagina, sponsortips en promotiematerialen, zodat jij het streefbedrag zéker behaalt.

*Staffel: als je voor de 2e keer meedoet aan Tour du ALS dan is het streefbedrag €1.000. Bij de 3e keer of meer is dit €500,-.

 

Tour du ALS 2022

Op donderdag 9 juni 2022 staat de tiende editie van Tour de ALS gepland. Wil je meedoen? Wees er dan snel bij! Het enige wat wij van jou vragen is toewijding, enthousiasme én een inschrijfbedrag van 125 euro. Zo kunnen wij namelijk weer een onvergetelijke editie mogelijk maken!

Ja, ik doe mee!


Als je je aanmeldt voor Tour du ALS, dan krijg je…

Het allerbelangrijkste dat Tour du ALS jou biedt is een onvergetelijke ervaring én de mogelijkheid om een bijzondere bijdrage te leveren om ALS de wereld uit te helpen! Verder ontvang je:

… een life changing experience

… een warme Tour du ALS familie

… een prachtig Tour du ALS tenue t.w.v. €100,-

… een eigen actiepagina waarop je je verhaal kunt delen en geld kunt inzamelen

… een deelnemersbijeenkomst waarin we je bijpraten over wat je kan verwachten in Frankrijk

… een startpakket die je ontvangt in Frankrijk

… toegang tot Village du Départ, hét Tour du ALS dorp in Frankrijk, waar je tijdens het event terecht kunt voor vragen en informatie

… professionele verzorging voor, tijdens en na de klim van het Rode Kruis en fysiotherapeuten

… een spectaculair eindfeest

… de mogelijkheid om deel te nemen aan klimclinics, ter voorbereiding op Tour du ALS

Meld je aan!

 

Let op: de reis en vervoer naar Frankrijk regel je zelf.

Meedoen als patiënt

Voor aan de start staan elk jaar weer meerdere ALS-patiënten. Inmiddels hebben al ruim 60 patiënten meegedaan aan Tour du ALS en zij hadden het stuk voor stuk niet willen missen.

Zo ook Theo Rommen niet, hij fietste maar liefst vijf keer met ons de Mont Ventoux op:

“Tour du ALS geeft mij herinneringen voor het leven. Ik maak er nieuwe vrienden en heb contact met andere lotgenoten. Daarnaast krijg ik enorm veel energie van alle vrijwilligers die ervoor zorgen dat wij ons ding kunnen doen”

- ALS-patiënt Theo Rommen

Begin april 2021 bereikte ons het verdrietige bericht dat Theo Rommen is overleden aan ALS. Theo heeft zes jaar lang met ALS geleefd en was een van de actiefste deelnemers van Tour du ALS. Vele jaren beklom hij samen met familie en vrienden in Team ALSMaarDoor de Mont Ventoux voor de strijd tegen ALS. We wensen Sophie Rommen en zijn dochters Femke en Saar ontzettend veel sterkte, het gemis is groot. De hemel is een grote ster ⭐️rijker. We gaan je ontzettend missen!

Ook patiënt en niet bang voor een uitdaging? We maken jouw deelname graag mogelijk. Bij Tour du ALS staat de patiënt namelijk centraal. Als patiënt hoef je geen inschrijfgeld te betalen en word je begeleid door verzorgers en gespecialiseerde fysiotherapeuten en ergotherapeuten.

 

  

Accomodaties

Ben je nog op zoek naar een accomodatie in de buurt van de Mont Ventoux? Op deze pagina delen wij een aantal tips met je.

Vragen?

Heb je nog een vraag? Bekijk onze FAQ over Tour du ALS of stuur een e-mail naar info@tourduals.nl

Veelgestelde vragen