Trap jij samen met ons ALS de wereld uit?

Strijd mee tegen ALS!

Tijdens de 12e editie van Tour du ALS op donderdag 13 juni 2024 lever je samen met honderden andere fietsers, hardlopers, wandelaars én ALS-patiënten een geweldige sportieve prestatie. Met als gezamenlijk doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Want er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en een behandeling. We hebben geen tijd te verliezen. Dus schrijf je in voor Tour du ALS en draag bij aan deze strijd. 

Ja, ik meld me aan voor Tour du ALS

 

Wat & Hoe?

Bij Tour du ALS bedwing je de Mont Ventoux in Frankrijk. Dit kun je doen als wandelaar, hardloper of fietser. Fietsen kan op veel verschillende manieren: op een wielrenfiets, met een handbike, met een speciale Hase Pino (duofiets) of op een elektrische fiets.

De wielrenners hebben keuze uit 3 routes:
•Route Kale Berg: hierbij beklim je 1x de Mont Ventoux vanaf de Malaucène kant.
•Route Meester van de Kale Berg: hierbij beklim je de Mont Ventoux 2x, 1x vanaf de Bedoin (met de start vanuit Malaucène) en 1x vanaf de Malaucène kant.
•Route Malloot van de Kale Berg: hierbij beklim je de Mont Ventoux 3x, vanaf Bedoin, Malaucène en Sault.

Bekijk de routes

De hardlopers en wandelaars beklimmen de Mont Ventoux één keer (Route Kale Berg) en worden na het bereiken van de top met pendelbussen terug naar beneden vervoerd waarbij je de laatste 2 kilometer te voet aflegt naar de finish op Village du Départ in Malaucène.

 

Aanwezig zijn of meedoen als patiënt

Jaarlijks doen er flink veel patiënten mee of zijn aanwezig bij Tour du ALS. Speciaal voor hen die aanwezig willen zijn bij Tour du ALS hebben we een speciale pagina met aanvullende informatie. 

Patiënteninformatie

Village du Départ

Jaarlijks verandert Malaucéne in een oranje Tour du ALS-dorp door de komst van Village du Départ. In Village du Départ is zowel de start als de finish van Tour du ALS. Daarnaast is er de dagen voor Tour du ALS van alles te beleven. Elke sportieve discipline kent een eigen startmoment en er is altijd een massastart. Na de beklimming finishen alle deelnemers in Village du Départ waar het grote eindfeest los zal barsten en we de opbrengst bekend zullen maken! 

Het volledige programma volgt.

Kosten

Het inschrijfgeld bedraagt €135,- per persoon. Van het inschrijfgeld wordt het Tour du ALS-tenue betaald dat elke deelnemer ontvangt. Ook worden de faciliteiten tijdens Tour du ALS met het inschrijfgeld van deelnemers bekostigd. Denk hierbij aan wegafzettingen, EHBO-posten, sanitaire voorzieningen en begeleiding van deelnemers op de berg.

 

1500 ALS-patiënten, 1500 euro

Doe je mee aan Tour du ALS? Dan draag je bij aan het uit de wereld helpen van de dodelijke ziekte ALS. Dit doe je door het ophalen van donatiegeld. Het is de bedoeling dat je als deelnemer een streefbedrag ophaalt van €1,500,-*. Hiervan gaat élke euro naar de strijd tegen ALS. Het bedrag staat symbool voor de 1500 ALS-patiënten die Nederland telt. Na je aanmelding krijg je van ons een persoonlijke actiepagina, sponsortips en promotiematerialen. Zo ga jij dat streefbedrag zéker halen!

*Staffel: als je voor de 2e keer meedoet aan Tour du ALS dan is het streefbedrag €1.000. Bij de 3e keer of meer is dit €500,-. Maar natuurlijk kun je altijd meer geld ophalen!

Als je je aanmeldt voor Tour du ALS, dan krijg je…

  • Een onvergetelijke ervaring
  • Het unieke Tour du ALS-tenue
  • Persoonlijke actiepagina met tal van handige fondsenwervende tools
  • Een uitnodiging voor de deelnemersbijeenkomst met alle (trainings-)informatie
  • Startpakket in Frankrijk
  • Toegang tot Village du Départ (Tour du ALS-dorp)
  • Professionele verzorging voor, tijdens en na de klim
  • Spectaculair eindfeest
  • Mogelijkheid tot deelname aan klimclinics (de data hiervoor delen we later dit jaar met je)

Let op: de reis en vervoer naar Frankrijk en accommodatie regel je zelf.

Ik schrijf me in!

 

Reis & verblijf

Tour du ALS vindt plaats in Zuid-Frankrijk. De start en finish vinden plaats in het dorpje Malaucène, aan de voet van de Mont Ventoux. Je vervoer en verblijf regel je zelf. Vanuit Utrecht is het ongeveer 12 uur rijden. Uiteraard is het ook mogelijk om met de trein de bestemming te bereiken (naar station Avignon of Carpentras en vanuit daar met een huurauto of taxi naar Malaucène) of met het vliegtuig (naar Marseille of Montpellier). Ben je op zoek naar een accommodatie in de buurt van de Mont Ventoux? Op de website van de Kale Berg vind je een overzicht van leuke hotels, appartementen en campings. De meeste deelnemers komen op maandag of dinsdag aan en vertrekken in het weekend na de beklimming. Maar je kunt je deelname natuurlijk ook combineren met een fijne vakantie! 

Adres:

Village du Départ
Complexe Sportif et de Loisirs des Palivettes
Avenue Charles de Gaulle, 84340 Malaucène
(naast de voetbalvereniging, aan de Route de Vaison D938)

Bekijk Village du Depart in Google Maps

 

Vragen?

Mis je nog informatie of heb je een vraag? Bekijk onze FAQ over Tour du ALS of stuur een e-mail naar info@tourduals.nl

Veelgestelde vragen

Deelnemersverklaring Download