Fondo trainingsprogramma

De Mont Ventoux beklimmen doe je niet zomaar. Of je een beginnend sporter bent of toch al de nodige meters in de benen hebt: een gedegen voorbereiding op de klim is essentieel. Zeker als je in teamverband een Hase Pino omhoogduwt of van plan bent om de Kale Berg twee of drie keer omhoog te fietsen.

Samenwerking met KNWU
Om jou hierbij te helpen zijn we een samenwerking gestart met de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie. De KNWU biedt alle deelnemers en vrijwilligers van Tour du ALS in de bekroonde trainingsapp Fondo gratis sportieve trainingschema's aan die speciaal voor jou als deelnemer aan Tour du ALS zijn ontwikkeld.

De schema’s zijn erg toegankelijk, eenvoudig opgezet en daardoor voor iedereen begrijpelijk. Ideaal voor een goede voorbereiding op Tour du ALS. Fondo heeft geen winstoogmerk. Alle opbrengsten worden gebruikt om het product voor de eindgebruikers te verbeteren of gaan direct terug de wielersport in.Vier unieke trainingsprogramma's
In Fondo zijn vier Tour du ALS-trainingsprogramma’s klaargezet, voor zowel beginnende als gevorderde wielrenners. De trainingsprogramma’s zijn geschreven door een KNWU-talentcoach, waardoor kennis uit de topsport ook voor jou beschikbaar komt. Nadat je in het voorjaar een goede basis hebt gelegd, bereiden de programma’s van Fondo je in tien weken specifiek voor op het beklimmen van de Mont Ventoux. Zo wordt er met name gewerkt aan je uithoudingsvermogen en klimkwaliteiten.

Je vindt de trainingsprogramma's in Fondo, in de categorie 'Doel: een specifiek evenement'. Vervolgens scroll je naar 'Tour du ALS'.

Download de Fondo-trainingsapp


Promotiecode

Met de promocode FONDO-TDA kun je een maand lang gratis gebruik maken van de Fondo Pro. Hiermee krijg je, naast de gratis Tour du ALS-trainingsschema's, onbeperkt toegang tot alle trainingen in Fondo. Daarnaast geeft het je toegang tot andere features, coaching en koppeling met andere apps en apparaten.

Verzilver jouw code voor Fondo ProOver Fondo
Het trainingsplatform Fondo is een initiatief van de KNWU en is er voor álle wielrenners, mountainbikers en gravelrijders die een wielerdroom hebben. Zoals het rijden van een lange tocht, het verbeteren van persoonlijke records, het beklimmen van die ene berg of het deelnemen aan toonaangevende wielerevenementen. Het platform is geschikt voor alle niveaus en trainen kan op basis van gevoel, hartslag of vermogen. Gebruikers kunnen aangeven hoe vaak per week ze kunnen en willen trainen, en daarnaast is er de mogelijkheid tot direct contact met de KNWU-coach.