Larah de Groot

Op de pedalen voor het leven!

( Fietsen 1x De Kale Berg 43KM (Malaucène – Liotard – TOP – Malaucène) | Member of team: Frank’s PEDALS )

Dagelijks ben ik bezig met ALS, in mijn werk in het geneesmiddelen onderzoek. We werken keihard, samen met o.a. het ALS Centrum in het UMC Utrecht, om voor patiënten met ALS een medicijn te vinden voor deze slopende ziekte. Helaas is er nog veel onderzoek nodig om meer te weten te komen over de oorzaak en dus ook behandeling van ALS.

Groot was dan ook de klap toen goede lieve vriend Frank liet weten ALS te hebben. Weten dat er (nog) geen behandeling is en dat Frank, samen met iedereen die hem lief is, deze ziekte moet ondergaan is hartverscheurend. Tegelijkertijd maakt het mij strijdlustig en is het een motivator in mijn dagelijkse werk.

Geïnspireerd en gedreven door Frank’s (en Yvonne’s) nooit aflatende positieve energie en focus op wat wél kan. En omdat het gewoon altijd super gezellig met z’n allen is, gaan we nog heel veel mooie herinneringen maken en samen de Mt. Ventoux op!

Hoogste tijd dus om na jaren mijn racefiets af te stoffen en de uitdaging aan te gaan, een berg beklimmen! En wat voor één!
Een andere kleine roodharige zei ooit: ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!’ (Pippi Langkous).

Op de pedalen voor het leven, strijdend tegen ALS!

Strijd mee en doneer nu 🧡

Larah

Activity: Fietsen 1x De Kale Berg 43KM (Malaucène – Liotard – TOP – Malaucène)
10
17/06/2024
10:30

Lenka

View all

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more

Tour du ALS is the largest event organized by the ALS Netherlands Foundation. Under the slogan “Get on your feet to beat ALS” , hundreds of cyclists, runners and hikers climb the Mont Ventoux together with ALS patients. All participants, volunteers, patients, donors and attendees contribute in the steps towards finding the cause of ALS and ultimately a medicine.