Richard Heemskerk

De kale berg op tegen ALS

( Fietsen 2x Meester van de Kale Berg 78KM (Malaucène – Bedoin – Reynard – TOP – Liotard – Malaucène – Liotard – TOP – Malaucène) | Lid van team: Team Aalsmeer  )

Waarom fiets ik de Tour du ALS en waarom vraag ik jou om een bijdrage?

In december 2019 werd ik gevraagd door vrienden om hun Tour du ALS te sponsoren. Omdat ik op dat moment nog geen idee had wat “Tour du ALS” was ben ik mij erin gaan verdiepen. Het raakte mij direct en werd uiteraard sponsor.

Ik besloot dat ik niet alleen sponsor wilde zijn, maar ook zelf wilde deelnemen aan dit event. In mijn jeugdige jaren was ik een fanatieke wielrenner dus besloot ik te gaan trainen.
Helaas ging in 2020 de Tour du ALS door Corona niet door, dat gaf mij wel een langere trainingsperiode. In september 2021 beklom ik “de kale berg” voor het eerst.
Vorig jaar juni fietste we niet alleen voor Tour du ALS, maar ook voor Klimmen tegen MS. De beide evenementen vonden in dezelfde week plaats op de Mont Ventoux.

Bij een aantal mensen in mijn directe kring is al wel bekend dat ik MS heb. Dankzij een strak ritme en genoeg rust, gaat het op dit moment redelijk goed. Maar dat zal niet altijd zo blijven. Zolang het kan en het van mijn lichaam mag, wil ik mijzelf inzetten voor anderen. Dat zijn mensen die door ALS, MS of welke andere ziekte niet meer van hun lichaam mogen. Dat is de kleine bijdrage die ik kan leveren zodat er onderzoek gedaan kan worden naar deze nare ziekten. 

Natuurlijk willen we weer een mooi bedrag bij elkaar fietsen. En natuurlijk ben ik, samen met alle deelnemers en ALS patiënten, je zeer dankbaar als je daar iets aan bij wil dragen.  

Bedankt,

Richard Heemskerk

Activiteit: Fietsen 2x Meester van de Kale Berg 78KM (Malaucène – Bedoin – Reynard – TOP – Liotard – Malaucène – Liotard – TOP – Malaucène)
100
27/05/2023
10:14

Els

Bekijk alle

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer

Stichting ALS Nederland zet zich in voor het vinden van de oorzaak en oplossingen voor de dodelijke spierziekte ALS. Om de oorzaak van deze slopende ziekte en een medicijn te vinden is er geld nodig, veel geld. Daarom organiseert Stichting ALS Nederland jaarlijks het sportieve evenement Tour du ALS, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS.