Richard Heemskerk

De kale berg op tegen ALS

( Fietsen 2x Meester van de Kale Berg 78KM (Malaucène – Bedoin – Reynard – TOP – Liotard – Malaucène – Liotard – TOP – Malaucène) | Member of team: Team Aalsmeer  )

Waarom fiets ik de Tour du ALS en waarom vraag ik jou om een bijdrage?

In december 2019 werd ik gevraagd door vrienden om hun Tour du ALS te sponsoren. Omdat ik op dat moment nog geen idee had wat “Tour du ALS” was ben ik mij erin gaan verdiepen. Het raakte mij direct en werd uiteraard sponsor.

Ik besloot dat ik niet alleen sponsor wilde zijn, maar ook zelf wilde deelnemen aan dit event. In mijn jeugdige jaren was ik een fanatieke wielrenner dus besloot ik te gaan trainen.
Helaas ging in 2020 de Tour du ALS door Corona niet door, dat gaf mij wel een langere trainingsperiode. In september 2021 beklom ik “de kale berg” voor het eerst.
Vorig jaar juni fietste we niet alleen voor Tour du ALS, maar ook voor Klimmen tegen MS. De beide evenementen vonden in dezelfde week plaats op de Mont Ventoux.

Bij een aantal mensen in mijn directe kring is al wel bekend dat ik MS heb. Dankzij een strak ritme en genoeg rust, gaat het op dit moment redelijk goed. Maar dat zal niet altijd zo blijven. Zolang het kan en het van mijn lichaam mag, wil ik mijzelf inzetten voor anderen. Dat zijn mensen die door ALS, MS of welke andere ziekte niet meer van hun lichaam mogen. Dat is de kleine bijdrage die ik kan leveren zodat er onderzoek gedaan kan worden naar deze nare ziekten. 

Natuurlijk willen we weer een mooi bedrag bij elkaar fietsen. En natuurlijk ben ik, samen met alle deelnemers en ALS patiënten, je zeer dankbaar als je daar iets aan bij wil dragen.  

Bedankt,

Richard Heemskerk

Activity: Fietsen 2x Meester van de Kale Berg 78KM (Malaucène – Bedoin – Reynard – TOP – Liotard – Malaucène – Liotard – TOP – Malaucène)
100
27/05/2023
10:14

Els

View all

Raised €250

Raised €500

Raised €1.000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more

Tour du ALS is the largest event organized by the ALS Netherlands Foundation. Under the slogan “Get on your feet to beat ALS” , hundreds of cyclists, runners and hikers climb the Mont Ventoux together with ALS patients. All participants, volunteers, patients, donors and attendees contribute in the steps towards finding the cause of ALS and ultimately a medicine.