Wouter Koole

Duel tegen ALS

( Fietsen 2x Meester van de Kale Berg 99KM (Malaucène – Bedoin – Reynard – TOP – Liotard – Malaucène – Liotard – TOP – Malaucène) | Member of team: Frank’s PEDALS )

Altijd vol met energie, positiviteit en heel sportief. Dat is Frank. Ik ken hem niet anders. Sinds onze studietijd hebben we samen veel beleefd. Sport is misschien wel de rode draad in onze vriendschap. We zijn heel wat sportieve “duels” aangegaan met elkaar: op het voetbalveld, de tennisbaan, de squashbaan, de skipiste en heel veel duels in de vorm van sprintjes op de wielrenfiets en mountainbike.

Samen kochten wij in San Francisco zijn eerste wielrenfiets: een rode Pinarello. Direct doken we de heuvels in. Frank had nog nooit op een wielrenfiets gezeten, maar ik (op mijn Rosso nero) kon hem ondanks dat ik getraind was, niet bijhouden. Vanaf die dag heb ik altijd “in zijn wiel gezeten”. Tot 2 jaar geleden. Ineens zat Frank in mijn wiel en begon de onomkeerbare ziekte ALS zich te tonen.

Om geld op te halen voor meer onderzoek naar de oorzaken van ALS gaan we volgend jaar samen de strijd aan met de MT Ventoux tijdens de “Tour du ALS” . Ik op mijn Rosso Nero, onze vriend Hugo op de rode Pinarello en in het wiel van Frank. Samen met team PEDALS (Positive Energy Dueling ALS) ga ik ook dit duel met veel positivisme en energie aan.

ALS is anno 2023 een dodelijke ziekte. Patiënten die de diagnose ALS krijgen, krijgen te horen dat ze nog 3 tot 5 jaar te leven hebben. Dit moet veranderen! Ik ben ervan overtuigd dat met meer onderzoek ALS uiteindelijk een chronische of zelfs een te genezen ziekte wordt. Voor dit onderzoek is geld nodig. Steun jij ons ook in dit duel? Doneer nu voor stichting ALS.

Activity: Fietsen 2x Meester van de Kale Berg 99KM (Malaucène – Bedoin – Reynard – TOP – Liotard – Malaucène – Liotard – TOP – Malaucène)
25
14/06/2024
10:01

Maaike

View all

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more

Tour du ALS is the largest event organized by the ALS Netherlands Foundation. Under the slogan “Get on your feet to beat ALS” , hundreds of cyclists, runners and hikers climb the Mont Ventoux together with ALS patients. All participants, volunteers, patients, donors and attendees contribute in the steps towards finding the cause of ALS and ultimately a medicine.