Het Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis valt onder het Rode Kruis welke gevestigd is Geneve. De vlag van het Rode Kruis is de omgekeerde versie van de Zwitserse nationale vlag. 
Samen met onze zuster organisatie de Rode Halve Maan ( hoofdzakelijk de Moslim landen) geven wij hulp in de breedste zin des woord hulp aan mensen waar in de wereld die het nodig hebben.
Het Rode Kruis is onafhankelijk van ieder. Wij helpen dus iedereen die hulp nodig heeft. Het Rode Kruis heeft in oorlogsgebieden ook een beschermde status. Er mag zeker geen misbruik gemaakt worden van de tekens van het Rode Kruis en of de Rode Halve Maan.

Wij helpen iedereen, dus ook tijdens de Tour du ALS helpen wij iedereen die hulp nodig heeft. Voorbeeld, de editie van 2017. Wij krijgen te horen dat de route naar Bédoin in verband met een ongeval was gestremd. Als Rode Kruis hulpverleners aanwezig op de berg zijn we er hulp gaan bieden. Dus wij zijn er niet alleen voor de deelnemers 24/7 aanwezig maar ook voor de ondersteunende diensten, supporters maar ook voor de lokale bewoners indien die hulp nodig hebben. Wij helpen onvoorwaardelijk.

Tijdens de Tour du ALS zijn wij op basecamp aanwezig, U kunt de hulpverlener herkennen aan een Rode Kruis hesje. Tijdens de vrijwilligers dag en de sponsordag zelf zijn wij op de gehele dag aanwezig op de berg met vaste en mobiele posten en bij villa départ. 
U kunt ons bereiken door het alarmnummer tijdens de sponsordag of via de motards welke ook goed vertegenwoordig zijn en via de portofoon contact kan opnemen met de centrale of naar de vaste posten te gaan of de mobiele posten aan te houden.
Wij wensen een ieder weer een mooie tijd in Frankrijk en een veilige reis naar Frankrijk en later weer terug naar huis. En hopelijk hebben wij ALS Rode Kruis niets te doen als we in Frankrijk zijn, dan zijn er namelijk ook geen slachtoffers geweest.

Rob Entjes 
Teamleider Rode Kruis / Fysio