Hoe werkt het?

Onder de slogan: "samen trappen we ALS de wereld uit" wordt jaarlijks het fondsenwervende evenement Tour du ALS georganiseerd. Op de flanken van de Mont Ventoux beklimmen honderden fietsers, wandelaars en hardlopers de Kale Berg om zodoende zoveel mogelijk aandacht en geld te genereren voor ALS.

Intentie is om eens met 1500 deelnemers de Mont Ventoux te beklimmen, voor iedere ALS patient dat Nederland telt één deelnemer die op zijn beurt ook weer € 1500 meebrengt.

De afgelopen zeven jaren is er in totaal bijna 6 miljoen euro opgehaald. Van het opgehaalde geld gaat 75 % naar wetenschappelijk onderzoek en 25 % naar zorg en kwaliteit van leven van de patient van nu.

In 2018 is er voor het eerst een staffel ingebouwd omdat het voor sommigen toch een uitdaging is om wederom bij familie en bekenden aan te kloppen voor sponsorgeld. Heb je al eens meegedaan, dan hoef je maar € 1000 aan donaties op te halen, heb je twee keer of meer meegedaan dan wordt het bedrag verlaagd naar € 500. Meer mag uiteraard altijd!