De keuken op Tour du ALS base camp

Na eerst als Motard bij de club vrijwilligers geweest te zijn heeft Gert-Jan mij 3 ½ jaar geleden gevraagd of ik de keuken activiteiten op mij wilde nemen. Zo gezegd, zo gedaan en 2016 ben ik gestart samen met mijn kersverse vrouw Senky en koks Erik (kok Jaarbeurs) en Mike (ZZP’er) . Het team verzorgt de inwendige mens van de vrijwilligers en soms ook van patiënten als zij op base camp zijn en aan willen schuiven. “Alles kan” is ons motto dan ook. Ook bij de Bosserie verzorgen we vrije verkoop van o.a. saté en broodje hamburger aan een ieder die trek heeft. Bij editie 2017 hebben we plm. 40 % meer gasten gehad dan het jaar daarvoor. Daar zijn we trots op, betekent dat we toch iets goeds voorschotelen. Door vele sponsoring vanuit mijn netwerk genereren we ook door munt verkoop een mooie bijdrage voor Stichting ALS Nederland. Op de dagen dat je vrijwilliger bent kost het niets, op de andere dagen als je komt betaal je een klein bedrag met muntjes. Waarom doen we dit? Wel, we proberen mee te helpen om ALS de wereld uit te krijgen en daarnaast het familie gevoel van de club. Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt die het hart op de goede plaats hebben. Editie 2018 staat alweer voor de deur, we zijn druk met voorbereiden en hebben er een nieuw teamlid erbij, Joris. (ZZP’er). Ik hoop dat we op korte termijn niet meer nodig zijn en er een medicijn is voor deze genadeloze ziekte. Daar blijven we voor gaan!
Enkele feitjes op een week Base camp:
700 personen ontbijt & lunch, 900 personen diner, 250 personen BBQ & 500 items vrije verkoop.

Persoonlijke feitjes:
Op 13 mei 2016 zijn Senky en ik getrouwd en hebben dit dunnetjes over gedaan op de Mont-Ventoux voor Leo Bruinzeel, die precies een maand ervoor (13 april) overleden is aan ALS. Door Leo zijn wij een koppel geworden en hiermee het eerste Tour du ALS echtpaar.

Tot eind mei, dan zijn we er weer.

Olaf Goes
Chef Kok Jaarbeurs en familielid TdA