Frank van der Wielen schenkt unieke tandem aan Stichting ALS Nederland

23-09-2016 | 14:15

ALS-patiënt Frank van der Wielen heeft een heel bijzondere donatie gedaan aan Stichting ALS Nederland. Waar de stichting toch voornamelijk bekend is met donaties in de vorm van een geldbedrag, schonk de man uit Boven-Leeuwen een oranje tandem voor 3 personen. De prachtige tandem kan worden ingezet voor acties en campagnes om geld in te zamelen in de strijd tegen ALS.

Frank zag de tandem tijdens Tour du ALS 2016 op 3 juni staan bij een antiquair, dichtbij de Mont Ventoux. “Die tandem zei tegen me: ik kan jullie helpen, ik ben voor ALS Nederland”. Frank aarzelde niet, kocht de tandem, regelde het vervoer en liet de actiefiets geheel restaureren door PROFILE Romijnders uit Leeuwen. “Alle bedrijven die werk of onderdelen leverden, deden dit vrijwel gratis. Ik ben ze zeer dankbaar.”

Van der Wielen schonk de tandem op zaterdag 27 augustus, tijdens de zonnige bedankdag voor de vrijwilligers van Tour du ALS in Ouwehands Dierenpark. De tandem symboliseert de samenwerking en eenheid tussen 3 stichtingen: ALS Nederland, Tour du ALS en ALSopdeweg!, waarvan kopstukken -Gorrit-Jan Blonk, Gert-Jan Pijl en Richard Beets- op de 3 zadels zijn gaan zitten. Voorop de tandem staat de strijdkreet ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’. En bij kreten alleen moet het niet blijven, legt Frank uit: “Op de bagagedrager staat een solide stalen donatie box, want geld voor onderzoek blijft nodig. Doneren heeft ook echt zin! Recente ontdekkingen in onderzoek, medegefinancierd door het opgehaalde geld van Tour du ALS, kunnen op termijn tot een behandeling van ALS leiden.” Tijdens de bedankdag is de bodem van de donatie box al snel niet meer zichtbaar door de velen donaties.

Tijdens de bedankdag werd direct zichtbaar hoe populair de tandem is. De eerste reservering was meteen een feit. Voor Tour du ALS 2017 fietsen er namelijk 3 Tour du ALS deelnemers, in 10 dagen, mee naar Frankrijk. Daarnaast heeft Frank al meteen een eerste actie met de tandem zelf georganiseerd. Tijdens de Dijkenloop van 3 en 4 september in Beneden-Leeuwen kreeg de ALS-tandem een prominente plek en haalde wederom velen euro’s op voor onderzoek tegen deze genadeloze ziekte.

Wij willen via deze weg Frank van der Wielen (nogmaals) bedanken voor zijn geweldige inzet voor het regelen van de tandem! Wil jij deze tandem inzetten voor jouw eigen actie(s)? Mail naar info@tourduals.nl.