Deelnemersbijeenkomst druk bezocht

10-04-2017 | 16:48

Honderden deelnemers zijn klaar voor de Tour du ALS in Frankrijk. Tijdens de deelnemersbijeenkomst op zaterdag 8 april ontvingen zij de laatste informatie voor zij aan start verschijnen op donderdag 8 juni. In de jaarbeurs in Utrecht waren bijna 200 deelnemers aanwezig om te luisteren naar waarom Tour du ALS onmisbaar is voor ALS Nederland. Marieke Bakker vertelde haar aangrijpende verhaal en waarom je als ALS-patiënt Tour du ALS beslist niet mag missen. Verder was er aandacht voor alles wat je zou moeten weten met betrekking tot voeding, kleding, fietstechnieken, logistieke informatie over het evenement en meer…

Betrokkenheid sponsoren

Niet alleen deelnemers en vrijwilligers, maar ook partners zijn onmisbaar voor Tour du ALS. Velen partijen die al jaren betrokken zijn bij het evenement werden bedankt en er was aandacht voor een prachtige partner die sinds dit jaar Tour du ALS ondersteunt. isla® pastilles zet zich de komende twee jaar vol in om de sportieve en emotionele uitdaging op de Mont Ventoux tot een succes te maken. Maurits van Tol, general manager van Salveo Pharma, was met zijn team aanwezig tijdens de deelnemersbijeenkomst om zijn betrokkenheid te tonen. Hij heeft besloten zijn bedrijf in de week van de Tour du ALS (8 juni 2017) ‘dicht te gooien’ en met zijn personeel richting Frankrijk te reizen. Op het podium vertelde Maurits dat zijn team ALS-patiënt Theo Rommen naar de top van de Mont Ventoux gaat duwen. Naast dat zijn team een bijdrage wil leveren middels deelname aan Tour du ALS, gaan twee personeelsleden zich ook inzetten als verzorgers aan de top van de klim zodat elke deelnemer een warm onthaal krijgt op de finish.

Leontien van Moorsel

Dit jaar was er een speciale gast tijdens de deelnemersbijeenkomst om onze deelnemers te inspireren op weg naar de top van de kale berg. Niemand minder dan viervoudig olympisch kampioene Leontien van Moorsel kwam haar verhaal doen. Inspirerende verhalen uit haar carrière, de kunst van het klimmen en haar ervaringen met de Mont Ventoux, deelde zij met de zaal. Daarnaast kregen de deelnemers de kans om haar vragen te stellen en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Ook na afloop greep iedereen zijn kans om met één van Nederland’s grootste wielrensters op de foto te gaan.


Ontvangst tenue

Na afloop mochten de deelnemers hun tenue van onze nieuwe kledingleverancier 36Cycling ophalen. Met veel enthousiasme werd het nieuwe in ontvangst genomen. Uniek aan het tenue van dit jaar is de Tour du ALS blauwe broek. De typische Tour du ALS kleur leek jarenlang lastig te verkrijgen, maar samen met 36Cycling is het dit jaar gelukt en daar zijn wij enorm blij mee! De kledingleverancier gaat graag een stapje verder. Dit leidde eerder al tot de deelname van Johnny Hoogerland en ook tijdens de deelnemersbijeenkomst wisten ze Tour du ALS weer te helpen aan een grootheid uit de wielersport. Leontien van Moorsel maakte deze deelnemersbijeenkomst tot een uniek moment voor onze deelnemers.

Was jij niet bij de deelnemersbijeenkomst, bekijk dan de presentatie via onderstaande link:

Presentatie Deelnemersbijeenkomst