Ruim 350 deelnemers halen €660.000 op voor ALS

26-08-2017 | 18:06

Op 8 juni 2017 hebben ruim 350 deelnemers de Mont Ventoux bedwongen in strijd tegen ALS. Afgelopen zaterdag werd het definitieve eindbedrag bekend gemaakt in Archeon. De teller van de zesde editie van Tour du ALS is uiteindelijk geëindigd op €660.000. “Ik ben trots dat we weer een waanzinnig bedrag kunnen overhandigen aan Stichting ALS Nederland,” zegt Gert-Jan Pijl, voorzitter van Tour du ALS.

Het opgehaalde bedrag wordt ingezet om onderzoek te doen naar de oorzaken van ALS en om de zorg en kwaliteit van leven te verbeteren van de mensen die momenteel aan ALS lijden. Het geld is hard nodig, want hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden helaas nog onbekend. Er is ook nog geen behandeling mogelijk en de gemiddelde levensverwachting na de diagnose is slechts 3 tot 5 jaar.

Tour du ALS onder vlag van ALS Nederland

Naast het opgehaalde bedrag was er nog meer groot nieuws afgelopen zaterdag. Het bestuur van Stichting Tour du ALS heeft ervoor gekozen om haar krachten te bundelen met Stichting ALS Nederland. Daarom zal per 1 september 2017 Stichting Tour du ALS opgaan in Stichting ALS Nederland. Gert-Jan Pijl, voorzitter van Stichting Tour du ALS, zal als vrijwilliger van Stichting ALS Nederland aanblijven om mee te helpen nog veel meer mooie Tour-edities te realiseren!