Liveblog #2: Unstoppable together naar boven!

08-06-2017 | 11:56

De wandelaars hebben zich rond half 9 verzamelt op het veld voor het centrum van Bedoin. Klaar om de berg te trotseren! Onder hen twee leden van de band de 3JS, die zich met hun team inzetten in de strijd tegen ALS! Vlak voor vertrek geeft Jan Dulles (zanger) nog een radio interview op Radio2 in de uitzending van Gerard Ekdom die ook ambassadeur voor ALS Nederland is! Mooi dat zij zich als BN-ers inzetten voor dit goede doel! Nadat zij het dorp ingaan, staat de volgende groep alweer in de startblokken. De snelle sportievelingen, die hardlopend de magische berg op gaan. Hoe? Geen idee! Het kan en ze halen nog fietsers in ook! Respect! Intussen zijn de vroege vogels al voor de 2e aan een beklimming bezig.

Intussen stroomt het startveld vol met supporters en deelnemers voor de massastart! De ambulances van Wens Ambulance Brabant en Stichting Ambulance Wens met patiënten . En de patiënten die met de speciale tandems ook naar de top zullen gaan met hun teams. En vele supporters en solo fietsers. Het is een bond gezelschap. De spanning stijgt en het is voelbaar dat er iets bijzonders te gebeuren staat. Hier heeft iedereen naar uitgekeken… Een sfeer die niet te bevatten is, laat staan te beschrijven. Het betekent veel voor mensen om hier te kunnen zijn voor hun familielid, vriend of collega. Allemaal met hun eigen missie, beleving of herinnering. Zoals voorzitter Gert-Jan Pijl het vaak zegt: iedereen draagt iemand bij zich, op de bagagedrager… de rugzak of in gedachte! Op diverse shirts worden die gedachtes tot uitdrukking gebracht met een tekst of foto. En anderen dragen een mascotte bij zich. De eerste kippenvel momenten zijn zichtbaar…

Om 10.00 als iedereen klaar is, zorgen de motards voor een veilige wegafsluiting. Dan klinken de Ambulance sirenes! Zij geven het startschot en rijden voorop in de lange stoet die zal gaan volgen. Een lang lint van supporters geeft de deelnemers een groot applaus en onder luid gejuich zetten de deelnemers zich in beweging! Een indrukwekkend gezicht! Hierbij houdt niemand het helemaal droog. De betekenis voor iedereen is zo groot!

Het peloton is groot en lijkt eindeloos. Prachtig om ze als een oranje wit lint door het dorpje te zien gaan, dat echt wel sporters gewend is. Maar dit is een uitzicht… dat indruk maakt! Het applaus en gejuich duurt voort! Net zolang tot iedereen uit het zicht verdwenen is. Ongelofelijk wat een familie gevoel! Hier worden mooie herinneringen gemaakt! Samen trappen we ALS de wereld uit! Niet te stoppen tot de top!

Tekst: Suzan Harmsen