Nieuwe partner: Wielrenschool

28-11-2017 | 11:52

In de samenwerking met Stichting ALS Nederland komt er direct al een mooie kans voorbij.

De Tour du ALS 7e editie 31 mei 2018, op de flanken van de Mont Ventoux, staat weer in de agenda bij vele deelnemers en vrijwilligers.

Om de deelnemers te ondersteunen met een leuke en veilige voorbereiding zijn we een bijzondere samenwerking aangegaan met Wielrenschool.nl Lees hier het verhaalNa de 6e editie heeft John Weerts aangegeven na 5 jaar afscheid te nemen als patron van de clinics.

Toeval bestaat niet in het leven en door een trieste aanleiding, zijn zwager krijgt de diagnose ALS, komt Harmen Scholtalbers van Wielrenschool in beeld. Hij meldt zich na een oproep, “welke sportschool wil zich inzetten in de strijd tegen ALS” op Twitter. Duidelijk mag zijn dat ook hij zijn onmacht om wil zetten in strijd tegen deze genadeloze ziekte. Harmen wil ons graag vanuit zijn professie helpen de befaamde klimclinics voort te zetten vanuit zijn bedrijf en passie: Wielrenschool. Ook gaat hij deelnemen met een eigen Team Wielrenschool.

Wielrenschool is een bedrijf dat mensen helpt met plezier en veilig te fietsen. Hiervoor heeft Harmen vele verschillende en afwisselende clinics en programma’s ontwikkeld. Hij wil de deelnemers de maximale ondersteuning bieden in de voorbereiding maar ook op de flanken van de Mont Ventoux.

De komende weken ontvangen de fietsende deelnemers hierover nieuwsbrieven via Wielrenschool. Hierin staan de diversie clinics en trainingsritten duidelijk aangegeven.

Er komen mogelijkheden voor:

- Inspanningstest, om je conditie te meten en met een duidelijk plan te gaan trainen.

- Bikefit, om comfortabel en zonder pijntjes op de fiets te zitten.

- Leerzame en gezellige clinics om je conditie en klim- en daalvaardigheden te verbeteren. Deze organiseren we op de Posbank, Reichswald, de Eifel en in Limburg.

Naast het feit dat Harmen met zijn team gaat voor een hoge opbrengst zal hij van alle opbrengsten van de clinics 25% doneren aan Stichting ALS Nederland.

We hopen elkaar weer te mogen ontmoeten op één van de klimclinics om zo met elkaar al ver vooraf het Tour-gevoel op te pakken en maximaal voorbereid te zijn op de beklimming(en) en de afdaling(en).