BELANGRIJK NIEUWSBERICHT!!

30-05-2018 | 21:05

Zoals we de afgelopen dagen hebben meegemaakt is het weer op de Mt Ventoux de ontzettend grillig tot slecht.  

De organisatie heeft vandaag om 17uur met Meteo, EHBO en het bestuur overleg gehad over de weersvoorspellingen van morgen en de mogelijke consequenties voor de Tour du ALS 2018.  

De weervoorspellingen voor morgen zijn dermate slecht en onzeker dat het we ernstig rekening moeten houden dat de Top van de Mt Ventoux niet veilig genoeg is voor deelnemers, patiënten, vrijwilligers, motards en toeschouwers. In dat geval zullen we niet naar de Top kunnen gaan maar zullen de “omkeerpunten” bij Liotard (Meesters en Malloten) en de “Fanzone” 200m boven Plateau Reynard (Wandelaars, Hardlopers en De Kale Berg fietsers) zijn.   

De organisatie zal de definitieve beslissing morgenochtend om 5uur nemen en via de kanalen van de Tour du ALS communiceren. Ook zal tijdens iedere start de uiteindelijke beslissing nogmaals worden gecommuniceerd en de definitieve routes worden toegelicht. 

Mocht de berg volgens de organisatie niet veilig genoeg zijn maar deelnemers desondanks niet willen omdraaien bij het door de organisatie aangegeven punt (en door willen naar de Top), dan is de organisatie van Tour du ALS op geen enkele wijze aansprakelijk. Deelnemers zullen op dat moment hun Tour du ALS deelname nummer moeten inleveren en een verklaring moeten ondertekenen waarin zij alle aansprakelijkheid aanvaarden voor hun beslissing.   

Wij houden u zodra we meer weten op de hoogte van de ontwikkelingen dus houdt de kanalen van Tour du ALS goed in de gaten.