1e blog Tour du ALS 2019

07-05-2019 | 10:59

Lente kriebels, want Tour du ALS is weer in zicht!

Sneeuw in Limburg. Hagelbuien en regen met een snijdende koude wind. Dat laatste zou op de Mont Ventoux kunnen zijn! Het is echter de lente in Nederland! Na een heerlijk warm Paasweekeind, is het even schakelen naar de koude nachten en frisse dagen. Toch begint het te kriebelen…want de lente kondigt ook de komst van een prachtig evenement in Frankrijk aan. Tour du ALS, editie 8 komt eraan!

Tijdens de eerste lente wieler evenementen waren enthousiaste (oud) deelnemers van Tour du ALS vertegenwoordigd om te trainen, het gevoel weer in de benen te krijgen en elkaar te ontmoeten!
Bij de Amstel Gold Race, de Servais Knaven (ambassadeur) Classis waren de eerste Tour du ALS fans en tenues duidelijk zichtbaar. En natuurlijk onze klimclinics, verzorgd door Peter, Ivan en Hugo waarin je de belangrijke tips en trucs van het klimmen kunt leren. Je kunt je nog inschrijven voor 18 mei!

Ook dit jaar zijn er onder de deelnemers, patiënten met ALS! Zij zijn de inspiratiebron die ervoor zorgt dat jij de top gaat bereiken! Met een eervolle vermelding voor het sympathieke fietsduo Marieke Bakker en Harrie Cremers en hun energieke, positieve team Marieke dat voor het 7e jaar de Mont Ventoux gaat trotseren! Samen met de andere 569 deelnemers op naar de top en naar het miljoen als eindbedrag? Dat zou magisch zijn! Doneer en draag zo je steentje bij.
Wandelaars en hardlopers zijn dit jaar ook weer goed vertegenwoordigd. Het worden er ieder jaar meer! Dit jaar is het voor de wandelaars en hardlopers wel extra genieten van het fenomenale uitzicht vanaf de Malaucene zijde van de Mont Ventoux. Het uitzicht over de prachtige vallei dat bij helder weer zelfs rijkt tot aan de Alpen.

Dit jaar is de start voor het eerst vanuit Malaucene! Een prachtige Village Depart zal daar opgebouwd worden om iedereen te kunnen ontvangen in Frankrijk. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Een pre-trip door het projectteam om de laatste contacten in Frankrijk af te ronden, de vergunningen te regelen, de burgemeester een hand te schudden en een inspectie te doen van de 3 routes over de Kale Berg. Alle teamleiders zijn in Nederland bezig met de logistieke en facilitaire voorbereidingen. Met als doel alle materialen naar Nederland te vervoeren. De EHBO en Veiligheidsvoorzieningen in gereedheid te brengen. En Hospitality en Horeca op en top te kunnen laten draaien in Frankrijk. De Motards hebben hun training gehad. Het aftellen is begonnen! Op 24 en 25 zullen de eerste transporten kunnen vertrekken richting Frankrijk. Ook de Karavaan van deelnemers met familie en vrienden en vrijwilligers zal in de dagen erna volgen! Op social media staan de eerste berichten alweer gepost door deelnemers en vrijwilligers die elkaar opzoeken om met elkaar te carpoolen of vervoer voor fietsen te regelen. Tour du ALS 2019 leeft!

Na een goed bezochte Deelnemersbijeenkomst, zal aanstaande zaterdag de Vrijwilligersbijeenkomst zijn. Ruim 150, onmisbare, vrijwilligers worden dan gebrieft over wat hen in Frankrijk te wachten staat en hoe de organisatie van editie 8 in Frankrijk, vorm zal krijgen. De vrijwilligerspolo’s mogen weer aan: het wit en oranje zal komende tijd weer in de picture staan! En als straks de Kale Berg oranje kleurt door alle deelnemers met het nieuwe Tour du ALS tenue weten we dat Tour du ALS 2019 een feit is. Thuisblijvers hoeven niets te missen. Via alle social media kanalen zullen we jullie op de hoogte houden. Er zijn weer radio uitzendingen, dus blijf onze informatie volgen! Na 7 edities zal ik het blog stokje in Frankrijk overdragen aan Lisa Kroesen. Zij zal jullie met sfeerverslagen het Tour du ALS gevoel overbrengen. En voor de Radio 10 luisteraars goed om te weten: Gerard Ekdom is ambassadeur van ALS NL en Eveline de Bruijn zijn site kick is als eens aanwezig geweest bij Tour du ALS! Ook zij zullen editie 8 vast een warm hart toe dragen! Kortom Tour du ALS editie 8 komt eraan! Samen trappen we ALS de wereld uit, op 29 mei 2019!

Suzan Harmsen