2e blog Tour du ALS 2019

25-05-2019 | 22:16

Rode klaprozen wapperend in de wind...Geen mistral...gewoon een lekker briesje. Gele brem en rijen groene wijnranken tegen de berghellingen aangeplakt. De zon schijnt op de terracotta gekleurde huizen met lavendel blauwe luiken. Onmiskenbaar....Tour du ALS is wederom gearriveerd in Zuid Frankrijk. De weergoden zijn ons voor zover het, zich nu laat aanzien positief gezind. De komende week prachtig lenteweer. Vandaag is de toon gezet met een heerlijk zonnetje en een aangename temperatuur!

We schrijven vrijdag 24 mei 2019. De dag dat de eerste Tour du ALS karavaansporen op Village du Départ worden gezet. Het terrein ligt er goed bij. Mooi vlak, hard en van het formaat om veel mensen te ontvangen. En dan...worden door de bomen de contouren zichtbaar van de schitterende blauw oranje podiumtrailer. Het feest...kan bijna beginnen!!

Zaterdag volgt de rest van de karavaan van in totaal 7 trailers. Fascinerend wat een groei Tour du ALS heeft doorgemaakt sinds 2012. Dat begon met een creatief idee, één bakwagen en veel positieve energie. Inmiddels staat er een evenement dat geschiedenis schrijft, ieder jaar weer! De lichte bewolking zorgt in de ochtend uren nog voor wat verkoeling als de bouwploeg aan de slag gaat. De krachten worden gebundeld en alle materialen vinden hun weg. De keukencrew is compleet aanwezig en hebben goede zin! Tussendoor is het even kennismaken of herinneringen ophalen met nieuwe en oude deelnemers en vrijwilligers die arriveren. Iedereen die nu aankomt weet Village du Départ al te vinden. Tour du ALS leeft.

Malaucène is dit jaar voor het eerst de startlokatie, en ook in het dorp wordt Tour du ALS hartelijk verwelkomt. Lokale bevolking die vraagt wat we komen doen, ons succes wensen en het prachtig vinden dat we Malaucène hebben gekozen. Dit dorp, dat uit de schaduw van Bédoin probeert te komen, denkt mee en leeft mee. In het dorp spotten we onze poster en staan we op het reclamebord van het gemeentehuis.

Laten we er een groot succes van maken! Samen met hen...samen met jullie...De teller staat boven het miljoen. De sfeer is goed. De voorbereidingen voorspoedig! We zien jullie snel! Goede reis!
Suzan Harmsen