3e blog Tour du ALS 2019

27-05-2019 | 17:49

De sterrenhemel boven Malaucène is spectaculair. Het belooft na deze heldere nacht vast een prachtige dag te worden.

Als de meeste vrijwilligers nog op 1 oor liggen vertrekt de eerst fanatieke fietser vanaf Village. Hij gaat voor 2 beklimmingen dit jaar. Na de zes die hij al gedurende eerdere edities deed. De zon komt op om hem te begeleiden. Na zijn vertrek volgt een indrukwekkende kolonne trekkers met de vrachtwagenchauffeurs, die zonder trailer ook hun beklimming doen. Met als bekroning een stoere foto bij de top. Het enthousiasme spreekt boekdelen als zij terug keren. Dit was voor hen een magisch moment! Volgend jaar weer is de kreet!

De rest staat rustig op en geniet van een ontbijtje met de uitzending van Mont Ventoux Radio die veel aangevraagde verzoekjes draaien. Dan kondigen de studenten van het ROC Creative college het vertrek van de vrijwilligers voor hun uitdaging. Zij organiseren deze dag. Na de inschrijving volgt het startsein. Het kleurrijk peloton van veel wandelaars en enkele fietsers, zet zich in beweging. Het Koning Willem 1 college (VeVa) vormt een ere haag. Daarna sluiten ze zelf ook aan op weg naar de Kale Berg. Veel van hen hebben de berg nooit eerder gezien. Een aantal van hen heeft zelfs vannacht al gewerkt als nachtsecurity! Doorzetters zijn het!
Intussen wordt op Village weer verbouwd en een grote tent aangepast. Alles voor om comfort en veiligheid te vergroten.

De info balie draait met volle bemanning. Zij zijn het visitekaartje van de achtste editie. En de shop draait inmiddels ook volop. En de logistiek van de patiëntenteams en hun tandems en fietsen is in volle gang. Wie dat allemaal doen? Een mooie club enthousiaste ervaren en nieuwe vrijwilligers met het hart op de goede plaats. De drijvende krachten achter Tour du ALS. Zonder hen géén evenement.

Het wordt tijd om te gaan kijken hoe het met de vrijwilligers op de berg is. De berg ligt er prachtig bij! Geen wolken op de top...Maar dat zien de meesten nog niet. Wat een klim...Er wordt gelachen, gezongen. Maar ook echt flink afgezien. Het hoort er allemaal bij! Motards blijven ze van water voorzien en zorgen voor de verkeersveiligheid. En als je dan verwelkomd wordt op de top met een applaus komt de ontlading. Wat een prestatie! Wat een gaaf gevoel is dit! Foto om de prestatie te bezegelen en dan een lekkere douche! Sommige studenten verkiezen het zwembad op de camping, als aangename ontspanning na de inspanning.

Straks...als de benen weer een beetje bijgekomen zijn, wacht het terras. Het terras op village waar het goed toeven is en inmiddels een gezellig komen en gaan van deelnemers en geïnteresseerden uit de buurt. De toon is gezet! Deze dag was een prachtige generale voor woensdag!
Suzan Harmsen