4e blog Tour du ALS 2019

28-05-2019 | 10:13

De dag voor D-day! Het is even wennen...opstaan vandaag. Want pakken zich donkere wolken samen boven Malaucène. En bij het zetten van de eerst pot koffie om 7.00 uur valt er ook hier en daar een druppel. Het zal toch niet? Gelukkig strekt het over en laten de eerste zonnestralen zich weer zien als Radio Mont Ventoux hun uitzending begint om 8.00 uur.

Het is gezellig druk aan het ontbijt. Ook Thomas Acda komt sfeerproeven voor zijn beproeving van morgen! Hij hangt de Tour was even voor ons op en doet een mooi humorvol woordje in de studio van Mont Ventoux Radio. Maar ook een serieuze noot. Voor Thomas kan er nooit genoeg gedoneerd worden voor onderzoek, schuw daarbij geen creatieve manieren om mensen zover te krijgen! Ook bij het ontbijt spotten we presentatrice Eveline de Bruijn, zij was al eerder bij Tour du ALS om een patiënt te volgen. Geweldig dat ook zij weer van de partij is! Zij zal morgen ook te horen zijn op Radio 10 tijdens D-day. Inmiddels is ook acteur en ambassadeur Loek Peters op Village du Départ gearriveerd. Na zijn deelname van vorig jaar kondigde hij al enthousiast aan dat hij dit jaar zijn missie naar de top kwam afmaken. Dat zal goed komen, want de weersvoorspellingen zijn goed voor D-day dit jaar! Ook goed nieuws voor Jelle de Jong, acteur, die ook de uitdaging aan gaat!

Gisterenavond was het al een gezellige boel op village. Gorrit-Jan Blonk, directeur van Stichting ALS Nederland zet een polonaise in op "ik krijg die lach niet van mijn gezicht". Nou, Ineke Zaal ook niet. Zij volgt en al snel ontstaat een mooie slinger! De eerste aanzet naar een groots feest dat vanmiddag en morgen afgemaakt mag worden door deelnemers, vrienden en familie! Laten we de komende 24 uur toewerken naar een mooie climax. Het dak mag eraf!

Vanmiddag wordt het vast gezellig druk. We verwachten tussen 15.00 en 16.00 uur patiënten teams met hun familie, vrienden. De ere gasten waar Tour du ALS om draait! Ook zullen nog 2 ambulances in Frankrijk arriveren van Stichting Ambulance Wens. Het is echt indrukwekkend om te ervaren dat zoveel mensen samen de krachten bundelen om dit evenement tot een onvergetelijke herinnering te maken. Morgen is de grote dag! We leven er naar toe! Beleef het met ons mee!