Thomas Acda gaat Mont Ventoux weer op in strijd tegen ALS

13-02-2020 | 12:35

Op donderdag 11 juni a.s. trapt Thomas Acda weer mee in de 9e editie van de Tour du ALS om geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. De acteur, schrijver, zanger en cabaretier vindt het geen moeilijke beslissing, want zijn eerste beklimming van de Mont Ventoux maakte diepe indruk: “Je weet niet wat je meemaakt. Wat zijn die mensen sterk zeg. Ik heb 5x de marathon van New York gelopen maar dit...dit is mooi”.

 

Thomas doet weer mee

Ook dit jaar pakt Thomas weer zijn elektrische fiets. “Ik heb een ontzettende hekel aan fietsen. Het feit dat ik fiets voor ALS wil dus wat zeggen. Ik was halverwege toen mijn zoon me riep dat het team van ALS-patiënte Marieke mijn hulp nodig had. Ik naar beneden en heb vervolgens mijn best gedaan om haar met anderen naar boven te duwen. Geloof me, dat is echt inspanning. De finish was bijzonder! Je ‘landt’ daar met al die mensen die emotioneel zijn... Iedereen is zich bewust van de strijd die geleverd is. Samen naar boven, vechten voor iemand anders. Dit jaar fiets ik de hele tour met Team Marieke en dat doe ik weer op de elektrische fiets. Mijn taak is om geld op te halen, niet om de Tour de France te winnen.”

 

Ambassadeur

Sinds vorig jaar zet Thomas zijn bekendheid in om aandacht te vragen voor ALS. “Ik dacht altijd dat je dingen voor het goede doel in stilte moest doen. Tot Marco Borsato zei dat als jij het goede voorbeeld geeft, anderen volgen. Sommige dingen moet je juist in de etalage zetten. Daar heeft hij gelijk in!”.

 

Steun de strijd

Elke deelnemer aan de Tour du ALS heeft z’n eigen redenen om mee te doen, maar het doel is voor iedereen hetzelfde: samen ALS de wereld uit trappen. In de afgelopen 8 edities hebben inmiddels meer dan 3.500 deelnemers de Mont Ventoux beklommen. In totaal is daarbij bijna 7 miljoen euro aan donatiegelden opgehaald. Op donderdag 11 juni zal dit bijzondere evenement in Frankrijk plaatsvinden. Inschrijven en teams met een financiële bijdrage steunen kan via www.tourduals.nl.

 

Fiets jij met Thomas mee? 

Inschrijven voor Tour du ALS