Nieuwsbrief 12 maart

13-03-2020 | 14:44

Gisteren is de nieuwsbrief verstuurd naar de al aangemelde deelnemers & vrijwilligers. Wellicht heb je deze onverhoopt niet ontvangen.Om die reden delen wij hier ook de items uit de nieuwsbrief voor de deelnemers.

Nog drie maanden te gaan en dan is het zover: de negende editie van de Tour du ALS. Een iets andere route dan we hadden gepland doordat we niet naar de top van de Mont Ventoux mogen maar ons team is druk bezig om een mooie, alternatieve routes voor jullie uit te zetten. Een aantal van jullie heeft het sport-medisch formulier via de website ingevuld. Dit was AVG technisch niet juist. Wij hebben alle formulieren vernietigd en iedereen krijgt een nieuw in te vullen formulier op de deelnemersbijeenkomst. Deelnemers die niet aanwezig zijn krijgen het via hun teamleider of later via de e-mail. Noteren jullie de datum 18 april van de deelnemersbijeenkomst in je agenda?

Update Corona

Nu het Corona virus zich ook in Nederland snel verspreidt, een update vanuit de Tour du ALS: Stichting ALS Nederland volgt de berichtgeving rondom het virus op de voet en zal te allen tijde het advies van de overheid en het RIVM opvolgen. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, die invloed hebben op de Tour du ALS of de deelnemersbijeenkomst op 18 april dan laten wij dat uiteraard zo snel mogelijk weten via onze social media kanalen en op onze website. 

18 april: Deelnemersbijeenkomst

Op zaterdag 18 april vindt in de Jaarbeurs in Utrecht (Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht) de deelnemersbijeenkomst plaats. Als je je voor 20 februari hebt ingeschreven, ontvang je in de Julianazaal (aangegeven bij de entree) je nieuwe tenue. Tijdens deze bijeenkomst ontvang je ook alle informatie omtrent deze Tour waaronder de routes. De inloop is vanaf 9.30 uur, het programma start om 10.00 uur en eindigt om 12.30 uur. Komen jullie allemaal? Je hoeft je hier niet voor aan te melden!

30 mei: Vrijwilligersbijeenkomst

Zaterdag 30 mei komen we allemaal bij elkaar in het ROC Midden Nederland (Brandenburchdreef 20, 3562 CS, Utrecht). Hier zullen we vooruitblikken op 11 juni en plannen maken om alle deelnemers een onvergetelijke dag te bezorgen. Inloop vanaf 9.30 uur, om 10.00 uur zullen wij polo's uitdelen en kennismaken met de teams. De bijeenkomst duurt tot 12.00 uur. Graag verwelkomen wij alle teamleiders om 8.30 uur om e.e.a. voor te bespreken. Aanmelden is niet nodig want we gaan ervan uit dat jullie allemaal massaal aanwezig zijn.

Aanwezigheid patiënten

Tijdens de Tour du ALS staat altijd de patiënt centraal. Daar doen we het per slot van rekening toch met zijn allen voor!! Daarom nodigen wij alle patiënten met ALS, PSMA en PLS uit om aanwezig te zijn als we op 11 juni de Mont Ventoux gaan beklimmen. Als deelnemer of als supporter. En heb je hulp nodig bij bijvoorbeeld wassen en aankleden of licht medische zorg, dan staat ons gespecialiseerde ALS zorgteam voor je klaar. Wil je gebruik maken van deze dienst, stuur dan een mail naar info@tourduals.nl.

Stichting Ambulance Wens

Fiets of loop jij voor een (inmiddels niet meer mobiele) patiënt die het evenement graag mee wil maken maar de reis te belastend of te duur vindt, is daar altijd Stichting Ambulance Wens. Zij zorgen ervoor dat die patiënt, samen met een begeleider, gratis vervoerd wordt naar Frankrijk, zij regelen accommodatie en nemen ook de zorg gedurende deze dagen over. Meer info? Stuur een mail naar info@tourduals.nl

Deelname NTXG

We zijn heel blij te kunnen melden dat ook dit jaar de beloften van Servais Knaven meefietsen met de Tour du ALS. Al jaren steunt Servais ons als goede doel, o.a. door met ons logo op het tenue te fietsen. Twee jaar geleden waren zij er ook bij en hielpen toen menigeen naar de top. Dit jaar is de betrokkenheid vanuit Servais nog nauwer doordat er een vriend van hem met deze ziekte gediagnostiseerd is.

Bestel jouw startpakket

Kun je nog wat ondersteuning gebruiken om donatiegelden te werven? Bestel dan het gratis startpakket met posters en flyers van Tour du ALS, folders over ALS en andere promotiematerialen die jou helpen om geld in te zamelen voor jouw actiepagina. Je bestelt het pakket via deze link. Gebruik daarbij de code die te vinden is in de mail met daarin de nieuwsbrief. 

Alle betrokkenen bij de Tour du ALS hebben een bijzonder verhaal. Dit keer delen wij het verhaal van Ingo Bouman en Harry van Dijk.  

Volg Team Ingo
  
Eerder fietste Ingo Bouman de Tour du ALS voor iemand anders. Dit jaar gaan er maar liefst twee teams voor hem die kant op, want sinds april 2019 heeft Ingo zelf de diagnose ALS. Hij zet alles op alles om deze genadeloze ziekte te verslaan, niet voor zichzelf, maar voor zijn dochters van 6 en 8 jaar oud. Volg Team Ingo met een serie van interviews, het eerste interview is met Ingo. 

Lees hier het interview.

Interview Harry van Dijk

Harry van Dijk stapt niet op de fiets, maar coördineert in de commandopost de Pendelbussen op en rond de Mont Ventoux. Harry gaat dit jaar voor de 3e keer mee als teamleider klein logistiek. “Langzamerhand vormen we een vaste club chauffeurs, die elk jaar weer mee gaan." De Tour brengt Harry veel moois. Lees Harry zijn verhaal in het uitgebreide interview. 

Lees hier het interview.

Wie gaat er nog meer mee?

Het ultieme doel van de Tour du ALS is dat er voor alle 1500 ALS-patiënten die we hebben in Nederland een deelnemer de berg op klimt. Daarom hebben wij nog meer deelnemers nodig, om zo samen ALS de wereld uit te helpen. Voel je vrij om vrienden, familie en collega’s uit te nodigen om ook deel te nemen aan Tour du ALS! 

Schrijf je hier in!