Grootste prestatie: 12 provincies op de fiets in één dag

21-05-2021 | 12:50

Teamleider Sjors Kloosterman zet zich in aanloop naar het sportieve evenement Tour du ALS op een wel erg bijzondere manier in voor de strijd tegen ALS. Op zondag 6 juni fietst Sjors samen met vrienden maar liefst 460 kilometer dwars door Nederland. Ze doen in één dag alle 12 provincies aan als eerbetoon aan Ingo Bouman, die afgelopen jaar overleed aan ALS.

 

Ingo Bouman leidde een onbezorgd leven en genoot van zijn gezin met twee dochters. Op jonge leeftijd verloor Ingo zijn vader aan ALS. Artsen vertelden hem dat hij de ziekte niet zou krijgen. Tot het misging op skivakantie en hij last kreeg van zijn arm. Kort daarna werd de diagnose ALS gesteld. Ingo heeft in de tijd die hem nog restte alles uit het leven gehaald. Helaas hebben we vorig jaar afscheid moeten nemen van deze bijzondere man. Maar hem vergeten doen we allerminst. Lees het indrukwekkende interview met Ingo Bouman uit 2019 in het AD terug.

 

Het is niet de eerste keer dat Sjors en zijn teamgenoten een dergelijk grote sportieve uitdaging aangaan. Vele jaren zet Sjors zich uitgebreid in voor Tour du ALS, onder andere met het organiseren van fietsvervoer en fietshulp op locatie. In 2020 heeft de vriendengroep een tocht gedaan van 352 kilometer langs alle ALS-patiënten die eigenlijk mee zouden gaan naar Zuid-Frankrijk. Dit jaar maken ze het nog iets zwaarder door 460 kilometer te gaan fietsen en alle provincies in één dag aan te doen.

 

“Met deze actie en onze deelname aan Tour du ALS vragen we aandacht voor de dodelijke spierziekte ALS en halen we geld op voor onderzoek naar de herkomst van de ziekte, naar medicijnen en om de huidige patiënten van mobiliteit te voorzien”, aldus Sjors. We wensen Sjors en zijn team ontzettend veel succes!

 

Sponsoracties

Kom net als Sjors Kloosterman in actie voor de strijd tegen ALS! Maak in voorbereiding op Tour du ALS alvast de nodige meters en laat je sponsoren! Of organiseer een andere fondsenwervende actie. Geld inzamelen kan op tal van manieren: organiseer een coronaproof sponsorloop in eigen buurt, doneer de opbrengst van jouw Marktplaats kraampje, bedenk jouw eigen ludieke challenge, organiseer een online concert met jouw band of verkoop zelfgebakken pannenkoeken. Alles kan!

Start een eigen actie.