Inschrijving Tour du ALS is gesloten

26-07-2021 | 12:22

De aanmelding voor de 9e editie van Tour du ALS is gesloten. Op zaterdag 11 september beklimmen maar liefst 478 deelnemers de Mont Ventoux in hun strijd tegen ALS. Samen met ALS-patiënten wordt de Kale Berg al fietsend, hardlopend en wandelend bedwongen om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar ALS. Steun de deelnemers met een donatie!

Alle deelnemers maken ALS van dichtbij mee. Familieleden, vrienden en collega’s van ALS-patiënten hebben zich massaal aangemeld, maar ook ALS-patiënten zelf. Sommigen nemen voor de eerste keer deel aan deze sportieve uitdaging, maar velen hebben de tocht naar boven al eerder gemaakt.

Gevoel van onmacht omzetten
Eén van de bekendste gezichten is de 33-jarige Marieke Bakker. Zij doet voor de 8e keer mee aan Tour du ALS, een enorme prestatie. “Met Tour du ALS kan ik mijn gevoel van onmacht omzetten in het gevoel dat ik wél iets kan doen tegen deze vreselijke ziekte. Het maakt me trots dat ik ondanks mijn ziekte zo’n steile berg kan beklimmen.” Samen met vrienden, familie en Tour du ALS-ambassadeur Thomas Acda beklimt Marieke op 11 september de Mont Ventoux.

Samen met vrouw en dochters de berg op 
Voor Michiel Scheeren is het de eerste keer dat hij aan Tour du ALS meedoet. Begin april meldde Team Scheeren zich aan. De aanleiding was verdrietig: bij teamcaptain Michiel Scheeren werd dit voorjaar de ALS-diagnose gesteld. Samen met zijn vrouw en dochters – en uiteindelijk vele anderen – besloot hij niet bij de pakken neer te zitten. “Dat zoveel mensen besloten hebben mij en mijn gezin te steunen, dat doet wel wat met je.”

Samen trappen we ALS de wereld uit
“De coronapandemie dwong ons Tour du ALS meerdere keren te verplaatsen, maar dat heeft het verlangen van deelnemers om in actie te komen alleen maar groter gemaakt. De urgentie is bij iedereen voelbaar, het familiegevoel als vanouds. De betrokkenheid van zovelen is hartverwarmend. Op zaterdag 11 september zetten we alles op alles om die vreselijke ziekte ALS de wereld uit te trappen. Namens Stichting ALS Nederland wens ik alle deelnemers van Tour du ALS ontzettend veel succes bij deze grandioze sportieve inspanning. We zien elkaar op de Mont Ventoux!”

Gorrit-Jan Blonk, directeur Stichting ALS Nederland

Voor het vinden van een oplossing voor de dodelijke zenuw/spierziekte ALS is geen tijd te verliezen. De klok tikt. Met de opbrengst van Tour du ALS financiert Stichting ALS Nederland wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS.

Steun onze helden met een donatie, want alleen samen trappen we ALS de wereld uit!

Ja, ik steun de strijd tegen ALS