De vlaggen wapperen!

09-09-2021 | 09:54

 

Een oranje gloed boven de bergen verraad dat er een mooie dag aanbreekt! De Zuid Franse zon breekt door. Een goed gevoel om afslag 19 te zien en de snelweg te verlaten. Het gaat bijna vanzelf: turend voor je uitkijken tot de contouren van de Mont Ventoux zichtbaar worden! En ja hoor, daar is ze! Nog best ver weg maar onmiskenbaar is de top van de magische berg te herkennen!

Dan weet je zeker dat het bijna zo ver is! Tour du ALS editie 9 2021 staat definitief in de stijgers! Harrie Cremers, wielrenfanaat en al jarenlang stoker van “team Marieke” is blij er weer bij te zijn.  

“Ik verheug me erop samen weer de krachten bundelen in de strijd tegen ALS, nadat het vorig jaar niet kon!”

Een grote truck arriveert! Chauffeur Gerrit is bescheiden, maar altijd goed lachs! Wat verraadt dat hij er ook weer zin in heeft. De horecamaterialen uit zijn truck worden met vereende krachten gelost. Terwijl aan de andere kant de podiumtrailer wordt omgetoverd tot kloppend hart van het terrein. Het begint weer vertrouwd te voelen dat Malaucene oranje, blauw begint te kleuren. De vlaggen wapperen bij de wind waar de berg beroemd om is! We zijn er weer! De strijd tegen ALS gaat door!

En hoe? Dat wordt intussen vast gelegd door de studenten van het mediateam van het ROC Utrecht! Zij zijn gestart met het maken van sfeerbeelden. Slechts een klein begin, van wat zaterdag groots zal eindigen! Met als ultiem doel, het bereiken van de top van de Kale Berg door alle deelnemers! Zou de berg er al klaar voor zijn?

Dat gaan we morgen maar eens bekijken! Voor nu, schouders er onder en ff doorbouwen om Village du Départ in gereedheid te brengen! Er zijn vele gasten onderweg, die we graag feestelijk en met trots willen kunnen ontvangen. Reis veilig en voorzichtig! Village du Départ wacht op jullie!

 

Suzan Harmsen