De oranje loper ligt uit! Voel je welkom!

10-09-2021 | 10:32

Onherkenbaar! Wat ooit een stoffige, kiezel parkeerplaats was, is nu een kleurig feestelijk Village du Départ! Wat nog mist…zijn jullie! Deelnemers met familie, vrienden en collega’s. We hopen jullie snel te verwelkomen.

De eerste Tour du ALS tenues zijn al gespot op en rond de berg. Zwaaiend, verheugend op wat komen gaat! Nieuwsgierige voorbijgangers geven complimenten, buurtbewoners zijn blij dat we er weer zijn. Wij voelen ons ook welkom!

De muziek brengt de sfeer er vast een beetje is! De speakerman pakt de microfoon! Vrijwilligers bij de loper: “Zijn we al begonnen??” Nee, maar Johan is onderweg! Hij gaat finishen na 6 dagen fietsen vanuit Nederland. Met een warm applaus wordt hij binnen gehaald, waar zijn broer staat te wachten. Een persoonlijke missie is volbracht! Het gevoel van Tour du ALS is er weer, bij het vallen van de eerste trotse tranen…

Thomas Acda komt even kijken of we er al klaar voor zijn. Wij wel! Hij ook? Want de berg wacht op hem, met Team Marieke! En die kale puist ligt er mooi bij vandaag. Er is bewolking, maar niet op de top. Weinig wind, melden de motards die het parcour verkennen. Onderweg komen zij ook Stichting Ambulance Wens Nederland tegen die met patiënt Chris de Heij op de berg zijn. Waardevol dat deze vrijwilligers ook weer van de partij kunnen zijn!

En verder? De puntjes op de i voor de opening! De oranje loper als finishing touch! Gert-Jan en Irmgard Pijl arriveren in wat voor hun voelt als “thuiskomen”!

Irmgard: "We zijn zo blij weer in Frankrijk te zijn. Het voelt als een weerzien met familie en thuiskomen! Fijn dat het op deze manier weer kan. Wij hebben er weer erg veel zin in!”

Dus aan iedereen in Frankrijk en thuis: voel je welkom! Tour du ALS kan beginnen!!

Check, check, check…Welkom!Check, check, check…Welkom! Met respect voor het geduld van iedereen, wordt de “pas sanitair” gecontroleerd. Een nieuw fenomeen, in het belang van een veilige editie! Geweldig om iedereen te mogen ontvangen. Met de burgemeester van Malaucene als eregast, met niks dan lof voor de organisatie. Volgend jaar wil hij ons graag weer ontvangen, dus laten we samen die veiligheid blijven uitstralen!

Dan het moment waar we zo lang op hebben gewacht…De officiële start van editie 9, door Gorrit-Jan en Gert-Jan. De ontlading is groot bij de aanwezigen. Een prachtig dek van knaloranje parapluutjes maakt het beeld compleet. Wat spetters regen zijn getuige van het bijzondere moment. De knaloranje parapluutjes geven een extra dimensie aan het geheel. We doen net of het tegen de zon is! Gelukkig is het van korte duur en kan iedereen lekker buiten verder kletsen.

Een mix van “fijn om hier te zijn” en “bubbel en ook wel confronterend” en “geweldig dat het weer kan” zijn de meest gehoorde belevingen! En iedereen verheugd zich het meest op zaterdag. De dag dat iedereen de berg op mag!

Vrijdag is de dag waarop de meeste deelnemers de startpaketten op komen halen. En nog meer mooie ontmoetingen zullen plaats vinden. Fietsen en pino-hase tandems worden opgehaald bij Sjors. Die al het een en ander heeft gefixed. Niets is zo belangrijk als goed functionerend materiaal! Dus check je fiets, je zolen van je wandelschoenen, de veters van je hardloopschoenen! Zo richten we ons gezamenlijk, vol positieve energie op D-day!

 

Suzan Harmsen