Tour du ALS in de media

24-09-2021 | 19:34

We zijn nog volop aan het nagenieten van de 9e editie van Tour du ALS. Wat was het bijzonder om zoveel bekende gezichten weer terug te zien en nieuwe deelnemers te ontmoeten. Op sociale media worden nog steeds de mooiste momenten van Tour du ALS gedeeld. Ook lokale, regionale en landelijke media hebben veel aandacht aan het sportieve evenement besteed.

We hebben in aanloop naar Tour du ALS voor onze website meerdere deelnemers geïnterviewd en hun verhalen uitgelicht. Zo gingen we in gesprek met Marieke Bakker, die voor de 8e keer de Mont Ventoux beklom. Ook spraken we met Michiel Scheeren die in korte tijd maar liefst 45 familieleden, vrienden en collega’s enthousiasmeerde om samen met hem deze sportieve uitdaging aan te gaan. Tijdens Tour du ALS deden ook vier Belgische deelnemers mee. Thijs besloot voor zijn opa niet eenmaal maar drie keer de Kale Berg te trotseren. We bedanken alle deelnemers voor het delen van hun persoonlijke verhaal. 

Veel aandacht in de media
Tal van lokale, regionale en landelijke media gingen met deelnemers van Tour du ALS in gesprek. Het leverde indringende portretten op van bijzondere mensen die allemaal op hun eigen manier in aanraking zijn gekomen met ALS. Ook was er veel aandacht voor de creatieve manieren waarop deelnemers geld inzamelden voor de strijd tegen ALS. Zo besteedden lokale media aandacht voor het etentje dat het Team van Henk Lunsing organiseerde om geld op te halen voor Tour du ALS. Ook werden de sponsoracties van Team Tour du Hans breed uitgelicht. Ze benaderden onder andere lokale bedrijven en ondernemers voor een donatie, waarbij hun logo een plek kreeg op de tenues.

RTL Boulevard
Tijdens het evenement hebben ook landelijke media de ervaringen van Tour du ALS-deelnemers met hun kijkers, luisteraars en lezers gedeeld. Tour du ALS kreeg onder andere aandacht van NOS, Trouw, BN De Stem, NPO Radio 5, RTL Nieuws, AD Video en 100% NL. Van woensdag 8 t/m zondag 12 september volgde RTL Boulevard de familie Froger van huis naar Zuid-Frankrijk en terug naar huis, waarbij René en Natasja in korte vlogs honderdduizenden kijkers meenamen in hun voorbereiding en tocht naar boven. Tijdens het event werd er met een uitgebreide reportages en live inbellen volop stilgestaan bij de inzet van onze ambassadeurs Thomas Acda en René Froger voor de strijd tegen ALS.   

 

Persoonlijk inkijkje vanuit hart van de organisatie
Sinds de eerste editie deelt Suzan Harmsen vanuit het hart van de organisatie de meest bijzondere momenten van Tour du ALS. Vanaf het moment van afreizen naar Frankrijk neemt ze de lezer mee, toewerkend naar het evenement. Haar persoonlijke blogs bieden thuisblijvers de mogelijkheid om Tour du ALS toch mee te maken. Ook voor deelnemers zijn haar verhalen een feest van herkenning en een fijne manier om terug te blikken.

Voor de 10e keer de berg op

Wil jij er volgend jaar ook weer bij zijn? De voorinschrijving van de Tour du ALS-jubileumeditie is geopend. Meld je vandaag nog aan!

Ja, ik ben erbij!