Eindopbrengst 9e editie Tour du ALS

14-10-2021 | 09:36

De 9e editie van Tour du ALS ronden we af met een bedrag van 1.253.942 euro voor de strijd tegen ALS. Een fantastisch bedrag dat volledig ten goede komt aan onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de dodelijke spierziekte ALS. We bedanken alle deelnemers, donateurs, vrijwilligers, ambassadeurs, sponsoren en alle andere betrokkenen voor jullie grootse inzet om ALS de wereld uit te trappen!

De eindopbrengst van Tour du ALS is een optelsom van alle donaties die door de Nederlandse en Belgische deelnemers en vrijwilligers zijn opgehaald. Vanuit België is €16.573 bijgedragen aan de strijd tegen ALS. Ook zijn er door thuisblijvers tal van fondsenwervende acties georganiseerd om bij te dragen aan Tour du ALS, waarbij ruim 5 duizend euro is opgehaald.

Aftermovie Tour du ALS 2021

Fotoreportage Tour du ALS 2021

Waar gaat de opbrengst naartoe?
De volledige opbrengst van Tour du ALS gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar de dodelijke spierziekte ALS en aanverwante ziektes PSMA en PLS. Dit is mogelijk doordat de kosten van de organisatie van het event met het inschrijfgeld, de fantastische inzet van onze vrijwilligers en bijdragen van onze sponsoren worden gefinancierd. Van de opbrengst gaat 50% naar het Europees onderzoeksinitiatief TRICALS, 25% wordt besteed aan care-projecten die inspelen op zorg en kwaliteit van leven van huidige ALS-patiënten en 25% wordt besteed aan algemene projecten, met zowel een care als cure doel.

Wetenschappelijk onderzoek naar ALS
Leonard van den Berg, neuroloog bij het UMC Utrecht en coördinator van het ALS Centrum, vertelt in onderstaande video over de voortgang van onderzoek naar ALS, PSMA en PLS. Wat is het doel van het onderzoek naar ALS? Hoe verloopt het onderzoek? Wat is er tot nu toe bereikt? Op welke manier wordt er internationaal samengewerkt? Wat betekent het onderzoek voor ALS-patiënten en waar liggen de uitdagingen?

Meld je aan voor de jubileumeditie van Tour du ALS
De inschrijving voor de 10e editie van Tour du ALS is sinds een week geopend. Er hebben zich al 17 teams en 44 deelnemers aangemeld voor deze bijzondere editie. Op donderdag 9 juni 2022 fietsen, rennen en wandelen we opnieuw naar de top van de Mont Ventoux om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar ALS. De jubileumeditie wil je niet missen! Mobiliseer vrienden, familie, buren en collega’s en meld je vandaag nog aan!

Ja, ik doe mee!