Blog: De wind neemt je mee..

30-10-2021 | 11:27

Suzan Harmsen, vrijwilligster van het eerste uur, blogt over het wel en wee van Tour du ALS.

Tijdens een herfstwandeling mijmert Suzan terug op de afgelopen 9 Tour du ALS edities en kijkt vooruit naar editie 10. Stof voor haar eerste blog in aanloop naar deze jubileumeditie.

De wind trekt een spoor in het witte zand. Een volgende kleine windhoos lift het zand de hoogte in. Een mooie draaiende beweging, waardoor mijn gedachten afdwalen naar de Mont Ventoux. De berg van de wind welke mij liet kennismaken met de Mistral. De kracht van de wind, die in 2013 ervoor zorgde dat wij het Tour du ALS basecamp niet konden opbouwen. Het was wachten tot de wind dan toch eindelijk ging liggen en resulteerde in een D-Day die zomers heet werd door de brandende zon. De wind die het weer op de top zo onvoorspelbaar kan maken. Zoals bij de finale van 2015. Terwijl in het dal het eindfeest van Tour du ALS in de zon van start ging was er onweer en bliksem op de berg. De herinnering aan de wind is er een die je vanuit Frankrijk altijd meeneemt naar huis. Zo ook het zand dat altijd in mijn camera kruipt of wat mijn fiets weer eens laat kraken. Of het zand dat van de schoenen van de wandelaar valt, die de berg trotseerde. Allen stuk voor stuk prachtige herinneringen en souvenirs van de magische berg.

Foto: Entree Tour du ALS 2013

Het is herfst in Nederland. Prachtige gekleurde bomen omringen mijn zanderige wandelpad. Ik mijmer verder in het waterige zonnetje. De afgelopen maand was intens. Alle emotionele indrukken van de 9e editie. De geweldige eindopbrengst. En de evaluatie waarin we naast wat aandachtspunten vooral veel complimenten mochten ontvangen.  En nu vooral het besef dat editie 10 al binnen 8 maanden zal plaatsvinden! Wow! Wat zal dat een bijzondere jubileumeditie zijn. De bekroning op de inspanningen van iedereen voor 10 jaar strijden tegen ALS! Liever waren wij na 10 jaar gestopt, maar dat lijkt helaas nog niet realistisch. Dan moeten wij er maar een groots evenement van maken! Ik verheug me erop. De eerste 100 inschrijvingen zijn al binnen. Een mooi begin, maar wij gaan voor een veelvoud hiervan!

 

Waarom zou jij je inschrijven? Als deze kernwoorden je aanspreken, wil jij erbij zijn!

#MISSIE #ALS #GOEDDOEL #FAMILIEGEVOEL #INTENS #SAMEN #MAGISCH #SPORTIEF #HERINNERINGENMAKEN #MONTVENTOUX

 

Inmiddels zit ik met een thermoskannetje koffie, op een boomstam deze herinneringen te bloggen. Ook dat is typisch Tour du ALS. De beleving vangen in woorden. Iedereen meenemen in de sfeer van de fantastische dagen in Frankrijk en alles wat er nodig is om daar te komen! Krijg je er al een beeld bij? Pak je wandel of hardloop schoenen of fiets en ga trainen in de prachtige natuurgebieden! Onze indrukwekkende en vaak winderige Oosterschelde kering. Of de fraaie heuvels van Zuid-Limburg. Zo bereid je je voor op jouw missie in Frankrijk! En de komende maanden, kan je tijdens jouw training regelmatig oud deelnemers tegen komen. Herkenbaar aan hun Tour du ALS tenue. Want er zit een risico aan jouw deelname...De kans is bijzonder groot: dat het niet bij 1 keer blijft! 

Dus waar wacht je op? Ga ik je zien bij Editie 10 in Frankrijk, voor onze gezamenlijke missie?

Schrijf je NU in!

 

“Samen trappen we ALS de wereld uit!”

Suzan Harmsen