Blog - Samen sterk in het opbouwwerk!

06-06-2022 | 15:53

De Pinkstermaandag in Malaucène start met een mooie blauwe lucht en een verdwaald wit wolkje. De eerste geluiden komen van Village du Depart waar de bouwploeg al vroeg bezig is. Het terrein neemt herkenbare vormen aan. De tenten zijn ingericht. De podiumwagen wordt van kleurige vlaggen voorzien.

De temperatuur loopt snel op. Dus in de schaduw onder de bomen wordt de productie lijn opgesteld om 800 goodiebags in te pakken. Om 10.00 uur is team hospitality compleet aanwezig. En na een kort weerzien of kennismaking wordt het startsein gegeven. Als een geoliede machine worden alle items bij elkaar gestoken. Binnen 2 uur zijn de bakken gevuld en klaar voor uitgifte bij de infobalie. Vanaf morgen verwelkomen zij alle deelnemers, nadat Village du Depart officieel is geopend!


Op de Mont Ventoux doet Tour du ALS vandaag al zijn intrede. Het team motards doet een parcour verkenning. In de middag begeleiden zij ALS-patiënt Monique bij haar opwarmrit op de Kale berg! En opwarmen is het….Het kwik in het dal is inmiddels opgelopen tot 33 tot graden. Gelukkig geeft de berg wat minder hoge temperaturen en zakt het nog wat als we D-day bereiken!

Vanuit Nederland bereikt ons ook goed nieuws. Rene en Natascha Froger zijn klaar voor vertrek richting Frankrijk! De opnames van hun voorbereiding zullen te zien zijn bij RLT Boulevard. Prachtig hoe zij na de succeservaring van vorig jaar ook dit jaar de krachten met ons bundelen in de strijd tegen ALS.


Intussen klinkt er muziek op Village. Het geluid doet het! En zal vanavond een hartelijk welkom zijn als de mannen van Road to Ventoux finishen op Village! Zij zijn vrijdag op de fiets vertrokken vanuit Nederland. Na wat tegenspoed onderweg, is een warm welkom op Malaucène wel verdiend! Samen met leden van Team Marieke worden zij tussen 19.00 en 20.00 verwacht!

Zomaar een dag in Malaucène…Waar een rustig terra gekleurd dorpje langzaam verandert in een sfeervol knal oranje evenement! De toon is gezet, het begin is gemaakt.

Tot morgen, bij de opening om 10.00 uur!

Suzan Harmsen

Deze terugblik is geschreven voor de vaste Tour du ALS-blogster Suzan Harmsen. Wil je meer van haar lezen? Dat kan! Eerder publiceerde Suzan al meer bijzondere verhalen over Tour du ALS.