Blog - De berg van de wind…

07-06-2022 | 20:28

De Mont Ventoux doet zijn naam eer aan! Na de regen van vannacht is de lucht afgekoeld. De wind is aangetrokken, van windkracht 3 naar 4 .

Na het ontbijt, gaan 3 studenten van het ROC aan de slag om de “Vrijwilligersdag” in goede banen te leiden. Maar niet voordat met een mooi openingswoord en een mooie knal slingerconfetti Village du Depart is geopend. Met muziek en natuurlijk de eerste lach en traan, want iedereen realiseert zich waarom we hier zijn.
Dan het startsein onder de startblokken voor de lopers en fietsers. Onder luid applaus beginnen zij hun klim naar de top! Met als extra uitdaging de wind! Hoe zou het op de top zijn….



Er wordt een vrijwilliger gemist! Die kan ons al vertellen hoe het op de top is. Hij is inmiddels namelijk bezig aan zijn 3e klim naar de top, deze keer vanuit vanuit Sault. Sjors (2Ride) is aan een missie bezig: maar liefst 6x de berg op deze dinsdag! We volgen hem met interesse en lichte verbazing. Wat een missie…

En hoe het op de top is vandaag? In ieder geval is een t-shirtje te weinig. De windvlagen vliegen je om de oren. En de temperatuur is van 28 graden gedaald naar 10 graden op de top. De gevoelstemperatuur laat zich raden…Maar in het dal is het lekker en de wind nog aangenaam. Natascha en Natasja Froger zijn inmiddels gearriveerd en verheugen zich op D-day. De ervaring van vorig jaar heeft ze emotioneel gegrepen. Graag blijven ze zich, als René ook is gearriveerd, inzetten in de strijd tegen ALS!



Wat gebeurt er achter de schermen? Er worden prachtige herinneringsbeelden gemaakt op de berg. Nicky Romero spreekt een toffe promo in; want geld inzamelen blijft het noodzakelijke doel! De teller staat op 1,5 miljoen euro, mooi, maar blijf doneren! De ALS delegatie uit Spanje arriveert en wordt warm ontvangen. En na de finish van een wandelende Gorrit-Jan, directeur van Stichting ALS Nederland, arriveert Sjors voor de 4e keer op de top. Nog 2 te gaan…Intussen melden deelnemers zich om hun startpakket op te halen. Vol verwachting klopt hun hart! Misschien nog niet van iedereen, want in de middag is het opvallend rustig. Tip: wacht in verband met mogelijke drukte niet met ophalen tot het laatste moment.

Later meer nieuws over de missie van Sjors en de andere vrijwilligers. Nu door met het gereedmaken van de accommodatie voor een aantal ALS-patiënten en verdere voorbereidingen want D-day komt in zicht!

Suzan Harmsen

Deze terugblik is geschreven voor de vaste Tour du ALS-blogster Suzan Harmsen. Wil je meer van haar lezen? Dat kan! Eerder publiceerde Suzan al meer bijzondere verhalen over Tour du ALS.

Een sfeerimpressie van de gehele dag in beeld? Kijk de dagvideo van dinsdag.